Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért bűn egy egyedülálló,...

Miért bűn egy egyedülálló, felnőtt ember esetén az önkielégítés - tényleg elvárás, hogy akinek nincs párja, annak semmilyen szexuális öröme ne legyen?

Figyelt kérdés
2019. jún. 5. 19:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
62%

Nem az.

Paráznaság a házasságtörés.

2019. jún. 6. 13:24
 12/19 anonim ***** válasza:
30%
Igazából ez azért bűn, mert csak magadnak szerzel örömöt. Ha pl idővel lenne egy feleséged, lehet, hogy már annyira rákattannál az egész önkielégítésre, hogy azt gondolnád hogy neked már egyedül jobban tetszik és a feleségeddel ilyen téren nem is foglalkoznál. Ilyenre is van példa sajnos. Függő is lehetsz akár.
2019. jún. 6. 19:58
 13/19 anonim ***** válasza:

Bármitől lehetsz függő.

Az alkoholtól is, a csokitól is, a bélyegtől is (mármint a gyűjtéstől).

Önmagában ez NEM bűn. Az a bűn, ha függő leszel.

Egyszerű a dolog, mert bűn az, ha valakinek SZÁNDÉKOSAN kárt okozol. A vallás szerint az is bűn, ha magadnak okozol szándékosan kárt.

Viszont, ha NEM okozol kárt, az nem bűn!

2019. jún. 6. 20:31
 14/19 anonim ***** válasza:
52%

A csoki evéstől kinek okozol kárt?

Amúgy lehet valaki Biblia függő is, az is káros? Vagy semmivel nem foglalkozik csak az imádsággal? Szerinted a függőség bűn, ami ökörség. Valaki a munkájának él, munkafüggő, attól nem bűnös. Lehet nincsenek barátai, családja, de attól semmivel nem rosszabb mint más, csak munkamániás.

2019. jún. 7. 10:03
 15/19 anonim ***** válasza:

Amiket felsoroltál, mind lehetnek károsak.

Csokifüggő lop, mert már nem tudja megvenni, bibliafüggő gyilkol, mert a hangok már azt mondják neki, munkafüggő már haza se megy, illegálisan a munkahelyén alszik, nem mosdik, nem eszik eleget, tönkreteszi magát.

Persze, ezek szélsőséges esetek - de az még NEM függőség, ha valaki rajong a csokiért, vagy 10 órát dolgozik naponta.

2019. jún. 7. 10:22
 16/19 anonim ***** válasza:
22%

A bűn nem csak az, ha valaki rosszat tesz az embertársával, a bűn az, ha valaki nem úgy él, és az élete egyes helyzeteiben nem úgy gondolkodik, érez, cselekszik, mint Jézus. El tudod képzelni, hogy Jézus egyszer is önkielégített? Mert én nem, sőt még azt sem, hogy gyönyörrel vagy pozitív érzéssel töltötte el efféle kísértés akár egy pillnatra is, és nem mondott volna rá azonnal határozottan nemet.

A szexet Isten egy megalapozott, egymásnak örök (halálig tartó) hűséget fogadott nő és férfi számára teremtette. A szex emiatt nem lehet csak önző célú. Én nehezen tudom elképzelni, hogy valaki tiszta gondolatokkal (=kéjes fantáziálás nélkül) képes önkielégíteni, de nem kizárt, hogy valaki szexuális orgazmust él át a bárányfelhők vagy a naplemente láttán, vagyis valós és gyönyörű dolgok láttán amelyeket kéjvágy és a szexuális kívánságok szenvedélyének felkorbácsolása nélkül tesz. De ha te kéjvágy nélkül meg tudod tenni, akkor valószínűkleg nem bűn. Lehet, hogy csak én nem hallottam olyan emberről, aki erre képes?

A Júdás levelében a Bibliában tisztátalanságnak és az égi hatalmasságok elleni káromlásnak van beazonosítva a már a szexuális fantáziálás is (akár konkrét önkielégítés nélkül). Elég egyértelmű számunkra, hogy ha valaki egy másik embert, aki nem akarja azt, erőszakkal szexuális aktusra kényszerít, az abúzus, súlyos bűnt követ el. Ugyanakkor csak enyhítő körülmény, de nem felmentés, hogy nem látod a láthatalan lények (égi hatalmak, pl. angyalok) gyötrelmeit, amikor őket kényszeríted arra, hogy a saját mocskos vágyaidat betöltsék.

Lehet, hogy az angyalok nem annyira sebezhetőek, mint mondjuk az emberek, pl. nők gyerekek ilyen abúzus tekintetében, de azért meg lehet őket is félemlíteni, és tönkre lehet őket is tenni annyira, hogy már ne tudják rendesen ellátni a feladatukat, pl. hogy akár a védőangyalod meg tudjon védeni téged.

Nekem elég világos az önkielégítés káros hatása a lélekre, és hogy milyen nehéz a szabadulás ebből a megkötözöttségből és függőségből, mert én is küzdök vele. Pál apostol javaslata: "De ha nem tudja magát megtartóztatni, házasodjon meg, mert jobb házasságban élni, mit égni." Ha nem világos, az égés azt jelenti, hogy a pokol tüzébe menni az ítéletkor. A házasság előtti vagy közbeni önkielégítés és hozzá tartozó fantáziálás azért is romboló, mert ha meg is házadosodik utána az ember, vagy közben házas az ember, igen nehezen fogja élvezni a szexet egy hús-vér emberrel, aki messze nem olyan tökéletes testileg, mint egy fantáziakép. A felségednek lesznek testi hibái, rossz napjai, nemtetszései, elvárásai, kellemetlen szaga, öregszik stb., nem a te bábod lesz, akit te teremtettél, hanem saját akaratú lény.

Az önkielégítők között, mint az önzésnek magukat megadók között gyakorlatilag kivétel nélkül megtalálhatók az önzközpontúság és befelé fordulás egyéb jelei, a szeretetlenség, gyávaság, félszegség, aszocialitás, bár ezek a passzív bűnök néha az aktív végletükbe csaphatnak át, pl. ítélkezésbe, durvaságba, erőszakba.

Ha nem elég elriasztóak ezek a tények, akkor elmesélem egy ismerősöm élettörténetéből, hogy elkezdett újra rendszeresen önkielégítést végezni, miután elhagyta a keresztény gyülekezetét. Nem sokkal ezután egy, a társasházában lakó emberrel összeveszett, és az az ember amikor csak találkozott vele, trágárul káromolta és fenyegette őt azzal, hogy nekiugrasztja a kutyáját, és megöli. Érdekes, nem? Az égi hatalmak, a Júdás levele alapján hasonló a káromlást és fenyegetést élnek át őmiatta, amikor önkielégítést végez. Nem hiszem, hogy ez az ember erre pillanatnyilag rádöbbent volna, de ez tény a Biblia szerint.

Érdemes lehet képbe kerülni az egésszel kpacsolatban, legbővebben Júdás level foglalkozik ezzel.

Azt sajnos nem tudom, hogy hol kaphatnak segítséget, úgymond terápiát azok, akik meg akarnak szabulni az ilyen és hasonló szexuális függőségekből. A mi egyházunkban vannak olyan emberek, akik már meggyógyultak ebből, esetleg őket meg tudom kérdezni.

üdv

Stefán

2019. jún. 7. 11:36
 17/19 A kérdező kommentje:
Stefán (#16) Köszi. A kérdésben szerepelt még az is, hogy "tényleg elvárás, hogy akinek nincs párja, annak semmilyen szexuális öröme ne legyen?" Azt írtad, hogy magad is küzdesz ezzel. És mindenki így van ezzel, lássuk be. (Kivéve aki nem is akar :)) Hogy lehet elvárás, ha borítékolható hogy az ember nem fogja teljesíteni? Plusz aki tényleg full szüzen menne házasságba, az nem is ismeri a saját testét se. (Jézus hiába nem önkielégített, nem is házasodott meg, nem is ez volt a hivatása.)
2019. jún. 7. 11:47
 18/19 anonim ***** válasza:

"El tudod képzelni, hogy Jézus egyszer is önkielégített? Mert én nem, sőt még azt sem, hogy gyönyörrel vagy pozitív érzéssel töltötte el efféle kísértés akár egy pillnatra is, és nem mondott volna rá azonnal határozottan nemet."

Jesus is asexual CONFIRMED. de másoknak ettől nem kell annak lenniük. ránts rá ha jól esik, kérdező!

2019. jún. 7. 13:51
 19/19 anonim ***** válasza:
Azta Stefán te nagyon félhetsz a pokoltól.
2019. jún. 7. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!