Gyakorolhatok így egy másik vallást?
Katolikus vallású vagyok és meg is vagyok keresztelve.
Viszont engem sokkal jobban vonz egy másik,hozzám sokkal közelebb álló vallás,és szeretném azt gyakorolni valamint ahhoz a gyülekezethez tartozni.
Esetleg lehetséges az,hogy csatlakozzak?
Meggyőződéssel érzem,hogy a megfelelő vallás a (Baptista) amelyet gyakorolni szeretnék :-)
Kedves válaszoló!
Nem értem feltételezésed.Ugyan miért tennék fel kamu kérdést?
Egyébként a válaszod hasznosabbik részét pedig megköszönöm!
Eretnekség! Hívjátok az inkvizítorokat! ;)
Mégis mit akartál hallani?
Tényleg olyan mintha baptistáknak csinálnál reklámot. Mindenki azt csinál amit akar.
Annyi az egész katolikus szemszögből hogy lehet így csökkented annak az esélyét hogy üdvözülsz, vagy ki is nullázod. Ezt nem tudom, nem ismerem a baptistákat.
Azzal csökkentenéd az üdvözülés esélyét, ha olyat tanítanak ami bűnre visz.
Mondom nem ismerem a tanításukat a baptistáknak, de tegyük fel azt az abszurd dolgot hogy megengedik hogy háremet tarts, és te pár év múlva élsz is ezzel és 5 feleséged lesz. Ez nyilvánvalóan házasságtörés, tehát bűn, ezért nem üdvözülhetsz valószínűleg.
De ez csak egy példa volt.
Az attól függ. Ha a baptista egyház az az egyház, amit Krisztus alapított, a baptista felekezetnél a kinyilatkoztatás igazsága, akkor nem csökkenti, hanem inkább tovább segít az üdvösséghez való úton.
Ha a katolikus Egyháza az, amit Krisztus alapított, akkor valóban veszélyezteti az üdvösségedet, mert megszakítod a közösséget Krisztussal:
"Ti Krisztusnak teste vagytok, s egyenként tagjai."
Kettőn áll a vásár, te dolgod dönteni, mindenki maga felelős üdvösségéért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!