Melyik vallási csoportra, felekezetre illenek legjobban ezek a bibliai idézetek?
Ézsaiás 43
"10 „Ti vagytok az én tanúim+ – jelenti ki Jehova –,
igen, szolgám, akit kiválasztottam,
hogy megismerjetek, és higgyetek bennem,
és megértsétek, hogy én ugyanaz vagyok.
Előttem nem volt Isten,
és utánam sem lett egy sem.
11 Én, én vagyok Jehova, és rajtam kívül nincs megmentő.”
12 „Én kihirdettem, megmentésről gondoskodtam, és ezt nyilvánosságra hoztam,
amikor nem volt idegen isten köztetek.
Így hát ti vagytok az én tanúim – jelenti ki Jehova –, és én Isten vagyok."
Csel 15:14
"Simeon részletezte, hogy Isten hogyan fordította először a figyelmét a nemzetekre, hogy népet szerezzen közülük a nevének."
Kedves Jehova Tanúi,
A kérdésre válaszolva: Ti nem ismeritek Istent, ezért az idézett nem rátok vonatkozik! Még a nevét se tudjátok rendesen, ez a "Jehova" ez egy emberek által alkotott műszó. Ha ismernének Istent, akkor vennének az Ő Szent Lelkét, Aki vezetne benneteket! Titeket az Őrtorony újság vezet, aminek a szerzője vagy szerzői olyan személyek, akik gyakran változtatják a véleményüket homlokegyenest az ellenkezőjére. Őszintén mondom: sajnállak benneteket! Jobbra volnátok érdemesek!
Hazugság az életetek, az őrtorony és a JT Társaság hazugságainak a szócsövei vagytok.
Hogy lenne már adventista, ha nem is használják Isten nevét, akkor nem lehetnek Isten nevének a népe. Hit Gyülekezet úgyszintén.
Az Adventista istentiszteleten, mint tulajdonnév, Elen White neve is többször hangzik el, mint a Jehova/Jahve/Jah név. (esetleg csak a hallelujában)
Ezen kívül olyan indokolatlan terheket raknak a híveikre, mint a szombati munkavégzés, húsevés tiltása. Jézus is felhívta a farizeusok ezen hibájára a figyelmet.
Jehova Tanúi nem vesznek részt a politikában, nem átkoznak hús vér embereket, csak a szellemteremtmények ellen küzdenek esetleg.
Mit jelent az imakommandó szó? Kommandó=valami/valaki ellen imádkozni ->bűnözők, a gyülekezet ellenségei? Kik ellen kell imakommandót folytatni? Nincs ilyen a Bibliában
" Jehova Tanúi az Igaz Nép "
A monitorod nem olvad szégyenében? Mondom,fizikailag fáj,amilyen beképzeltek vagytok,hihetetlen...
"semmi sem emel fel, csakis az alázat, semmi sem taszít le, csakis a gőg és a gyűlölség." - Ez igaz nem szentírási idézet, de érdemes megfontolni.
De ha már Szentírás:
"Aki felmagasztalja magát, azt megalázzák, aki megalázza magát, azt felmagasztalják." (Mt 23,12)
"mint tulajdonnév, Elen White neve is többször hangzik el, mint a Jehova/Jahve/Jah név."
Nem attól függ a tisztelet, hogy hányszor ejted ki a nevét. A zsidóknál pl. annyira szent Isten neve, hogy ki se mondják. Ezzel szemben ismerek ateistát, aki folyton emlegeti, de leginkább egy B betűs ige kíséretében.
Kedves Kérdező!
Ezt írod: “Az Adventista istentiszteleten, mint tulajdonnév, Elen White neve is többször hangzik el, mint a Jehova/Jahve/Jah név. (esetleg csak a hallelujában)
Ezen kívül olyan indokolatlan terheket raknak a híveikre, mint a szombati munkavégzés, húsevés tiltása. Jézus is felhívta a farizeusok ezen hibájára a figyelmet.”
Nem tudom neked van-e gyermeked, nekem van kettő is, de egyik sem szólít a nevemen, sőt ha másoknak beszélnek rólam, akkor is “Apaként” beszélnek rólam. Nincs ez másképp Istennel sem. Ha figyelmesen elolvasod az evangéliumokat, Krisztus is “Atyának” szólította. A Biblia nevek sokaságával nevezi Istent, sőt maga Isten is ezt mondja: “Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak úgy jelentem meg mint mindenható Isten, de az én Jehova nevemen nem voltam előttük ismeretes” (2.Móz. 6:3). Nyilván a megfogalmazott vádjaid első része nem saját tapasztalat, csak valamelyik okos kiadványodból való idézet. A mi istentiszteleteink Krisztusról szólnak, ahogy White írásai is, szerintem ez akár pozitív példa lehetne nálatok is: “Én is, amikor megérkeztem hozzátok, testvéreim, nem úgy érkeztem, mint aki ékesszólás vagy bölcsesség fölényével hirdeti nektek az Isten bizonyságtételét. Mert úgy határoztam, hogy nem tudok közöttetek másról, csak Jézus Krisztusról, róla is mint a megfeszítettről.” (1Kor. 2:2)
A másik tévedésed nyilvánvalóan szintén egy idézet valamelyik okos kiadványból. Érdemes lenne talán ebben a tekintetben is Páltól tanulni: “A törvényt tehát hiábavalóvá tesszük-é a hit által? Távol legyen! Sőt inkább a törvényt megerősítjük.” (Rm. 3:31)
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!