Hol írja a Biblia hogy a nők nem vehetnek fel pl. miniszoknyát, akár istentiszteletre, (advenitsta, Jehova, stb. ) akár az utcára?
"...az asszonyok is, tisztességes öltözetben, szemérmesen és mértékletesen ékesítsék magukat" (1Tim 2,9)
A Biblia nem ír konkrétan a miniszoknyáról, hiszen a Biblia alapelveket tartalmaz, ezért is egyetemes érvényű. "Tisztességes" öltözetet ír elő a nők számára, és bár a szemérmesség és a mértékletesség a díszítésekhez tartozik, mégsem véletlenül szerepelnek itt ezek a szavak.
Egy nő akkor vesz fel minit, ha mutogatni akarja a lábait, amire a férfiak vevők általában. Ha egy nő férjnél van, akkor neki nem elég a férje csodálata, kell neki más elismerése? Miért? Ha egyedülálló, akkor tényleg az a célja, hogy a teste miatt figyeljen fel rá bárki? Utána meg jön a rinya, hogy jaj csak a testem kellett neki...
A mini azért van, hogy a nő kiemelje a szexualitását. És ez templomba egyáltalán nem való. Ahogy színházba a jogging.
Sehol sem írja, hogy bugyiban járjanak ;P
Vedd fel nyugodtan:)
Szia,
Sehol. Mint ahogyan azt sem írja, hogy nem nyomkodhatnak Istentisztelet alatt mobiltelefont, nem dohányozhatnak...stb.
Ezek a dolgok az ember józan belátására vannak bízva, csak sajnos sokan nem "józanok" ebben az értelemben. A Biblia korában ugyanis - bármily hihetetlen - még nem volt miniszoknya, mint ahogy mobiltelefon vagy cigaretta sem, így értelemszerűen nem írhat ezekről.
Én nagyon szeretem a fiatalokat, és örömmel veszem ha eljönnek az Istentiszteletre, még ha miniszoknyában jönnek is, és nyomkodják a telefonjukat, vagy szünetben kimennek dohányozni. Nyilván egy idő után lehet ezt finoman jelezni, hogy talán nem helyes ezeket a dolgokat tenni, én még soha nem szóltam ezek miatt egyetlen fiatalnak, vagy hölgynek sem, de megértem azokat akik szónak nekik, remélhetőleg szeretettel...
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!