Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A válaszok, amiket a Jehova...

A válaszok, amiket a Jehova tanúi írnak, miért vannak mindig lepontozva?

Figyelt kérdés

2019. febr. 22. 20:52
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
100%
Nincsenek mindig lepontozva, de gondolom többnyire azért lehet, mert a többi olvasó nem ért velük egyet adott kérdésben.
2019. febr. 22. 20:59
 2/35 Rachel Warner ***** válasza:
75%
Mert hülyeségeket írnak. Én inkább sajnálom,hogy a szánalmas tanúpromós kamukérdéseket nem lehet ugyanúgy lepontozni.
2019. febr. 22. 21:13
 3/35 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem a válaszok lepontozása azt jelzi hogy nem értenek egyet a Jehova vallással. Kapásból megy a piros hogyha egy jehova tanúja ír választ. Hála a jó égnek semmi kapcsolatom velük, nem tudok róluk semmit, de azt tudom és látom hogy többségük semmirekellő munkakerülő, akik utcán próbálnak "téríteni". Szoktam rajta gondolkodni, hogy vajon ezek miből élnek, ha minden áldott nap térítenek?
2019. febr. 22. 21:19
 4/35 anonim ***** válasza:
55%

Sok embernek ha egy válasz nem tetszik, lepontozza. Ha ezen felül meglát egy idézetet a Bibliából még haragra is gerjed, és ha még azt is meglátja, hogy Jehovás akkor bumm neki, gondolkodás nélkül piros.

2. válaszolóból kiindulva valószínűleg valóban ott keresendő a válasz, hogy folyamatosan promózzák magukat és egyetlen igaz felekezetként kezelik magukat, ami egész egyszerűen nem igaz.

3. válaszolóra reflektálva: Én is hívő vagyok, de másik felekezetnél. Nálunk mindenki becsületesen dolgozik, nem ácsorgunk utcán és nem járunk házról házra, Jehovásoknál én se tudom hogyan működik, de nem hinném, hogy semmirekellőek lennének, vagyis inkább remélem, de hidd el ők is dolgoznak.

És hogy engem is le lehessen pontozni (nyugodtan), tudom hogy nagyon népszerű leszek vele :D, de ha már én is hívő embernek írtam magam, én is idéznék egyet, és ezzel válaszolva a kérdésre részben:

"Az igazságnak ama Lelkét: akit a világ be nem fogadhat, mert nem látja őt és nem ismeri őt" /Jézus mondta, János evangéliumában van/

Nem tudom szorul-e magyarázatra, de annyi a lényege, hogy az emberek túlnyomó többsége soha sem fogja lenyelni az igazságot, és ez úgy teljesül be ezen a fantasztikus oldalon, hogy a többség lepontozza a választ -> kevés lesz a % a válaszon. Én így látom ezt a részét.

2019. febr. 22. 21:31
 5/35 anonim ***** válasza:
91%

Mert többségében rossz válaszokat adnak. Ráadásul nézz már szét, hogy ez a felekezet mennyit terjesztette itt az oldalon (pár éves kérdéseknél) is a saját egyházának a cikkeit.

Millió jw.org cikket másoltak ide be, eddig egy vallás sem csinálta ezt, hogy ennyire reklámozta volna a felekezete cikkeit. De mindez annak köszönhető, hogy nincsenek saját gondolataik, változásra meg nem hajlandóak.

Az ilyen emberekre már csak legyintenek, nem tudják őket komolyan venni.

2019. febr. 22. 21:32
 6/35 anonim ***** válasza:
91%

Még valami: volt itt egy pár tanú, aki alaposan lejáratta a vallását a viselkedésével, tehát saját magukat tették hiteltelenné.

Íme egy régi klasszikus Tanú válasz:

"nos: gúnyolódók azok bőven vannak, de azt hiszem lesz még - nem is olyan sokára - amikor sírnál azért, hogy JT "prédikátorok" mondjanak neked valamit. Az égi seregek pedig igazságosan tesznek mindazokkal, akiket ELPUSZTÍTANAK. ugyanis azok miatt tart itt a világ, ahol tart: NUKLEÁRIS KATASZTRÓFA, KŐOLAJ MAFFIA, SZERVKERESKEDELEM, GYERMEK PROSTITUCIÓ és még lehetne ragozni. Persze mindig lesznek, akik ilyen körülmények között élvezik az életet, ám EZEN A BOLYGÓN ez nem lehetséges, mert NEM AZ Ő TULAJDONUK !!! Hanem a "J" betű ennek a tulajdonosa!"

Forrás itt:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

Na, most már azt hiszem érted, miért olyan nagy velük szemben az ellenállás.

2019. febr. 22. 21:36
 7/35 anonim ***** válasza:
83%

Most néztem meg a kategória pontlistát, ahol KZitus Jehova Tanúja és az előkelő 11. helyen áll.

Meg kell nézni, hogy mennyi választ pontoz ő is, és szépen kap rá pontokat.

Nem véletlen, hogy én 1 nap alatt 12 %-ot csökkentem a válaszaimra adott pontok alapján, úgyhogy nem gondolom, hogy a kérdés teljesen fedi a valóságot.

2019. febr. 22. 21:38
 8/35 anonim ***** válasza:
5%

Ennek több oka van. Mindenkinek egyéni sérelmei vannak, vagy nem ért egyet.

Az érdekesség, hogy az egyházak durvább tónusú vétkeit közel sem kezelik annyira ellenszenvesen, mint ha egy Tanú jókedvében egy világi zenét hallgat.

(János 15:19) 19 Ha része volnátok a világnak, a világ kedvelné azt, ami az övé. . . .

Megmagyarázzák, hogy egy Tanú nem halálos hibái, azért halálos bűnök, mert Jehova Tanúja, és nem a világhoz

tartozó népszerű, elismert történelmi egyházhoz tartozik. Felhozzák érvként gyilkosságnak feltüntetve, a vér szentségének a tiszteletben tartását. A kiközösítést aljas szeretet nélküli tettnek nevezik annak ellenére, hogy az első keresztények, akik le is írták, hogy így kell eljárni, egy halálos vétket elkövetővel szemben, Hogy a gyülekezet tiszta maradjon, és Isten ne vonja meg a szellemét.

Igazából mindenben találnak kivetnivalót, ahogy Jézus némely szavai miatt is sokan megbotránkoztak, és elhagyták, pedig előtte királynak tették volna.

Elfelejtik, hogy némely első tanítványok, apostolok is követtek el olyan helytelenségeket, amikért Ők büntetést szabtak volna ki, kikiáltva hogy szekta tagok, ám Jézus nem oszlatta fel Őket.

Pál és Barnabás heves dűh kitörése egymás ellen, vagy Evódia, és Szintika haragja, Illetve Márk elhagyta Pált, és nem ment szolgálatba vele, amiért az apostol egy kicsit haragudott,. És még sorolhatnám.

Azonban ezek között nem voltak olyan hibák, amiket ne lehetett volna orvosolni, és nem vétettek a Biblia erkölcsi törvényei ellen.

A vádaskodók közül akik itt a Tanúkat szidják, egy két rokonuk miatt, vagy némely sérelem, vagy sértődés miatt, az apostolokra is halált szabtak volna ki Jézussal együtt.

2019. febr. 22. 22:43
 9/35 anonim ***** válasza:
20%

Mert az utolsó időket éljük...

[link]

2019. febr. 22. 23:02
 10/35 Rachel Warner ***** válasza:
78%

" Megmagyarázzák, hogy egy Tanú nem halálos hibái, azért halálos bűnök, mert Jehova Tanúja, és nem a világhoz

tartozó népszerű, elismert történelmi egyházhoz tartozik."

Ilyet senki nem magyaráz,max csak a szituációs gyakorlatokon a katolikust eljátszó tanú. Engem pl nem hívőként hidegen hagy,hogy nem tartozol történelmi egyházhoz. De hülye vagy és beképzelt,ahogy ebből az idézetedből is látszik. Na ez viszont rohadt idegesítő.

2019. febr. 22. 23:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!