Jo emberek nem tudom megérteni! A hitet gyakorolni kell!?
Ezt ma hallottam és elgondolkodtam azon,hogy lassan teljesen megváltozik minden.
Hitet gyakorolni!!!!...még ilyet!
Miért, szerinted?
"Te hiszed, hogy egy az Isten. Jól teszed. De a démonok is hiszik, és reszketnek."
Olyan nagy változás nem lehet benne, mert Jakab apostol ezt közel 2000 éve írta.
Igen, gyakorolni kell a HIT- et és az által lehet növelni! De ezért ne térjél ki a hitedből... :)
Ezt kb. ahhoz lehet hasonlítani, mint amikor a kisgyermek járni tanul, úgy csinál mintha tudna járni, és addig addig gyakorolja, amíg tényleg el nem kezd járni. A HIT - el ugyan ez a helyzet, mert a HIT mindenkiben benne van, ha hisz valamiben, ha nem, de akkor is benne van! :)
"Hitet gyakorolni!!!!...még ilyet!"
Érdemes végiggondolni. Ha valakinek hiszel, akkor a cselekedeteid is megmutatják. Jézus mondja, hogy szeress, ha hiszel neki, akkor gyakorolod a szeretetet. Sőt, ennek is vannak finomításai: nem szóval szeretünk, hanem cselekedetekkel. Nem imádkozom az éhezőért, hanem enni adok neki, mert Jézus erre kért. Hitem gyakorlom és nem szavakkal szeretek, hanem tettekkel. Nem olyan bonyolult ez:) ahogy az előttem szóló írta: Jakab levél, de józan paraszti ész is jó.
Mire gondoltál, mi minden változik?
Én észrevettem magamon, ha kimaradnak a vasárnapot, vagy a Biblia olvasást hanyagolom, akkor én is elkezdek zülleni visszafelé amilyen voltam régebben. Szóval nálam a hitet "gyakorolni" kell.
Mindig is csodálkoztam azokon akik a bűnt már csírájában el tudják fojtani magukban, nekem ezzel küzdeni kell.
Neeem!
Én nem csak "gyakorlom" a hitemet hanem én HISZEK!
A hitet én nem kell gyakoroljam mert hiszek!
Zongorázni gyakorolnom kell, hogy formában maradjak.
Lovagolni gyakorolnom kell, hogy toppon legyek.
De a hitemet nem kell gyakorolnom mert HISZEK!- még akkor is hiszek ha holnap muszlimok potyognak az égböl
Keresztény vagyok és annak is halok meg. Isten megmutatta magát nekem esélyt adott. Még egy lehet öséget adott....nekem nem kell a hitemet GYAKOROLNOM!
Ha egyáltalán gyakorlok valamit az nem a hitem hanem az emberek és minden Istentöl teremtett élölény iránti szeretetem. Ezt talán lehet nevezni "gyaorlásnak"....de a hitem az örök és nem lankad.
Sok sikert a gyakorlásban akkor.:)
És köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!