Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kiket tud megszállni az...

Kiket tud megszállni az ördög. És mik a tünetei?

Figyelt kérdés
Mit tesz az az ember akit megszáll az ördög? Hogyan viselkedik? Tudja magáról hogy megszállta a gonosz vagy csak a környezete tudja? Mi a teendő ha valóban megszáll valakit, hova kell fordulni?
2019. márc. 7. 09:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
25%

Első és a legfontosabb: ORVOSHOZ VINNI!

Normális helyen az egyház is ezt teszi.

Utána, ha az orvos hosszas vizsgálatok után sem tud mit mondani, akkor kerülhet szóba az ördögűzés.

2019. márc. 7. 11:20
 2/11 anonim ***** válasza:
31%

Általában szektás keresztényeket száll meg az ördög. Pünkösdistáknál mindennaposak ezek a megszállások, és a démonűzések.

Más vallásúakat, agnosztikusokat stb. nem száll meg sosem.

2019. márc. 7. 12:01
 3/11 Rachel Warner ***** válasza:
41%
Utolsóval értek egyet. Különben miért lenne az,hogy csak azok vannak mindig megszállva,akik vakon hisznek benne és mindent démonizálnak,aminek nincs hozzájuk köze? Humbug. A tünetei pedig ugyanazok mint bármelyik mentális betegségnek,mivel régen szerették azokat is mindenféle ördögbördögökre fogni.
2019. márc. 7. 13:54
 4/11 anonim ***** válasza:
76%

Hát... elfogadva azt, amit írsz, azért én mégis azt mondanám, hogy aki keresztény, annak kötelező hinni az ördögben és a megszállásban is.

Mert ez is hozzátartozik a vallásához.

De szerintem is érdemes ezt fenntartással kezelni.

Elvégre a szűznemzés is hozzátartozik, aztán mégis csak egy volt belőle.

2019. márc. 7. 13:58
 5/11 anonim ***** válasza:
33%

Ha valakit megszáll az ördög, akkor nem ura önmagának. Valószínűleg tudja, hogy megszállott, de nem tud semmit se tenni. A bibliai történetek alapján jele lehet természetfeletti erő, olyan dolgok ismerete, amiről ember, különösen a megszállott, nem tudhat, akár ismeretlen nyelveken való szólás, stb...

Hova kell fordulni? Első körben orvoshoz, ha nincs rá természetes magyarázat, akkor az Egyházhoz.

2019. márc. 7. 16:40
 6/11 anonim ***** válasza:
23%

Bizony nemcsak keresztények lehetnek megszállottak.

[link]

2019. márc. 7. 18:21
 7/11 anonim ***** válasza:
23%

6-os válaszolóval 100%-ig egyetértünk.

Saját tapasztalatom édesanyám révén volt, ő tarot kártya jóslás képében foglalkozott okkultizmussal. Hasonló élményei voltak bár enyhébb mértékben mint a linkelt leírásban lévő történetnél.

Később megtért hála Istennek :)

Én videojátékok és horror filmek kapcsán voltam démoni megkötözöttség állapotában és én is megszabadultam és megtértem. De ezt egyébként még nem számítjuk megszállottságnak.

Azok akik azt mondják hogy a karizmatikusok között vannak a megszállottak mert ördögöket űznek azoknak üzenem hogy a katolikusok között is vannak hivatalból megbízott ördögűzők és Jézus is ördögűző volt, sőt kijelentette hogy a tanítványait arról lehet felismerni hogy ördögöket fognak űzni.

2019. márc. 8. 15:11
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
Sőt merem állítani hogy ha valaki jó úton jár az célponttá fog válni a bukott angyalok szemében. Lásd a szentek 90%-ának az életét. Szerencsére a védelmünk erősebb :)
2019. márc. 8. 15:14
 9/11 anonim ***** válasza:
79%

"Én videojátékok és horror filmek kapcsán voltam démoni megkötözöttség állapotában és én is megszabadultam és megtértem."

Szellemileg voltál megkötözött és még sajnos most is az vagy. Videojátékok miatt nem száll meg senkit se az ördög... Nem kéne ezt a témát ennyire elbagatelizálni és nevetség tárgyává tenni, ahogy ti szektások teszitek.

2019. márc. 8. 17:40
 10/11 anonim ***** válasza:
23%

A gadarai megszállott történetét olvasd el a Bibliából. Abból derül ki, mik a tünetei.

Ha valakit megszáll az ördög, az már súlyos állapot, általában nagyon ellenséges az emberekkel, akár embert öl. De ehhez az ördögnek teljesen uralma alá kell vennie az adott embert. Ezt például úgy tudja megtenni, ha az adott ember súlyos bűnöket követ el, ezzel ajtót nyit az ördögnek, pl. halottat idéz, ezotériával, okkultizmussal foglalkozik.

Az ördög minden embert igyekszik kicsinálni, több-kevesebb sikerrel. A megszállottság már a legrosszabb állapot. Enyhe állapot a gyötrés, rossz érzések, rossz gondolatok stb. kiváltása pl. valami problémára rákoncentrálás által. Egyéb módokon, amikor az ember nem figyel oda magára, tudnak démonok bemenni, ez még nem megszállottság, így aztán különböző rossz szokások rabja lesz az ember, amiket nem tud abbahagyni, tehát függőségei lesznek, amiből lehet ki lehet gyógyulni a démon kiűzése által. A megszállottságból is ki lehet gyógyulni és meg lehet tanulni ellenállni az ördögnek. Ettől még ördög elvtárs ott fog leselkedni és próbál lecsapni, ahol valami negatív dolog éri az embert, ott jól ráirányítani a figyelmét, hogy minél rosszabb legyen az embernek.

Nem feltétlen tudja magáról mindenki, hogy megszállta a gonosz, hiszen nem is feltétlen hívő az, akit megszáll. A környezete sem feltétlen tudja, hiszen a környezete sem feltétlen hívő.

Ha valakit megszáll, Jézus Krisztushoz kell fordulni, mert a gadarai megszállottat is ő szabadította meg. Lehet pl. gyógyszeres kezelést is alkalmazni, ami ideig-óráig hatásos lehet, de nem szünteti meg a megszállottságot, csak a tüneteket enyhíti.

2019. márc. 8. 23:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!