Mi van a kígyókkal és a mérgekkel?
"Azokat pedig, a kik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak. Kígyókat vesznek föl; és ha valami halálost isznak, meg nem árt nékik: betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak. (Márk 16:17-18)"
Ezek közül a karizmatikus gyülekezetekben a nyelveken szólást, a démonűzést és a gyógyítást gyakorolják. (Hogy milyen reális alappal és eredménnyel, az más téma, most abba nem szeretnék belemenni)
De mi a helyzet a kígyókkal és a halálos mérgekkel? Mit jelent egyáltalán, hogy "kígyókat vesznek fel"? És mi van a mérgekkel? Ha egy hívő mérget iszik, tényleg nem lesz semmi baja? Lett ez valaha bármilyen formában tesztelve?
Az idézett versek Isten ígéretei. Ha viszont egy hívő direkt szórakozikna kígyóval vagy méreggel, az nem a hitének a kifejezése, hanem Isten kísértése. Márpedig arról Jézus is azt nyilatkozta, hogy nem a legjobb ötlet...
Az ApCsel írjab hogy Pált is megmarta egy kígyób de az emberek döbbenetére semmi baja nem lett tőle. Azonban amennyiben direkt maratta volna meg magát, abban az esetben más lett volna az eredmény...
"Ha viszont egy hívő direkt szórakozikna kígyóval vagy méreggel, az nem a hitének a kifejezése, hanem Isten kísértése."
Ez igaz. De ez az ígéret mindenkire érvényes? Szerintem ha az lenne, sok olyan dokumentált esetről hallhatnánk, amikor hívők túlélték a mérgezést, nem hívők viszont nem.
"A hit segítségével megismerhetjük ezt a törvényt és tudatosan alkalmazhatjuk, hogy akár egy hegyet odébb tegyünk."
Értem én... csak az a baj, hogy még egy dobókockát sem sikerül arrébb tenni. Ez így első blikkre azt jelenti, hogy vagy senkinek sincs hite vagy azt, hogy amiben hisznek annak az égvilágon semmi köze a valósághoz, szimpla kitaláció.
# 5/
A „nyelveken szóláshoz” vagy amit a karizmatikus gyülekezetekben annak neveznek nem kell semillyen hit, az nem több mint egy újszülött gagyogása, aki még nem ismeri a nyelvet. Az igazi nyelveken szólás az ami pünkösdkor történt, mikor Jézus tanítványai annyi lelki erőt kaptak, hogy bátran kezdték hírdetni az örömhírt, Jézus feltámadását és azt amit tanított. Az apostolok nem beszéltek olyan idegen nyelvet, amit nem ismertek, de a légkör annyira telve volt az elmúlt időszak eseményeinek jelentőségevel, fontosságával, hogy mindenki a történtekről beszélt. Az embereknek nem kellett tolmács, se magyarázat, hogy azonnal felfogják miről is beszélnek Jézus tanítványai, ez a Szentlélek munkája volt.
Ami a demónűzést illeti, szerintem demónok nem léteznek, de létezik sokféle elmebeteg ember, olykor elég ha a beteg egy karizmatikus valakivel szembesüljön, akinek van megfelelő hite. Ugyanez érvényes másféle betegségekre, az, hogy a gyóggyító fel tudja emelni a beteg tudatát arra a színvonalra melyen az egészségesnek látja magát. A megfelelő hit hiányában ez lehetetlen, akkor az egész nem más mint kuruzslás.
Nagyon egyszerű a magyarázat, míg a Biblia nem volt teljesen megírva ,kellet a jel és a csoda,de utána Isten vissza vonta a jeleket csodákat.
Helyesen kell olvasni ,értelmezni a Bibliát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!