Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ilyenkor mi van? (lent)

Ilyenkor mi van? (lent)

Figyelt kérdés

A családom katolikus, és akkor ugye elv én is. Alsóban jártam hittanra is, első áldozó is voltam.Tényleg hittem Istenben stb. De most nem érzem, hogy hinnék benne, és inkább nem szeretnék semmilyen valláshoz tartozni...akkor inkább lennék már Sátánista. :D

Apámmal élek, és ha valahogy szóba kerül a vallás, vagy éppen az, hogy mi katolikusok vagyunk, akkor csak bólogatok, mert nem akarom, vagy inkább nem is tudom, hogy mondhatnám, hogy én nem igazán érzem magam katolikusnak. :S (14L)

2010. júl. 7. 09:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Valami hasonló (bár inkább jobb) helyzetben vagyok én is, bár nekem a családom szerencsére soha nem vette komolyan a vallást. (mi reformátusok vagyunk)

A szüleim tudják, hogy mennyire egyházellenes vagyok. Nem ítélem el azokat, akik hisznek (bár egyszerűen képtelen vagyok felfogni az Isten iránti imádatukat, a másik dolog amitől meg rosszul vagyok, az "csak Istent lehet imádni" mondat... bár itt most nem ez a téma)

Nekem a következő dolgok hozták ki belőlem ezt a nézetet:

1. első élményem a vallással 1. osztályban a hittantanárnő megnyilvánulása volt, aki minket, 6-7 éves gyerekeket azzal fenyegetett (kiemelem, nem szépen elmagyarázta, megfenyegetett xD) hogy ha nem járok hittanra, meg templomba, elvisz az ördög, és nem fognak eltemetni, hanem hagynak majd megrohadni, ha meghalok.

Erre a kellemes élményre rátettek egy lapáttal a történelemórák, amikor a keresztes háborúkról tanultunk. Gratulálok utólag is azoknak a szentlelkeknek.

Arról már nem is beszélve, hogy egyszerűen rosszul érzem magam, rossz a közérzetem bármilyen templomban. (Mielőtt bárki megpróbálna megtéríteni, ez nem bűntudat :D:D:D:D fölösleges ilyesmivel próbálkozni)

Én inkább magamban hiszek... ez az én vallásom.

Arra a kérdésre, hogy hogyan közöld ezt a szüleiddel, szerintem ülj le egyszer apukáddal, és hozd fel a vallást. Mondd el, hogy te nem a keresztény vallást érzed sajátodnak, de nem is bármelyik más vallást, inkább abban hiszel, hogy a te "saját Istened" (bocsi az idézőjelért, azért írtam, mert én úgy vettem le, hogy te is inkább magadban bízol, mint egy felsőbb erőben, vagy az istened egyszerűen a remény)

Mondd el azt is, hogy ez nem azt jelenti, hogy te utálod az ő vallását, sőt... attól függetlenül, hogy ő másban hisz, tiszteled a felfogását.

Viszont nem ajánlom, hogy felhozd a sátánista vallást, szerintem ha az eddigiekkel nem, akkor ezzel kicsapnád a biztosítékot. Meg szerintem nem is gondoltad ezt a sátánista dolgot komolyan :D

15/L

2010. júl. 7. 16:25
 12/15 anonim ***** válasza:
szerintem a bibliával operálj egy vallásost.
2010. júl. 7. 16:38
 13/15 A kérdező kommentje:
16:25, köszönöm a választ. :D és amúgy igen, én is olyan vagyok kb mint Te, ezzel a vallás témával. =)
2010. júl. 7. 17:07
 14/15 anonim ***** válasza:

Majd ha túlestél a beszélgetésen, mondd el mi lett :D

Az utolsóelőtti voltam. :D

2010. júl. 7. 18:34
 15/15 A kérdező kommentje:
Hát az sztem messze lesz, mert akkor fogom mondani, ha szóbakerül..magamtól nem..annyira nem fontos, hogy tudja :D
2010. júl. 7. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!