Valaki ismeri ezt a történetet a keresztény mártír nőről?
Nem nagyon értettem, de ma hallottam egy prédikációt, amire kíváncsi vagyok bővebben. Nagyjából a római időkben egy rabszolga nőt arra késztették hogy tagadja meg a hitét (ha jól emlékszem gladiátor volt?) és magába döfte inkább a kardot.
Ha valaki ebből felismeri linkelje be, vagy írja le amit tud róla, ha kérhetem.
Igen, valószínűleg dramatizálta a történetet, mindenesetre nagy kincs kr.u.230-ból. Ráadásul aki érdeklődik kicsivel jobban is a Római Birodalom után, annak nem tűnik hihetetlennek a sztori. Vannak ennél rosszabb történetek ebből az időszakból.
Maga az öngyilkosság más téma, csak angolul találtam meg, de ez a lényeg:
Az állatviadalok után a túlélők összegyűltek. Utoljára békét és csókot adtak, majd egyesével karddal leszúrták őket. De Perpetuát egy újonc gladiátor szúrta, akinek remegett a keze, és bordájába döfte a kardot. Hangosan felsírt, majd megfogta a gladiátor kardját, és a nyakába döfte.Így érte őt a halál.
Ez alapján a leírás alapján nem mondható öngyilkosságnak. Ez kivégzés volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!