Melyik vallási csoportra, felekezetre illenek legjobban ezek a bibliai idézetek?
Ézsaiás 43
"10 „Ti vagytok az én tanúim+ – jelenti ki Jehova –,
igen, szolgám, akit kiválasztottam,
hogy megismerjetek, és higgyetek bennem,
és megértsétek, hogy én ugyanaz vagyok.
Előttem nem volt Isten,
és utánam sem lett egy sem.
11 Én, én vagyok Jehova, és rajtam kívül nincs megmentő.”
12 „Én kihirdettem, megmentésről gondoskodtam, és ezt nyilvánosságra hoztam,
amikor nem volt idegen isten köztetek.
Így hát ti vagytok az én tanúim – jelenti ki Jehova –, és én Isten vagyok."
Csel 15:14
"Simeon részletezte, hogy Isten hogyan fordította először a figyelmét a nemzetekre, hogy népet szerezzen közülük a nevének."
Jézus mennybemenetele.
4Egyszer, amikor együtt evett velük, megparancsolta nekik, hogy ne hagyják el Jeruzsálemet, hanem várjanak az Atya ígéretére, „amelyről – úgymond – tőlem hallottatok: 5Mert János csak vízzel keresztelt, de ti néhány nap múlva a Szentlélekkel fogtok megkeresztelkedni.” 6Az egybegyűltek erre megkérdezték: „Uram, mostanában állítod helyre Izrael országát?” 7„Nem tartozik rátok – felelte –, hogy ismerjétek az időpontokat és a körülményeket. Ezeket az Atya szabta meg saját hatalmában. 8De megkapjátok a Szentlélek rátok leszálló erejét, és tanúim lesztek Jeruzsálemben s egész Júdeában és Szamáriában, sőt egészen a föld végső határáig.”
Szia!
Adventisták. 30 évvel ezelőtt 5 millióan voltunk, most több mint 20 millióan. A Jehova tanúi ezzel szemben 30 évvel ezelőtt 3 millióan, most 8 millióan... :-)
Üdv. Péter
Kedves kérdező az Ézsaiás idézetek a zsidókra illettek a legjobban kb 2500 évvel ezelőtt.
A második az Ap.csel-ből:
Apcs 15:14 Simeon elbeszélé, mimódon gondoskodott először az Isten, hogy a pogányok közül vegyen népet az ő nevének,
Ez a gyakorlatban így ment végbe:
Jel 1:9 Én János, aki nektek atyátokfia is vagyok, társatok is a Jézus Krisztus szenvedésében és királyságában és tűrésében, a szigeten valék, amely Páthmósnak neveztetik, az Isten beszédéért és a Jézus Krisztus bizonyságtételéért. (görög "martüria" = tanúság)
Tehát bármennyire is fáj az őrtorony pártiaknak az apostolok nem Jeh*va hanem Jézus Krisztus tanúi volt.
Kedves Péter.
azt Neked kell a legjobban tudnod, hogy Isten, nem számokat figyel. Noé 8-ad magával menekült meg...
Vajon Kinek a Tanúja volt maga Jézus, és azok akiket a Biblia annak ír?
Egyébként nem ugyanaz a kettő.
Jézusról tanúskodni is mást jelent, és Jehováról is mást jelent.
Jézusról, abban az értelemben kellett tanúskodniuk, hogy Ő a messiás, akit vártak. Aki által az arra méltóak, örökké élhessenek a földön, amit Ádám miatt elvesztettek az utódok. Akit Jehova ígért, hogy elküld mint a szövetség követét. Hogy az emberek béküljenek meg vele.
Ahogy Jézus hű Tanúja volt Istennek, úgy Jézus követőinek is annak kell lenni. Az Édenkertben Jehova jogos uralmát, és a nevét Sátán megkérdőjelezte, megszentségtelenítette. Jézus a hűségével bizonyította, hogy az Atyja uralmát támogatja, és a nevét is megszentelte, vagy is Tisztázta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!