Ateisták! Hogyan definiáljátok Istent?
Ateistaként szerintem nem kell definiálnom Istent, hanem alkalmazkodnom kell a hívők különféle Isten fogalmaihoz. Egyrészt szerintem Isten definiálása az ő dolguk, másrészt sokan sokféleképpen definiálják Istent, vagy éppen ezt el is mulasztják megtenni, de egy párbeszédnek az adott hívő, az adott téma istenképéhez kell igazodnia. Nekem nincs istenem, ezért nincs is mit definiálni. Más istenéhez viszont nincs hozzáférésem, a definiálás az ő dolguk.
Láttam már jó néhány Isten definíciót, ezek általában nem vehetőek egy kalap alá, nem ugyanaz a kritika vonatkozik rájuk, ezért nincs is értelme kiválasztani egyetlen definíciót az ateisták számára. Egy ateista ahhoz a definícióhoz tartsa magát, amiről adott esetben éppen szó van.
Már bocs, de te akarsz definiáltazni egy nemlétező mesealakot.
Akkor ki is kūzd itt igazából?
Hogy Dawkins önkényesen vàlogatnà a bizonyítékait?
Nos, neki legalàbb van miből vàlogatnia.
A keresztények meg a bibliai próféciàkon kívül - aminek egy részét 1000 féleképpen magyaràzzàk, - màst nem tudnak felmutatni. Az evangéliumírók is halmozzàk a jóslatokat, noha bizonyos részeik kifejezetten erőltetettek.
Dawkins-nak meg legalàbb vannak valódi érve. 1-0 az ateizmus javàra...
Olyan jól indult ez a kis eszmecsere. Erősebb intellektuális felkészültségre számítottam az utóbb hozzászólók részéről is.
Én kérek elnézést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!