Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meddig érdemes próbálkozni és...

Meddig érdemes próbálkozni és várni, hogy megtérjek?

Figyelt kérdés
Keresztény családba születtem, első osztálytól érettségiig egy kersztény iskolába jártam, hetente kétszer jártam misére, 4 évig minden vasárnap ministráltam is, évente többször voltak lelkigyakorlatok, a csapból is a vallás folyt. Elmentem az El Caminora is. Most egyetem mellett egy keresztény közösség kollégiumában lakom, voltam lelkigyakorlatokon itt is, minden héten imádkozunk, együtt dicsőítünk. Mit kell még tennem hogy megtérjek és ne érezzem egyre jobban úgy, hogy egy bődületes tébolyda ez az egész egyház?
2019. márc. 9. 21:32
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Sajnos a katolikus egyház nem élő hitet ad. Ezért téged felelősségre vonni nem lehet, nem tehetsz róla, hogy csak az unalmas dogmákat töltötték a fejedbe.

Megtérni úgy tudsz, ha Jézust befogadod a szívedbe. Ebben a katolikus egyház nem tud neked segíteni sajnos. (Csak elvétve akadnak katolikusok, akik tudnak erről.) A 3. válaszoló sem ismeri Jézus Krisztus személyesen, mint személyes megváltóját, mert különben használható választ adott volna a kérdésedre.

Kedves kérdező, abba gondolj bele, hogy Jézus meghalt a kereszten, magára vette a bűneidet, és ebbe belehalt. Helyetted halt meg, mert a bűn következménye a halál lenne. Neked csak el kell fogadnod, hogy Ő meghalt helyetted és magára vette a bűneidet. Ha ezt elfogadod, akkor megnyílik számodra a menny. Bánd meg a bűneidet, és döntsd el, hogy új életet akarsz élni, amiben már nem vétkezel. Lehet, ez elsőre lehetetlennek tűnik, de Jézus segíteni fog benne.

Jézus, miután meghalt a te bűneid és mindenki bűne miatt is, feltámadt és ma is él, így meghallgatja az imádat, ha hozzá fordulsz.

A megtérés erről szól. Eddig valószínű ezt senki nem mondta neked. Nem baj, ha elsőre ez nem teljesen érthető, vagy hirtelen sok, csak gondolkozz ezen, forgasd magadban ezeket. Isten nem töri rád az ajtót, megadja neked a szabadságot a döntésre. Akkor jutsz a mennybe, ha Jézust elfogadod személyes megváltódnak. Nem kell hozzá semmi bonyolult, csak elfogadni őt, nem kell vezekelni, sem semmi más, csak elfogadni Jézust. De ha nem fogadod el, ellenállsz a hívásának, akkor nem mehetsz majd a mennybe.

2019. márc. 10. 22:47
 12/15 anonim ***** válasza:

Miért akarsz megtérni?

A szociális hatása/vonatkozása miatt vagy mert félsz a pokoltól?

2019. márc. 13. 07:55
 13/15 A kérdező kommentje:
#12 Nem félek a pokoltól, abban élek.
2019. márc. 13. 08:01
 14/15 anonim ***** válasza:
Mi történne ha úgymond megtérnél, és mi fog történni ha nem térsz meg? Feltételezhetően, úgy érzésre.
2019. márc. 13. 15:37
 15/15 A kérdező kommentje:
Akkor legalább egy kissé boldogabban élhetném le az életem, mert ha így marad és nem változik semmi, abban nem sok örömöm lesz.
2019. márc. 13. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!