Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Minek a Mennybe kerülni, ha -...

Minek a Mennybe kerülni, ha - hívők elmondásából kikövetkeztetve - az összes ismerősöm a Pkolora kerül?

Figyelt kérdés
2010. júl. 7. 17:35
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
30%

Szia, olvasd el ezeket, itt válaszokra lelsz!

[link]

[link]

[link]

[link]

2010. júl. 7. 17:52
 12/23 anonim ***** válasza:
Az öntudat / a lélek túléli a halált. Lásd pl. a Noé idején éltek lelkeit (1Pt 3:19-20), Mózest (Lk 9:28-31), a mártírok lelkeit (Jel 6:9-11,7:9-17). Pál szerint "Krisztussal lenni sokkal jobb" a földi szolgálatnál (Fil 1:23), ezért akar "kiköltözni a testből, haza az Úrhoz" (2Kor 5:8).
2010. júl. 7. 17:54
 13/23 anonim válasza:

"- Még mindig jobb, mint távol tőlük." - Ez igen! Önzetlen egy barát lehetsz.... Ezekszerint ha te szenvedsz, jobban viseled azt, ha a barátaid is szenvednek veled együtt... Szomorú.

Amúgy meg miért kérdel ilyen dolgokat, ha nem vagy képes elfogadni a ráadott válaszokat? Vagy azt várod, hogy mindenki azt írja: "Igen, igazad van, ez miért nem jutott még senki eszébe??? "

2010. júl. 7. 17:55
 14/23 anonim ***** válasza:
Boldogabb lennél attól, hogy látod a barátaidat szenvedni? Szerintem nem, még akkor sem, ha sorstárs vagy. A pokolban nincsenek barátok, és nincsenek sorstársak sem.
2010. júl. 7. 18:03
 15/23 A kérdező kommentje:
Képtelen vagyok mást mondani, mert én sem kaptam választ arra a kérdésemre, hogy milyen boldogság vár rám a Mennyországban.
2010. júl. 7. 18:24
 16/23 anonim ***** válasza:
Ha valamely ismerősöm olyan szinten tenne a Bibliai erkölcsre, ami véglegesen kizárná a megváltásból, akkor nem nagyon tartanám vele a kapcsolatot, az biztos, mert számomra undorító, ha valaki alkoholista, ha erőszakos, ha nem fizeti ki a neki dolgozók bérét, stb.
2010. júl. 7. 18:25
 17/23 A kérdező kommentje:

"Ha valamely ismerősöm olyan szinten tenne a Bibliai erkölcsre, ami véglegesen kizárná a megváltásból, akkor nem nagyon tartanám vele a kapcsolatot, az biztos, mert számomra undorító, ha valaki alkoholista, ha erőszakos, ha nem fizeti ki a neki dolgozók bérét, stb."

- Newm erről van szó. CSupán arról, hogy pl. nem hisz Jézus megváltó halálában, ami sok hívőnél elég a Pokolhoz. Illetve máshol ma olvastam, hogy egy hazugság is elég ahhoz, hogy a Pokolra jusson az ember.

2010. júl. 7. 18:28
 18/23 anonim ***** válasza:

Nem erőszak a disznótor.

Magyar közmondás

2010. júl. 7. 19:03
 19/23 anonim ***** válasza:

A Bibliában a pokol és sír váltó fogalmak...ezt kedves Péter barátomtól tanultam.

Amivel riogatva van az ember, azt át is lehet élni, de aki becsületességre hajlik nem fogja. Illetve aki igen, egyedül lesz saját elméje által megkreált "világban".

És van a végső pokol, ami pedig a nem létezéssel azonos, de ott nincs semmi, hiszen nem is létezel akkor már.

3 megközelítés egyikben, sem leszel a barátaiddal. :)

Mindenki a "mennybe" jut nem kell aggódni, csak idő, nagyon sok idő, ugyanis mindenkinek egyenként kell felismernie a valóságot, és akkor kerülhet e mennyei állapotba. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. júl. 7. 19:38
 20/23 clint ***** válasza:
neked mível fogyatékosnak születtél, jó lesz a pokolban sercegni:D
2010. júl. 7. 19:58
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!