Hogyan lehet belépni a tanúk közé?
Szia,
(János 6:44) 44 Senki sem jöhet hozzám, csak ha az Atya, aki küldött engem, vonzza őt;. . .
A prédikálómunka által, amelynek során mi is hallottunk a jó hírről, valamint a szent szelleme által, mellyel Jehova segít nekünk felfogni és alkalmazni a szellemi igazságokat a korlátaink és hiányosságaink ellenére.
Mit jelent hogy vonz?
Az eredeti írásokban szereplő görög ige arra is utalhat, hogy valaki egy halakkal teli hálót húz
Egy tudós ezt így fogalmazta meg: „Az emberi szív ajtaján kívülről nincsen kilincs. Csak belülről lehet kinyitni.”
Jehova megvizsgálja a földön élő több milliárd ember szívét, és olyanokat keres, akik vágynak rá, hogy megismerjék
Ha talál egy ilyen személyt, az tettekre indítja
(Cselekedetek 13:48) 48 Amikor a nemzetekből valók hallották ezt, örvendezni kezdtek, és dicsőíteni kezdték Jehova szavát, és mindazok, akik helyesen viszonyultak az örök élethez, hívőkké lettek.
Azok akik helyesen viszonyulnak az örök élethez....
Szia
Belépni sehogyan.
Krisztus szavai: János 17:3 "Az örök élethez az szükséges, hogy megismerjenek téged, az egyetlen igaz Istent, és azt, akit elküldtél, Jézus Krisztust." - ezt kell elfogadni Krisztustól....
Őszinte voltam.
S azokról beszélek, akik nem azért akarnak "belépni", mert valami tervük van vele, és nem az, amiért valójában Tanú lesz valaki.
A Biblia, vagy is Isten szava alap tanításának megismeréséhez, két könyvet készítettek, egy elméleti, és egy gyakorlati értékűt.
A könyvek segítséget adnak az egységes alaptanítás megértéséhez, azonban a Bibliában leírtakat lehet belőle elsajátítani.
Az első könyv segítségével, a Bibliában leírt, Istentől elvárt alapelvek megértését tanulja meg, míg a másodikban azt, hogy miként kell azt a gyakorlatban, a mindennapi életben elsajátítani.
Ha az érdeklődő egyetért vele, akkor lépéseket tesz, és mind a szavaiban, mind a Tetteiben bizonyítja.
Ha ez nem látható, akkor ugyan miért is kellene azzal azonosítani, ami valójában nem az.
Ezért a felvigyázók, akik a nyáj vezetésével vannak megbízva, látják, hogy keresztelkedésre alkalmas vagy sem. Ha nem miért keresztelkedjen meg? Hogy utána egy helytelenség miatt kiközösítsék?
Aztán meg jön a szidalmazás.
Szomorú, amikor valaki lelkesen elindul, aztán valamilyen oknál fogva feladja, és gonoszságokat hangoztatva vádolja a testvéreket, hogy milyen aljasok.
Pedig senki nem kötelezte arra, hogy így éljen.
Saját maga döntött e mellett, tudatában van mit vállal.
Utána meg szembe megy azzal, amire először igent mondott
.
(Máté 5:37) 37 Hanem beszédetekben legyen a ti igenetek igen, a nemetek pedig nem, mert ami ezeken felül van, a gonosztól van.
6os hszóló
"Megint elkerülöd az őszinte választ." - sajnálom, ha nem tudod elfogadni az őszinte választ. Egyébként is sokkal jobb az, ha maga Krisztus mondja meg hogyan lehet valaki tanú, mintha én, a tökéletlen ember teszem ezt.
Akinek nem hiteles Krisztus szava(idézet), hát az enyém sem lenne az, mert én is egy bűnös, tökéletlen ember vagyok.
Számomra a János 17:3 vers, utasítás, kérés, lehet nevezni....kulcsfontosságú volt ahhoz, hogy tanú legyek...egyszerüen engedelmeskedtem ennek. És hidd el, most is őszinte voltam.(hazugog nem öröklik Isten királyságát).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!