Akik nem hisznek Jézusban mint történelmi személy azok Mahatma Gandhi, Mohamed Próféta, és Sziddhártha Gautama Buddha történelmi személyként való létezésében sem hisznek?
Ebben elég nehéz lenne nem "hinni": [link] (Gandhi fénykép)
Jézusról, Mohamedről és Buddháról pedig csak annyit, hogy lehet, hogy léteztek, lehet, hogy nem. Mindig fel kell, hogy valamennyi kétely merüljön az olyan régi írásokkal kapcsolatban, mint azok, amelyek ezeket a személyeket említik. Ateista vagyok - a lehető legmélyebb tekintetben -, de ez nem változtat azon, ha valami történelmi tény, akkor azt világnézettől függetlenül kezeljem. Jézus létét egyébként vitatják, de amiképpen én tudom, a jelenlegi történetírás pontosan annyira ismeri el valós egyéniségnek, mint Pilátust.
# 4 ,,Gandhiról van fénykép. :) Jézusról is mutass egyet, bogaram!"
Értem. Attiláról a hunok királyáról sincs fénykép, Baján avar kagánról sincs fénykép ahogy Árpád magyar fejedelemről sincs és I. Szulejmán oszmán szultánról sincs fénykép. Talán nem is léteztek a te logikád szerint.
Hízelgő, hogy már a kérdésem elolvasása után annyira belém szerettél, hogy a ,,bogaram" becenévvel illetsz, de sajnos nem vagy az esetem. ;)
"Értem. Attiláról a hunok királyáról sincs fénykép, Baján avar kagánról sincs fénykép ahogy Árpád magyar fejedelemről sincs és I. Szulejmán oszmán szultánról sincs fénykép. Talán nem is léteztek a te logikád szerint."
Zeuszról, az egek ôs villámok uráról sincs fénykép, Odinról a skandináv főistenről sincs fénykép, Oziriszről a túlvilág istenéről sincs fénykép. Talán léteztek is, a te logikád szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!