Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ilyenkor mi van? (lent)

Ilyenkor mi van? (lent)

Figyelt kérdés

A családom katolikus, és akkor ugye elv én is. Alsóban jártam hittanra is, első áldozó is voltam.Tényleg hittem Istenben stb. De most nem érzem, hogy hinnék benne, és inkább nem szeretnék semmilyen valláshoz tartozni...akkor inkább lennék már Sátánista. :D

Apámmal élek, és ha valahogy szóba kerül a vallás, vagy éppen az, hogy mi katolikusok vagyunk, akkor csak bólogatok, mert nem akarom, vagy inkább nem is tudom, hogy mondhatnám, hogy én nem igazán érzem magam katolikusnak. :S (14L)

2010. júl. 7. 09:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
a bibliából mutass rá, hogy a a katolikus vallás emberi utakat követ, nem pedig Jézust. Jézus 30 évesen döntött úgy, hogy megkeresztelkedik, nem pedig a szülei döntöttek helyette, és keresztelték meg csecsemőként. de miért is lennél sátánista? mi történt?
2010. júl. 7. 09:35
 2/15 anonim ***** válasza:
ha a sátán létezésében hiszel, akkor hinned kell isten létezésében is ;)
2010. júl. 7. 09:37
 3/15 A kérdező kommentje:

Hát ha már hiszek is Isten létezésében, nem olyan Istenben, mint amilyenről itt szó van. Hanem olyanról, amit én kreáltam magamnak..:D az meg már szerintem nem vallás, hanem nemtudom mi...és amúgy semmi nem történt, csak egyszerűen így az idők során megváltozott a véleményem.

Mostmár katolikusként "kell leélnem az életemet", és az ők szokásait kell követnem? Vagyis ameddig Apámmal élek, biztos. De ha már elköltözök, akkor is ?

2010. júl. 7. 09:48
 4/15 anonim ***** válasza:
nézd, hinni olyan istenben hiszek, amilyenben szeretnél, attól, hogy megkereszteltek, nem vagy köteles életed végéig katolikusként élni...
2010. júl. 7. 09:51
 5/15 A kérdező kommentje:
És Apámnak ezt hogy hozhatnám tudomására..?:S
2010. júl. 7. 09:55
 6/15 anonim ***** válasza:
34%
kedves kérdező. a biblia azonosítja azt az Istent, aki mindent megteremtett. nézd meg a bibliában (katolikus családnál biztos, hogy van) a zsoltárok 83:18-at, és kérdezd meg a szüleidet, hogy imádhatnád-e azt az Istent, akiről ott ír a bibliátok. a válaszukból kiderűlhet, hogy hisznek-e Istenben, vagy csak a katoloikus egyházban. mégis, a biblia, és Jézus is arra buzdít, hogy neked, mint gyermeknek, engedelmeskedned kell MINDEN MÁSBAN a szüleidnek, mert ez jó Isten előtt. hisz szeretnek téged, és csak jót akarnak, bármilyen fz
2010. júl. 7. 09:56
 7/15 anonim ***** válasza:
szóla a jehovás
2010. júl. 7. 12:20
 8/15 anonim ***** válasza:
remélem idővel kinövöd, és visszatérsz az Egyházba
2010. júl. 7. 12:20
 9/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Ezek nehéz kérdések az életben. Én adok neked néhány linket, ha elolvasod, ott majd válaszokra lelsz:

[link]

[link]

[link]

[link]

2010. júl. 7. 12:42
 10/15 A kérdező kommentje:
Hmm köszönöm a válaszokat...:)
2010. júl. 7. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!