Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért akkor zaklatják az...

Miért akkor zaklatják az embert a vallás fanatikusok amikor a legsebezhetőbb?

Figyelt kérdés
Nem régen halt meg édesapám és pár nap elteltével egyből jehovák és más szekták képviselői zaklatnak engem és a családomat!

2019. ápr. 7. 08:06
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
84%

"Akkor még én is elismerném hogy isten szolgája!"

Ha ateista vagy, akkor miként ismernél el bárkit Isten szolgájának? Vagy hirtelen hívővé válnál?

2019. ápr. 7. 12:25
 12/17 anonim ***** válasza:
53%
Ha annyira segíteni akarnak, akkor miért nem ingyen segítenek?
2019. ápr. 7. 12:47
 13/17 anonim ***** válasza:
38%

Jehova Tanúi, nem kérnek pénzt a szolgálatukért.

Amikor szolgálnak, akkor sem tudják előre ki az akinek problémája van. hacsak fentről, látva ezt a Teremtő, arra vezérli őket.

2019. ápr. 7. 12:53
 14/17 anonim ***** válasza:

Azt, hogy akkor és ott sebezhető vagy, csak te érzed, csak te tudod.

HA tudnak is apád közelmúltbéli haláláról, akkor feltételezhető, hogy lelki segítség nyújtása céljuk.

Az, hogy szerinted és szerintük mi a segítség, különböző dolgok.

Vakn, aki keres, mégsem talál olyat, aki vállán kisírhatja magát és van, aki ebbéli felajánlását is felháborodva utasítja vissza.

.

Ajtót kinyit -> "köszönöm, nem igénylem segítségét!" -> ajtót becsuk - és a probléma megoldott!

2019. ápr. 7. 13:04
 15/17 anonim ***** válasza:
0%

Időpont ma 14:40

Meg kell, hogy védjem a kérdezőt. Szerintem pedig a vallások undorítóak. Bizonyíték és tények nélküli világokat állítani és azért leölni egymás. Szánalmas és szégyenteljes. Baxa meg mindegyik kitalált képzeletbeli lény.

2019. ápr. 7. 16:32
 16/17 anonim ***** válasza:
22%

Vidiripi

"az legalább nem egy mesekönyvet tartott volna és nem azért gyűjtene pénzt hogy gyerekeket molesztálhasson!"

Tudod érdekes ez a mese könyv mert emberek életét változtatja meg! Van olyan személy aki a börtönben tért meg! Az egyik alkalommal csak annyi választotta el attól hogy gyilkos legyen hogy a lövés amit leadott az nem talált!

Igen fordulnak elő gyermek molesztálások az egyházaknál is. De mi a helyzet a családon belüli gyermek molesztálásokkal?

Pont az a személy molesztálja a saját vér szerinti gyermekét akinek gondoznia és védenie kellene! De az állami gondozottak körében is rengeteg eset előfordul!

És igen a legfelkapottabb hírek közé tartozik az amikor egy úgymond vallásos személy molesztál egy gyermeket.

De az igazság az hogy családon belül fordul elő a legtöbb ilyen eset. Méghozzá vérrokon által.

Szülő a leggyakoribb aztán testvér, egyéb rokon hozzátartozó!

A családon kívüli személy által elkövetett molesztálás. Van olyan eset is amikor a molesztáló is még gyereknek számít aztán van a felnőtt akár szomszéd is lehet vagy a család közeli barátja, illetve valamilyen intézmény munkatársa.

Lehet szidni a vallásos embereket meg az egyházakat, de az igazság az hogy ez a kérdés az egész társadalmat érinti!

Ez nem azt jelenti hogy bármelyik esetet nem kell komolyan venni. Sőt nem csak hogy komolyan kell venni hanem lépéseket kell tenni és szakembereket kell bevonni az ilyen ügybe és a gyermek érdekeit kell szemelőt tartani!

"Hanem azért hogy valami értékeset és hasznosat állítson elő az emberiségnek! AZ egyházak mit hoztak idáig?! Háborúkat és szenvedést! Aki kicsit másként gondolkodott azt máris boszorkánysággal és eretnekséggel vádolták és máglyán égették vagy addig kínozták amíg be nem ismerte a "bűneit"!"

Valóban ilyen egyszerű lenne a dolog? Az I. világháborút vajon mi robbantotta ki? Ki döntött arról hogy mustárgázt vetnek be?

A tudomány fejlődése tényleg értékeset és hasznos dolgot állított elő ezzel?

A kicsit másként gondolkodók. Nemzetiszocializmus, kommunizmus, fasizmus, stb.

Ha részleteiben vizsgáljuk meg a dolgot azokat amiket úgymond Isten nevében követek el az egyházak, azok nem támaszthatók alá Jézus Krisztus tanításával!

Tehát emberi elgondolások nem Istentől valóak! Kb. olyanok mint a felsorolt"izmusok"!

"Azt hiszed hogy most másként van?! Harry Potter könyveket égetet el egy pap csak mert az mágiával foglalkozik!"

Vietnámban Pol-pot idejében kivégezték az értelmiségieket! Állítólag néha az is elegendő volt a halálos ítélethez ha valakinek szemüvege volt! Ebben az esetben nincs képben a vallás, hiszen még a buddhista szerzeteseket is kivégezték. Ha csak azt nem tekinted vallásnak hogy marxista-leninista illetve maoista elvekre építettek mindent!

"Segíteni akarnak?! Hagyjanak békén és menjenek oda ahol tényleg kell a segítség pl Afrikában ahol sok éhező van!"

Miért küldenéd őket Afrikába? Nézz szét itt az országban az országunkban, itt is nagyon sokan élnek mélyszegénységben és nem csak az idősek hanem gyermekek is. És sajnos olyanok is vannak akik éheznek időnként. S ennek ez egyik oka lehet az hogy a szüleik nem gondoskodnak róluk megfelelően!

Eltudod képzelni azt hogy 2019-ben Magyarországon vannak olyan emberek akik nem tudnak írni-olvasni?

"A pápa is nyugodtan lemondhatna a vagyonáról és a giccsről és a szegényeknek adná! Akkor még én is elismerném hogy isten szolgája!"

Na ebben teljes mértékben egyetértünk. Megjegyzem Jézus Krisztus tanítása egyáltalán nem támogatja a pápaságot és annak kialakulása sem magyarázható vele. Nincs olyan hogy Krisztus földi helytartója!

A kérdésedre reagálva!

Miért gondolod azt hogy van összefüggés édesapád halála és aközött hogy megjelentek Jehova tanúi és más szekták nálatok? Mire alapozod az állításodat?

Amennyiben viszont tudatosan jelentek meg ezek az emberek nálatok annak két oka lehet. Az egyik valóban az hogy a maguk módján akarnak segíteni. Az hogy neked erre nincs szükséged azt ők nem tudhatják. Közölni kell velük hogy nem kérsz a segítségükből és ennyi!

Vagy amit már írtak többen is hogy egy nehéz időszakban vagy és ezt akarják kihasználni!

Nekem is halt már meg családtagon nem is egy.

Nem minden ember gyan úgy dolgozza fel a szerettei elvesztését. Igen van olyan akinek szüksége van valakire aki meghallgatja a fájdalmát mert ezzel tud könnyíteni rajta hogy meghallgatja. A szenvedőnek így könnyebb elviselnie a veszteséget. De olyan is van aki pont az ellenkezője akinek épp arra van szüksége hogy mindenki békén hagyja, mert ő így képes feldolgozni a veszteséget. Olyan is van akinek csak a családjára van szüksége és az idegenek kerüljék el. Nem vagyunk egyformák különbözőek vagyunk!

2019. ápr. 7. 17:40
 17/17 KZitus ***** válasza:

Szia

Sok igazság van abban, amit a 3-sz kommentedben írtál. De mélyen megkeserdettt ember szíve is benne van, ami valahol természetes a gyász miatt.

Fogadd részvétemet. Tudom mit élsz át, nekem az anyukám ment el :-(

Én hívő ember vagyok, és a nehézségemben mindenben támogattak a hittársaim, számomra hatalmas segítségnek bizonyult. A Biblia vígasztalása símogatta lelki sebeimet, és könnyebbséget adott.

Csak azért írom le neked ezeket, hogy lásd: ahányan vagyunk, annyi féle képpen ddolgozzuk fel a gyászt, a bánatot, attól függetlenül, az mennyire nehéz lehet.

Neked mi segített? Miben érzed ebben az állapotban a "sebezhetőségedet"? Egyáltalán mi jelent vídaszt jelenleg a számodra? (nekem sokat segített az, ha beszélhettem az anyukámról)

2019. ápr. 8. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!