Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ennek mi a magyarázata?

Ennek mi a magyarázata?

Figyelt kérdés
Egy látszólagos ellentmondást tálaltam a Bibliában. Nyilvánvalóan van rá magyarázat, azért írtam ki a kérdést. Az 5Mozes 2:29 szerint Edom megengedte Izraelnek, hogy átvonuljon, a 4Mozes 20:21 szerint viszont nem.
2019. márc. 15. 10:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
61%
Valódi ellentmondások is vannak benne, erre készülj fel.
2019. márc. 15. 10:30
 2/11 anonim ***** válasza:
1: ha tudnál szöveget értelmezni, akkor nem maradtál volna ostoba. Hányszor, de hányszor volt az összes agyatlan rágalmatok megcáfolva, de még az emlékezetre is képtelenek vagytok, visszakeresni sem tudtok, max levegőt tudtok venni, meg dugni, többre nem vagytok alkalmasak.
2019. márc. 15. 16:31
 3/11 anonim ***** válasza:

ahogyan megengedték ezt nekem Ézsau fiai is, akik Széírben laknak, meg a móábiak is, akik Árban laknak. Így akarok majd átkelni a Jordánon arra a földre, amelyet Istenünk, az Úr akar nekünk adni.

5Mózes 2:29 RÚF

[link]

Edóm tehát nem engedte meg Izráelnek, hogy átvonuljon területén, ezért Izráelnek ki kellett kerülnie.

4Mózes 20:21 RÚF

[link]

Egyről ír vajon? Idemásoltam, hogy lásd.

2019. márc. 15. 16:33
 4/11 anonim ***** válasza:

De Szíhón, Hesbón királya nem akarta megengedni, hogy átvonuljunk, mert megkeményítette lelkét Istened, az Úr , és makaccsá tette a szívét, hogy kezedbe adja országát mind a mai napig.

5Mózes 2:30 RÚF

[link]

2019. márc. 15. 16:35
 5/11 anonim ***** válasza:
Szívesen.
2019. márc. 15. 16:35
 6/11 anonim ***** válasza:

"Hányszor, de hányszor volt az összes agyatlan rágalmatok megcáfolva"

Bocs, de tényleg irdatlan mennyiségű ellentmondás található a Biblia és a valóság között. Ez nem rágalom, ezek egyszerű tények.

Például ha egy isten teremtett mindent, akkor ez az isten nem teremthetett csak jót, hiszen létezik rossz is.

Egy teremtő isten nem szánhatta volna a füveket eledelül a teljes állatvilágnak, hisz tudnia kéne hogy az állatvilág nagy részet teljesen másféle életmódra teremtette.

Egy isten aki előre tud mindent, nem lenne képes megbánni dolgokat.

Igazából százszámra lehetne írni hasonlókat, de gondolom úgyis csak szőnyeg alá söpröd őket...

2019. márc. 15. 16:40
 7/11 anonim ***** válasza:

Bár csak ezen az oldalon megvan ezekre a válasz, de látom, hogy a keresés nem megy, akkor tessék:

Például ha egy isten teremtett mindent, akkor ez az isten nem teremthetett csak jót, hiszen létezik rossz is.

Szabad akarat van. Ahogy neked is volt választásod arra, hogy olvasol, gondolkodsz, vagy maradsz ezen a szinten. Ha nem lenne szabad akarat, akkor meg az lenne a baj. Van egy emberfajta, akinek semmi sem jó.

Egy teremtő isten nem szánhatta volna a füveket eledelül a teljes állatvilágnak, hisz tudnia kéne hogy az állatvilág nagy részet teljesen másféle életmódra teremtette.

Mint bűn, olyanról hallottál már? Tudod, Ádám, Éva, beengedte és elromlott minden. Ha olvastad volna legalább az elejét a Bibliának, akkor fel sem tetted volna a kérdést.

Egy isten aki előre tud mindent, nem lenne képes megbánni dolgokat.

Miért nem? Ő szeretetből teremtett téged is, aztán az hogy mivé váltál már nem az ő döntése volt, hanem a tiéd.

2019. márc. 15. 19:16
 8/11 anonim ***** válasza:

"Szabad akarat van."

Igen, szabad akararom, nem teremtő hatalmam. Vagyis én legfeljebb választani tudom a rosszat. Amit vajon ki teremthetett kizárólag?

"Tudod, Ádám, Éva, beengedte és elromlott minden"

Mi köze bármilyen ember bűnének ahhoz hogy pl egy tigris minden porcikájában vadászatra, ragadozásra termett?

"Miért nem?"

Mert a megbánásnak előfeltétele hogy ne legyünk tisztában a tettünk végkimenetelének a súlyával.

2019. márc. 15. 19:27
 9/11 A kérdező kommentje:
3as köszönöm. Nem figyeltem meg ennyire a részleteket, mivel arra összpontosítottam, hogy Edom Ezsautol származik. De ezek szerint az egyik az a föld volt, amit elfoglaltak az edomiták és valamennyire függetlenek voltak attól a királytól, aki nem engedte át őket. Ha jól értem .
2019. márc. 15. 20:32
 10/11 anonim ***** válasza:

Lehet rosszul értelmezem, lehet újra kéne olvasnom mind a két könyvet teljesen. De, nem inkább arról van szó, hogy először kikerülték az edomitákat, (talán többször is) majd sokkal később mégis megegyeztek velük és átengedték őket a földjükön? Tehát két különböző időpontról van szó, nem? Mert a fejezet ezzel kezdődik:

5 Mózes 2:1-5 "Amikor aztán elindultunk onnét, elmentünk abba a pusztába, amely a Vörös-tenger felé visz, amint az Úr mondta nekem és hosszú ideig kerülgettük a Szeír hegyet. Majd azt mondta az Úr nekem: ‘Eleget kerülgettétek már ezt a hegyet, menjetek észak felé; a népnek azonban parancsold meg: Át fogtok menni testvéreiteknek, Ézsau fiainak határán, akik Szeírben laknak, s ők félni fognak tőletek: ám nagyon vigyázzatok, hogy ellenük ne induljatok, mert egy talpalatnyit sem adok nektek földjükből, mivel Ézsaunak adtam Szeír hegyét birtokul."

2019. márc. 16. 00:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!