Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateisták! Hogyan definiáljátok...

Ateisták! Hogyan definiáljátok Istent?

Figyelt kérdés
2019. márc. 16. 19:27
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
58%
Az ateisták? Leginkább sehogy... <facepalm>🤦‍♀️
2019. márc. 16. 19:33
 2/19 A kérdező kommentje:

Itt:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

kialakulhatott volna egy értelmes vita, ha a kérdező definiálja, mit is ért Isten fogalma alatt, ahogy többen kérték rá. Sajnos ez nem történt meg, úgyhogy fel kellett tennem ezt a külön kérdést.

2019. márc. 16. 19:36
 3/19 anonim ***** válasza:
29%
Az ottani kérdező nyilván a Bibliában szereplő istenre gondolt. Ezen mit kell külön definiálni?
2019. márc. 16. 19:50
 4/19 anonim ***** válasza:
Számomra olyan az Isten, mint a gravitáció. Van, létezik, de nincs öntudata, nem szeret, nem gyűlöl. Lehet hozzá imádkozni, meg lehet szidni is, de ez a gravitációt egy cseppet sem fogja érdekelni. Mindenhol ott van, még a testünkben is, ennek ellenére hülyeség lenne a gravitációhoz kéréseket intézni, vagy épületekben dicsőíteni.
2019. márc. 16. 20:34
 5/19 anonim ***** válasza:
Az a pillanat amiben nincs senki csak az aki a pillanat. Az előttem válaszoló kb ugyanarra gondolt mint én habár azt nem hiszem, hogy dicsőíteni kéne pusztán tudomásul lehet venni, hogy van és cserébe nyugalmat ad.
2019. márc. 16. 21:10
 6/19 anonim ***** válasza:

Olvasd el Richard Dawkins: Isteni téveszme című könyvét.

Ott sok szó esik Istenről, ateista aktivista szemszögből.

2019. márc. 16. 22:32
 7/19 anonim ***** válasza:
Minden ember saját magának képzeli istennek, csak ezt egy kívülálló személyre ruházzák fel. Amikor valaki imádkozik hozzá, akkor saját magához teszi azt, hogy sikerüljön ez-az, vagy épp valami rossz kerülje el őt.
2019. márc. 16. 23:01
 8/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, kedves Hozzászólók!

(megj: Dawkins fent nevezett könyvét olvastam. Tartalmilag nem kívánok belekötni, ismeretelméletileg viszont kénytelen vagyok: ugyanabban az ügyben nem lehetsz vádló és bíró egyszerre. Az hogy önkényesen válogatja a bizonyítékait, és tendenciózusan szűr, sokat levon a könyv értékéből. De nem tett vallásossá :) )

2019. márc. 17. 06:17
 9/19 A kérdező kommentje:
Nem én pontoztam le a hozzászólásaitokat, viszont várom mások meglátásait is! Figyelem a kérdést.
2019. márc. 17. 06:18
 10/19 anonim ***** válasza:
Inkább agnosztikus vagyok, fenntartom azt a lehetőséget, hogy tévedek. Szeretnék hinni, és abban a tudatban leélni az életemet, hogy a Mennyország vár rám, de parancsra nem tudok hinni. Mivel ebből a kultúrkörből származom, ezért Isten alatt nyilván arra a lényre gondolok, aki a világot teremtette, és aki egyedüli Isten. Abban se hiszek, hogy se egy, se több fizikai test nélküli lény nem létezik, se abban hogy egy tárgy (pl. bálvány szobor, vagy amulett, vagy álomfogó, vagy bármi) különleges képességekkel rendelkezne. Sőt, abban se hiszek, hogy az agy mellett létezne lélek / szellem, ami az agy nélkül is tudattal, érzelmekkel, érzésekkel bír, és a testtől függetlenül éldegél a végtelenségig.
2019. márc. 17. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!