Nehéz ez? Nehéz a keresztényeknek így élni?
„Az az Isten szeretete, hogy megtartjuk az ő parancsolatait; az ő parancsolatai pedig nem nehezek” 1JÁNOS 5:3.
Máté 11:28–30
"Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik keményen fáradoztok, és súlyos terheket cipeltek, és én felfrissítelek benneteket. Vegyétek magatokra az igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd és alázatos vagyok, és fel fogtok frissülni. Mert az én igám kellemes, és az én terhem könnyű.”
Mi lehet az akadály?
Tulajdonképpen miről beszéltek? Mi olyan nehéz? Nincsenek szabályok felsorolva, semmiféle kötelező dolgokat nem kell csinálni. Két parancs van , Isten pedig szeretetből meg is igazit.
Ja, hogy ti az emberek által kitalált dolgokat tartjátok nehéznek, amitől függővé teszitek Isten szeretetét és az üdvösséget... Na az tényleg nehéz.
Olvasd a Szentírást. Már a főparancs betartása is olykor nehéz, hiszen nem könnyű az olyan embert szeretni, aki bánt minket, rosszat akar nekünk, provokál.
De lehet te egy makulátlan szent vagy, akinek nem okoz gondot tökéletesen élni.
Azoktól kérdezném, akik nehéznek látják, érzik.
Szerintetek akkor miért mondta Krisztus, hogy nem nehéz, és miért értett egyet vele például János is?
Azt gondolom, Krisztus nem tévedett, akkor mi az, amiért másként látjátok?
Szia,
Én is teljesen egyetértek a 3-al.
Lukács 1:47-48 és 1:51-52 (Mária, Jézus anyja)
"..és szívem ujjong üdvözítő Istenemben. Tekintetre méltatta alázatos szolgálóleányát:.."
"...Karja bizonyságot tett hatalmáról: szétszórta a szívük szándékában gőgösöket, letaszította trónjukról a hatalmasokat, az alázatosakat pedig fölemelte."
138. zsoltár-6
"Valóban, fölséges az Úr, irgalommal tekint a gyöngére, a kevélyt messziről felismeri."
Számok könyve 12-3
"Mózes azonban nagyon alázatos ember volt, alázatosabb, mint bárki a földön."
Jakab levele 4.
„Isten a kevélyeknek ellenáll, az alázatosoknak pedig kegyelmét adja”
Máté 18-3
s azt mondta: „Bizony mondom nektek, ha nem változtok meg, s nem lesztek olyanok, mint a gyerekek, nem mentek be a mennyek országába.
Illetve az istenfélelem is fontos azért ..:
128 zsoltár-1.
Boldog, aki féli az Urat, aki az ő útjain jár.
145 zsoltár-19.
Akik félik, azoknak teljesíti kívánságát, meghallgatja kérésüket és megmenti őket.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!