Aki disszociatív zavarban szenved az hova kerül?
Remélem a válaszadok tudják mi ez a betegség, így erről most nem akarok regényt írni ide. A kérdésem a következő:
Ha az egyik személyiség hívőként él, nem követ el semmit, viszont más személyiségek viszont "bűnösök", gyilkolnak..stb. Akkor hova kerül? Több lelkük lenne vagy csak egy lelkük van? Ha csak egy van akkor valószínűleg nem a Mennyországba fog kerülni értelemszerűen. Vagy, ha oda kerül akkor ott is ilyen betegsége lesz? Hisz ott nincsennek betegségek. De amúgy meg egy testben úgy mond "több élet" lakozik. Na akkor ilyenkor mi van? A Biblia erről nem ír, hisz nem is írhatott. Amikor a Bibliát írták erről a betegségről még nem is tudtak.
Bűnt tudva és akarva lehet elkövetni. Ha valaki betegség miatt ilyen, akkor rá tettei nyilván nem olyan súllyal vetülnek. Isten nem büntet betegségért, hiszen arról nem tehet az ember.
Egyébként akármennyire is tudathasadásos valaki, akkor is csak egy lelke van.
De a Biblia ír erről a betegségről, csak abban mint a tisztátalan szellemek megszálásaként szerepel benne.
Lényegét tekintve, hogy ezt a jelenséget minek nevezték el az orvosok, nem lényeges. Ez a "betegség" amióta az ember megjelent a földön azóta a betegség is létezik.
"Máté12.43. Amikor a tisztátalan szellem kimegy az embertől víztelen helyeken bolyong, nyugalmat keres, de nem talál,
Máté12.44. ekkor mondja: visszatérek ahonnét kijöttem, (elhagyott) házamba, és amikor odaérve üresen, kisöpörve és feldíszítve találja,
Máté12.45. akkor elmegy, maga mellé vesz hét más(fajta) szellemet, magánál gonoszabbakat és betérnek és ott laknak és ennek az embernek utóbbi állapota rosszabb lesz az előbbinél. Így jár e gonosz nemzedék is."
A földre mindannyian különböző "betegségekkel" születünk le, hiszen mindannyian adósságot is törlesztünk ezzel, mindenki cipeli a maga keresztjét.
Akik disszociatív zavarban szenvednek azok még nem tértek meg és nem fogadták el Jézust a megszabadítójuknak, a gyógyítójuknak! Mert, ha elfogadták volna akkor meggyógyulnának. Ezt a megtérést semmiféle gyógyszer sem tudja helyettesíteni, mert a gyógyszer maga Jézus Krisztus!
"Drága Gyermekem!
A tudathasadásos állapot megjelenésének lehetősége arra szólít fel téged, hogy azt ne tartsd fontosnak, amit belülről kapott parancsnak észlelsz, hanem azt, hogy környezetednek felelj meg! Nálad nem az a normális, hogy mindig befelé figyelő légy (ez másoknál sem lenne normális állapot), hanem az, hogy a rajtad kívüli világ szemében ne légy rendkívüli, és az általad becsült és tisztelt embertársaid elvárásainak megfelelj! Ezt akkor tudod elérni, ha hiszel abban, hogy Én a te körülményeidnek is az Istene vagyok!
Ha erre teszed a hangsúlyt, akkor képes leszel arra, hogy belül csak az erkölcsi dolgokban, tehát csak az emberek iránti helyes szeretetben legyek Én Jézus közvetlenül a te irányítód! Mert Én nem is akarok más területen közvetlenül irányítani sem téged, sem másokat úgy, hogy azt észrevegyétek!
Ne vallásoskodásban, ne imádságokban akard megtalálni az Én akaratomat, hanem abban az áldozatos szeretetben, amely képes lemondani saját benső világáról is annak érdekében, hogy körülményeivel harmóniát építsen ki.
Ha erre törekszel, akkor idővel megszűnik a benned történt hasadás, és újra egységben leszel Velem Jézussal, környezeteddel és önmagaddal.
Ez az Én nagy vágyam veled kapcsolatban! Bármennyire is képtelennek gondold magadat arra, hogy önmagad átlépd, és ne befelé, hanem kifelé is figyelj, Velem képes leszel erre! Ilyenkor Én feltétlenül melletted állok, és gyógyítom benső sebeidet! Ez a gyógyulás nem pillanat alatt megy végbe. Ez folyamat, amelyben együtt dolgozom veled! Nálam nélkül semmit sem tehettek, de Velem mindenre képes az, aki elfogadja tanácsaimat!
Megáldalak a SZABADSÁG LELKÉVEL!"
Jézus; A HANG - könyv 1608
A disszociatív személyiség zavar általában valamilyen súlyos gyerekkori trauma, pl. bántalmazás miatt alakul ki, nem tehetnek róla. Meg ne úgy képzeld el ezt a betegséget, mint ahogy egyes filmek ábrázolják, hogy az egyik személyiség velejéig romlott, és mindenkire veszélyt jelent. Jó, nyilván, ilyenre is lehet példa.
Természetesen DID-s emberek is juthatnak a mennybe.
#3, egyrészt totál eretnekség, amiből idézel, másrészt a DID nem egyenlő a tudathasadással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!