Hogy kezelik a tanúk a házasságon belüli erőszakot?
A Tanúk, mindent Isten szava alapján kezelnek. Nem mennek túl azokon amik írva vannak, ha alapelvről van szó.
A Biblia nagyon komoly döntésként kezeli a házastársak különélését, ugyanakkor nem kötelez egyetlen bántalmazott feleséget sem arra, hogy maradjon egy olyan férfi mellett, aki veszélyezteti az egészségét, sőt talán még az életét is.
Azonban ez nem ad az elválásra, vagy az újra házasodásra lehetőséget. Jézus egyetlen okot jelölt meg erre.
De hát nem ezt kérdeztem! 😮
Hanem azt, hogy a tanúk hogy kezelik a házasságon belüli erőszakot?
Bocsánat, ha esetleg félre értettem.
Talán arra gondolsz, hogy ha mind a két fél Tanú?
Ha igen, akkor azt a személyt aki veszélyezteti a család egészségét, életét, eltávolítják a gyülekezetből. A bántalmazott, bizony fordulhat jog orvoslatért bírósághoz, ha nagyon veszélyes, még távoltartási végzést is kérhet.
Bár ilyenek, nagyon ritka esetek, azonban nem lehet figyelmen kívül hagyni. S támogatást kell nyújtani a bántalmazottnak.
Az tény, hogy bizonyíték nélkül nehéz, még a bíróságon sem fogadják el az állítást. Ezért javaslom, hogy valamilyen módon bizonyítékkal rendelkezzen, videó, telefon felvételek, látlelet, szem tanúk, stb. elég aljas dolog hogy valaki tagad.
Ismerek ilyen esetet, tagadott egy darabig, aztán lebukott. Őszintén sajnálom, amikor ilyet hallok, szégyellheti magát az, aki így Tanúként éli az életét, nem is értem, hogy milyen lelki világa van az ilyen embernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!