Magyarországon hogyan lehetne befutni költőként? Hogyan, hol érdemes próbálkozni?
Pályázatok , esetleg a jobb verseiddel megpróbálhatsz felkeresni ismertebb kortárs költőket hátha veszik a fáradságot és beleolvasnak a verseidbe stb.
Egyébként költészetből ma senki nem él meg ... bár ez talán mindig is így volt , de ma Magyarországon ha kimondod azt hogy költő mindenkinek ( a nagy átlagnak ) Petőfi jut az eszébe és a kortársak közül egyet se tudnának mondani ( bevallom ötnél tovább talán én se jutnék ).
A befutott szó persze relatív, ha számodra a befutottság azt jelenti hogy az a pár ezer ember aki még ma is rajong a versekért tud rólad és lehet leemeli a kötetedet a könyvesbolt polcáról akkor az nem elérhetetlen teljesítmény, na de gondolom téged nem ez vonz , hogy hogyan lehet Petőfi és Ady nagyságába emelkedni azt én nem igazán tudom.
Ady és Petőfi nem volt több mint Arany vagy Kassák és mégis saját korukban ők szó szerint sztárok voltak és mint a "költő" gondolt rájuk mindenki.
Tehetség párosítva botrányos(Ady) vagy kimagasló élettel(Petőfi) amire mindenki felfigyel , ez a hírnévhez vezető út az én meglátásom szerint...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!