Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik nagyobb, Isten, Jézus...

Melyik nagyobb, Isten, Jézus vagy Mária?

Figyelt kérdés

Mert van egy olyan ima, hogy"asszonyunk szüz Mária Istennek szent anyja"

Így azt jelenti, hogy Mária Isten anyja, akkor nagyobb is.

Ha Máriát Isten teremtette akkor Mária kisebb. Ha Istennek nincs kezdete akkor Ő a legidősebb. Ha Jézus a teremtés kezdete volt, mint elsószűlött akkor Ő is Isten után a legöregebb. Akkor mégis, miért van az ima Máriához, amikor Jézus is Istenhez imátkozott?

2019. márc. 4. 17:04
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
50%

Milyen idôs vagy?

Már ​az óvodában megtanultam mindent, amit tudni érdemes. Robert Fulghum

2019. márc. 4. 17:13
 2/21 anonim ***** válasza:
21%

Ezt azoktól kell megkérdezni, akik ilyen tévedéseket hoztak létre az imádatban.

Istennek soha nem volt anyja, Isten fiát, pedig egy ugyan olyan tökéletlen Nő hordta ki, hogy emberként szülessen meg, mint amilyen Én is vagyok.

Az ima pedig azért alakulhatott így, hogy a hitehagyás bekövetkeztének egyik eleme lett, hogy Istent háromszemélyű egy Istennek titulálják, mivel más népek is több isteneket, illetve triádokat imádtak.

2019. márc. 4. 17:14
 3/21 anonim ***** válasza:
43%

Jézus a megtestesült teremtő Logosz, tehát a Szentháromság egyik személye. Szűz Mária a megtestesült Krisztus földi édesanyja, nem csak kihordója volt, nem csak sima egyszerű bűnös asszony, mint egyik itteni hozzászóló, hanem szűzen és szeplőtelenül szülte világra Isten Fiát. Természetesen ettől még nem lesz nagyobb a teremtőjétől, hiszen Mária is csak teremtmény, igaz, hogy nem olyan egyszerű bűnös asszony, mint coco (vagy jelenlegi nevét Ornela, nehéz követni, olyan gyakran váltja, mint más az alsógatyát), de attól még csak teremtmény.

Mivel a Szentírás szerint az Atya megosztotta Krisztussal mindenét, ezért egylényegűek, az Atya csak olyan értelemben "nagyobb" Krisztusnál, hogy Tőle született. De ahogy az ember nem nagyobb a másik embernél, úgy Isten sem nagyobb Istennél.

Mária pedig ellentétben cocoval, az alázatosság mintája, aki azt mondta az angyali küldöttnek, hogy:

"Íme, az Úr szolgálóleánya, legyen nekem a te igéd szerint."

Az a baj, hogy Mária esetében van két szélsőséges és ugyanúgy helytelen hozzáállás. Az egyik helytelen vallásos túlbuzgóságból Máriát már-már Krisztussal emeli egy szintre, pedig ezt Mária is nagyon ellenezné.

A másik rendkívül helytelen nézet, amikor Máriát egyszerű bűnös, hétköznapi asszonyként fogják fel, sőt magukat merik vele egyenlővé tenni. Bár nem hiszem, hogy sokan hordozták méhükben Isten Fiát. Illetve a Szentírásban is ezt olvashatod:

"Az angyal belépett hozzá és megszólította: „Üdvözlégy, kegyelemmel teljes! Veled van az Úr! Áldottabb vagy minden asszonynál.”"

"mikor Erzsébet meghallotta Mária köszöntését, örömében megmozdult méhében a gyermek, maga Erzsébet pedig eltelt Szentlélekkel. Nagy szóval felkiáltott: „Áldott vagy az asszonyok között, és áldott a te méhed gyümölcse!"

A Szentlélekkel eltelt Erzsébet nem csak Krisztust mondja áldottnak, de Máriát is, mintegy kiemelve a hétköznapi asszonyok sorából. Persze coco (vagy Living, azt se tudom már melyik nevén említsem) se hétköznapi asszony, de ő más értelemben nem az.

"Hogy lehet az, hogy Uramnak anyja jön hozzám?"

A továbbra is Szentlélekkel eltelt Erzsébet Máriát "Uramnak anyja" néven nevezi. Innen egyébként az idézett imarészlet szóhasználata is.

Mária Pedig így szól:

"Íme, mostantól fogva boldognak hirdet minden nemzedék, mert nagyot tett velem a Hatalmas, és Szent az ő neve."

Most nem vagyok benne teljesen igaz, hogy ez coco is állíthatja magáról (vagy mostani nevén Ornela), de szavai alapján igen. Szerintem nem.

2019. márc. 4. 17:41
 4/21 Simpleasthat ***** válasza:
0%

Röviden, tömören és a másik gúnyolása nélkül: a keresztény felfogásban Jézus Isteni lényegű,bár nem maga Isten, aki a Teremtő.

Ezért a kavarodás.

Tehát Isten a legfőbb.A többi lényegtelen.

2019. márc. 4. 18:16
 5/21 anonim ***** válasza:
0%
Azért imádkozott Jézus az Atyához, mert épp ember volt. Az a baj, hogy emberként gondolkodtok és azt hiszitek, hogy ha valamire ti nem vagytok képesek, akkor Isten sem, miszerint egyszerre megüresített ember és Atya.
2019. márc. 4. 18:23
 6/21 anonim ***** válasza:
28%
Isten, Jézus, Mária. Pont ez a sorrend.
2019. márc. 4. 18:41
 7/21 anonim ***** válasza:
89%

Szia!

Isten soha nem csinált rangkérdést, Ő mindeneknek a Ura és szolgája egy személyben. Csak az emberek mániája ez a rangoskodás... :-)

Nyilván amikor Jézus Krisztus emberi alakban a Földön kijelentette, hogy az Atya nagyobb nála, akkor ő önmagát megalázta és engedelmes volt a haláláig. Nyilván amikor már dicsőségben megjelent, és kijelentette, hogy neki adatott minden hatalom a mennyben és a Földön akkor nem volt kisebb rangú.

Mária Isten szolgálóleánya.

Üdv. Péter

2019. márc. 4. 18:51
 8/21 Rachel Warner ***** válasza:
75%

" Ezt azoktól kell megkérdezni, akik ilyen tévedéseket hoztak létre az imádatban. "

Szerintem nyilvánvaló,hogy tőlük kérdezte. Vagy láttad valahol a neved a kérdésben,hogy neked szól? Akkor minek válaszoltál?

2019. márc. 4. 20:27
 9/21 anonim ***** válasza:
75%

"Így azt jelenti, hogy Mária Isten anyja, akkor nagyobb is."

Nem értem, hogy miért jelentené...

Jézusban maga az Isten testesült meg. Mivel mindenben hasonlóvá vált hozzánk (a bűnt kivéve), így asszonytól született. Mária Isten anyja - amennyiben valljuk Jézus egylényegűségét az Atyával. Tehát Mária nem olyan értelemben Isten anyja, hogy előbb volt, mint Isten, hiszen ő is ugyanúgy a Teremtő Atya teremtménye. Senki nem állította, hogy a Szűzanya ne lenne teremtmény. A Theotokos (=Istenszülő) kifejezést azért használjuk, mert Mária Fia nem más mint a Szentháromság Második Személye, aki valóságos Isten (tehát teljesen birtokolja Isten lényegét) és valóságos ember is.

2019. márc. 4. 21:02
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Ennél sokkal fontosabb, hogy Opendoor miért váltott ismét nevet. Már volt Livingwitness, Cocomaci, Opendoor, és most Ornella Muti egy Olasz színésznő neve. Nagy kérdés, tudván, hogy a tanúknak lelkiismereti szempontból szelektálni kell a filmeket, miért néz, sőt miért használ nicknévként egy olyan színésznőnek a nevét, aki a buja bájait több filmben is megmutatta? Nem undorító a képmutatás, ami a tanúkból jön? Mielőtt jönne a szokásos rágalmazós szöveg az állításomat alá is tudom támasztani.

[link]

2019. márc. 4. 21:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!