Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan lehet belépni a tanúk...

Hogyan lehet belépni a tanúk közé?

Figyelt kérdés
2019. márc. 11. 09:22
 1/8 anonim ***** válasza:
93%
Hülye vagy? Be ne lépjél már! Addig örülj, míg nem mosták át az agyadat a sok sületlenséggel.
2019. márc. 11. 09:28
 2/8 anonim ***** válasza:
0%

Szia,

(János 6:44) 44 Senki sem jöhet hozzám, csak ha az Atya, aki küldött engem, vonzza őt;. . .

A prédikálómunka által, amelynek során mi is hallottunk a jó hírről, valamint a szent szelleme által, mellyel Jehova segít nekünk felfogni és alkalmazni a szellemi igazságokat a korlátaink és hiányosságaink ellenére.

Mit jelent hogy vonz?

Az eredeti írásokban szereplő görög ige arra is utalhat, hogy valaki egy halakkal teli hálót húz

Egy tudós ezt így fogalmazta meg: „Az emberi szív ajtaján kívülről nincsen kilincs. Csak belülről lehet kinyitni.”

Jehova megvizsgálja a földön élő több milliárd ember szívét, és olyanokat keres, akik vágynak rá, hogy megismerjék

Ha talál egy ilyen személyt, az tettekre indítja

(Cselekedetek 13:48) 48 Amikor a nemzetekből valók hallották ezt, örvendezni kezdtek, és dicsőíteni kezdték Jehova szavát, és mindazok, akik helyesen viszonyultak az örök élethez, hívőkké lettek.

Azok akik helyesen viszonyulnak az örök élethez....

2019. márc. 11. 10:34
 3/8 Novist ***** válasza:
100%
Ez nem olyan egyszerű, mint más vallások esetében. Ha be szeretnél lépni a tanúk közé, először is biblia tanulmányozást folytatnak veled. Két erre a célra készített könyvet tanulnak át veled az otthonodban bekezdésről bekezdésre. Majd ha elértél egy szintet, a vének közül néhányan elbeszélgetnek veled a tanultakról és meggyőződnek arról, hogy van e elég ismereted ahhoz, hogy részt vegyél a házról házra végzett prédikálásban. Ha a döntésük igen, akkor azzal akivel tanulmányozod a bibliát a megadott kiadványok által, részt kell venned neked is a prédikálásban. Ha ezt a célt elérted, alámerítetlen hírnöknek fognak tekinteni, olyannak aki minden hónapban ad le jelentést arról, hogy mennyit prédikált. Ha a tanulmányozóddal átveszed mint a két könyvet és úgy döntesz, hogy megkeresztelkedel, akkor három vén mindegyik átvesz veled külön 120 különböző kérdést, hogy meggyőződjenek arról, hogy tisztába vagy e a biblia alaptanításaival. Ha mind a hárman úgy döntenek hogy igen, akkor a legközelebbi kongresszuson alámerítenek és ettől kezdve Jehova Tanúja leszel. A döntésük meghozatalánál meggyőződnek arról is, hogy a tanulmányozás ideje alatt megszabadultál e olyan szokásoktól és viselkedési formáktól, amit a Biblia nem helyesel. Amennyiben a három vén aki átveszi veled külön külön a kérdéseket nem értenek egyet abban hogy felkészült vagy a megkeresztelkedésre, akkor tovább kell folytatnod a tanulmányozást és egy későbbi időpontban újból átveszik veled ugyanazokat a kérdéseket és ha szerintük felkészült vagy az megkeresztelkedésre, akkor a már leírtak alapján megkeresztelkedhetsz.
2019. márc. 11. 11:19
 4/8 A kérdező kommentje:
Hát hasonló a szabadkőműves titkos társaságokhoz való bekerüléshez ott is nagy ceremónia cécó van!!!
2019. márc. 11. 11:45
 5/8 KZitus ***** válasza:
12%

Szia

Belépni sehogyan.

Krisztus szavai: János 17:3 "Az örök élethez az szükséges, hogy megismerjenek téged, az egyetlen igaz Istent, és azt, akit elküldtél, Jézus Krisztust." - ezt kell elfogadni Krisztustól....

2019. márc. 11. 12:58
 6/8 Novist ***** válasza:
Megint elkerülöd az őszinte választ. Én azt írtam le, hogy milyen utat kell bejárnia annak aki Jehova Tanúja akar lenni. Legyünk már őszinték az emberekhez. Ne akkor azonosuljanak a dolgokkal, amikor elkezdik a tanulást és haladnak előre. Például a jw.org-on feltettek egy kérdést, ami arra irányult, hogy mit tesz a szervezet azok érdekébe, akik már nem tartoztak oda. A válaszukban csak arra adtak választ, hogy mit tettek a tétlenek érdekébe. De a kérdés nem ez volt. A válaszban beszélni kellett volna a kiközösítettekről és azokról is akik saját elhatározásukból léptek ki a szervezetből. Jehova elvárja minden szolgájától, hogy őszinte legyen és igazat mondjon. Sajnálatos dolog, hogy a JW tévé adásokban többet foglalkoznak a szervezettel, a úttörő szolgálattal és még sorolhatnám tovább, mint a biblia ismeretének az átadásával. Megkérek minden Jehova Tanúját, aki itt ad válaszokat a kérdésekre, hogy őszinte legyen.
2019. márc. 11. 14:34
 7/8 anonim ***** válasza:
0%

Őszinte voltam.

S azokról beszélek, akik nem azért akarnak "belépni", mert valami tervük van vele, és nem az, amiért valójában Tanú lesz valaki.

A Biblia, vagy is Isten szava alap tanításának megismeréséhez, két könyvet készítettek, egy elméleti, és egy gyakorlati értékűt.

A könyvek segítséget adnak az egységes alaptanítás megértéséhez, azonban a Bibliában leírtakat lehet belőle elsajátítani.

Az első könyv segítségével, a Bibliában leírt, Istentől elvárt alapelvek megértését tanulja meg, míg a másodikban azt, hogy miként kell azt a gyakorlatban, a mindennapi életben elsajátítani.

Ha az érdeklődő egyetért vele, akkor lépéseket tesz, és mind a szavaiban, mind a Tetteiben bizonyítja.

Ha ez nem látható, akkor ugyan miért is kellene azzal azonosítani, ami valójában nem az.

Ezért a felvigyázók, akik a nyáj vezetésével vannak megbízva, látják, hogy keresztelkedésre alkalmas vagy sem. Ha nem miért keresztelkedjen meg? Hogy utána egy helytelenség miatt kiközösítsék?

Aztán meg jön a szidalmazás.

Szomorú, amikor valaki lelkesen elindul, aztán valamilyen oknál fogva feladja, és gonoszságokat hangoztatva vádolja a testvéreket, hogy milyen aljasok.

Pedig senki nem kötelezte arra, hogy így éljen.

Saját maga döntött e mellett, tudatában van mit vállal.

Utána meg szembe megy azzal, amire először igent mondott

.

(Máté 5:37) 37 Hanem beszédetekben legyen a ti igenetek igen, a nemetek pedig nem, mert ami ezeken felül van, a gonosztól van.

2019. márc. 11. 16:14
 8/8 KZitus ***** válasza:
12%

6os hszóló

"Megint elkerülöd az őszinte választ." - sajnálom, ha nem tudod elfogadni az őszinte választ. Egyébként is sokkal jobb az, ha maga Krisztus mondja meg hogyan lehet valaki tanú, mintha én, a tökéletlen ember teszem ezt.

Akinek nem hiteles Krisztus szava(idézet), hát az enyém sem lenne az, mert én is egy bűnös, tökéletlen ember vagyok.

Számomra a János 17:3 vers, utasítás, kérés, lehet nevezni....kulcsfontosságú volt ahhoz, hogy tanú legyek...egyszerüen engedelmeskedtem ennek. És hidd el, most is őszinte voltam.(hazugog nem öröklik Isten királyságát).

2019. márc. 11. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!