Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Most hogy van ez?

Most hogy van ez?

Figyelt kérdés

Szoktam feltenni kérdéseket az oldalon érdeklődés szempontjából, persze nekem is van véleményem, meggyőződésem.

A gondom az, hogy Jehova tanúi közül már többen is belinkelték az oldalukat, hogy azt használják hitelességük alátámasztására, ilyenkor én be szoktam nekik linkelni a Depositum hitvédelmi oldalt, hiszen gondolom én, ha nekem nyitottságot kell mutatnom arra, hogy esetleg rossz helyen vagyok, és váltanom kell az igazság végett, ők is hasonló nyitottsággal, és érdeklődéssel vannak, netán ők sem az igazságban vannak, belátják, majd váltanak.

A gondom az, hogy ilyenkor mindig a beszélgetés befejeződik, és nem írnak vissza a tanúk, ez mégis miért van?

2019. jún. 3. 19:02
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

"Másrészt ha nem értesz egyet azzal amit a Bibliábók idézek, vagy másként értelmezed az is magánügy, semmi képpen sem érdemes vitatkozni, mert a Biblia nem vita tárgya."

Számtalan dolgot tanulok, tanultam, és tanulni fogok, ezek között az egyik a pszichológia, és ennek ágai.

Nem véletlen idéztem ezt a részt, az ön írásából. Tudja kezdeném azzal, hogy kétféle aljas ember létezik, az egyik könnyen felismerhető, nem is próbálja meg leplezni, verbális, nonverbális jelei egyértelműen mutatják szándékát. Ez az ember számít a kettő közül a jobbnak. A másik az, az aljas ember, aki burkolt, és sunyi módon az, látszólag szelíd, de ha a megfogalmazásait, kifelé mutatott reakciót megvizsgáljuk közelebbről, megmutatkozik a szándék, megmutatkozik a burkolt, és irányított tartalom.

Mielőtt a lényegre térnék, már csak egy kérdés maradt. Vajon ön tudatosan, vagy tudattalanul tesz aljas, sértő, és manipulatív megjegyzéseket?

"Másrészt ha nem értesz egyet azzal amit a Bibliábók idézek"

Első rész. Kérem itt álljunk meg egy pillanatra, vannak személyes szubjektív vélemények, és vannak tények. Egy szubjektív vélemény, hogy ön egyetért e velem, vagy én önnel. Az, hogy ön a Bibliából idéz az tény, hogy hazugság. Ön egy olyan könyvből idéz, amelyet az ön szervezetének kijelölt fordítói készítettek el, akikről tény, hogy nem rendelkeztek a megfelelő nyelvi végzettséggel, hogy a fordítás hiteles lehessen. Ezt számtalan független Biblia fordító társaság is alátámasztja. Ez tény, bizonyítható, tehát, ahogy ön mondaná ez nem vita tárgya.

"vagy másként értelmezed az is magánügy" Ez is egy szubjektív vélemény, és eléggé lekezelő, tudván azt, hogy ön sem egyénileg értelmezi a Bibliát, hanem az őrtorony szervezet vezető testületének értelmezését fogadja el. Tudja nem szép dolog, amit csinál, de mindjárt a fényponthoz érünk, az ön írásában.

"semmi képpen sem érdemes vitatkozni, mert a Biblia nem vita tárgya."

A burkolt aljasság, a manipulatív háttér tartalom, a lenéző hangvétel mind ennél az idézett résznél csúcsosodik.

Először is kezdjük ott, hogy veszekedni nem érdemes, nem vitatkozni. Ha ön úgy gondolja nem érdemes vitatkozni, akkor ön egy olyan ház, amely becsukta, ablakát, ajtaját, mondván azt, hogy "a ház belseje ebben az állapotban tökéletes, nincs értelme más módon vizsgálni"

Érdekes, hogy bár azzal érvel, nincs értelme vitázni, ön mégis naponta ezt teszi, jó néhány hittársával együtt.

És igen "A Biblia nem vita tárgya"

Látja már, mi a gond az ön mondani valójával? Segítek. A Biblia a vita tárgya. Ön folyamatosan vitázik a Bibliáról, pusztán az ön nézetei irányítva vannak a kijelölt vezetői által. Mivel önnek fogalma sincs a kínai agymanipulációról, így javaslom olvasson el pár cikket erről. Tudom nem fogja, de semmi baj...

Ha eddig esetleg nem volt világos, leírom egyszerűbben. "A Biblia nem vita tárgya" figyelembe véve a szöveg első részét, majd a beidézett szöveget, látható, ön úgy beszél velem, mintha ön a Biblia képviseletében információt közölne velem, én meg azt vagy elfogadom vagy nem, de ha nem akkor vessek magamra, mert ön mindent megtett. A baj a forrással van. A saját mondandóját úgy közvetíti felém, mintha az összhangban, és egyen rangban lenne a Bibliával, így ha én azt nem fogadom el, akkor a Bibliát utasítom el.

Remélem ön az, aki nincs tudatában annak, annak valódi természetéről, amiket leír.

Látja, már, amit látnia kell? Ne aggódjon tudom, hogy nem, nem is várom el.

2019. jún. 5. 00:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!