Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol írja a Biblia hogy a nők...

Hol írja a Biblia hogy a nők nem vehetnek fel pl. miniszoknyát, akár istentiszteletre, (advenitsta, Jehova, stb. ) akár az utcára?

Figyelt kérdés
2019. máj. 20. 20:54
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
templomba sem lehet felvenni
2019. máj. 20. 20:54
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

"...az asszonyok is, tisztességes öltözetben, szemérmesen és mértékletesen ékesítsék magukat" (1Tim 2,9)

A Biblia nem ír konkrétan a miniszoknyáról, hiszen a Biblia alapelveket tartalmaz, ezért is egyetemes érvényű. "Tisztességes" öltözetet ír elő a nők számára, és bár a szemérmesség és a mértékletesség a díszítésekhez tartozik, mégsem véletlenül szerepelnek itt ezek a szavak.

2019. máj. 20. 21:25
 3/12 anonim ***** válasza:
40%

Egy nő akkor vesz fel minit, ha mutogatni akarja a lábait, amire a férfiak vevők általában. Ha egy nő férjnél van, akkor neki nem elég a férje csodálata, kell neki más elismerése? Miért? Ha egyedülálló, akkor tényleg az a célja, hogy a teste miatt figyeljen fel rá bárki? Utána meg jön a rinya, hogy jaj csak a testem kellett neki...

A mini azért van, hogy a nő kiemelje a szexualitását. És ez templomba egyáltalán nem való. Ahogy színházba a jogging.

2019. máj. 20. 22:27
 4/12 anonim ***** válasza:
46%

Sehol sem írja, hogy bugyiban járjanak ;P

Vedd fel nyugodtan:)

2019. máj. 20. 23:36
 5/12 anonim ***** válasza:
47%
Jézus idején nem volt miniszoknya. Most meg undorító. Bocs. Férfi vagyok de a jellemét filézi ki a lánynak az ilyen fajta megjelenés. Az én szememben mehet is tovább.
2019. máj. 21. 04:05
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

Sehol. Mint ahogyan azt sem írja, hogy nem nyomkodhatnak Istentisztelet alatt mobiltelefont, nem dohányozhatnak...stb.

Ezek a dolgok az ember józan belátására vannak bízva, csak sajnos sokan nem "józanok" ebben az értelemben. A Biblia korában ugyanis - bármily hihetetlen - még nem volt miniszoknya, mint ahogy mobiltelefon vagy cigaretta sem, így értelemszerűen nem írhat ezekről.

Én nagyon szeretem a fiatalokat, és örömmel veszem ha eljönnek az Istentiszteletre, még ha miniszoknyában jönnek is, és nyomkodják a telefonjukat, vagy szünetben kimennek dohányozni. Nyilván egy idő után lehet ezt finoman jelezni, hogy talán nem helyes ezeket a dolgokat tenni, én még soha nem szóltam ezek miatt egyetlen fiatalnak, vagy hölgynek sem, de megértem azokat akik szónak nekik, remélhetőleg szeretettel...

Üdv. Péter

2019. máj. 21. 08:57
 7/12 lilla64 ***** válasza:
Sehol.Abban az időben csak hosszú szoknya volt.
2019. máj. 21. 09:00
 8/12 anonim ***** válasza:
0%
Nem írja, az adventisták konkrétan hordanak miniszoknyát, de inkább csak a fiatalabb, tizenéves korosztály. 40 évesen már a térdig érő, vagy éppen térd fölöttig érő a szokás, de nemcsak az adventisták körében, hanem általában Európában. A z öltözködésről, stílusról inkább Lakatos Márk stilyst könyveiből tájékozódj, ne a Bibliából! A Bibliából inkább a lelki életre vonatkozó tanácsokat érdemes megfogadni.
2019. máj. 21. 10:28
 9/12 jdfGabrella ***** válasza:
Sehol
2019. máj. 21. 13:46
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát így szó szerint pl sehol,mert akkor még nem volt miniszoknya. De abban egyetértek,hogy normális ember nyilván mindenhova alkalomhoz illően megy és ehhez nem kellenek szigorú vallási szabályok. Pl minket suliban el se vittek színházba,ha nem vettünk fel oda illő ruhát (mackóban nem mehettünk). Főleg,hogy a nevében is benne van, IstenTISZTELET. Azt tiszteletnek lehet nevezni,ha annyira sem méltatod az adott alkalmat,hogy ahhoz illően öltözz? Főleg,hogy Istentiszteleten nem te vagy a lényeg,nem rajtad kell,hogy legyen a tekintet,ha meg ennyire sem érzed magadénak a dolgot,kár is elmenni rá. Csak ennyit erről.
2019. máj. 21. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!