Az őrtorony tényleg azt tanítja, hogy az egyszerű tanúk nem tudnak kapcsolatba lépni Istennel?
Tehát Isten hozzájuk nem szólhat közvetlenül, nem hallhatják a hangját és semmiféleképpen nem kaphatnak Istentől egyéni útmutatást, mert ez kizárólag a kiválasztottak privilégiuma?
Magyarul, ha Isten eléjük állna, akkor sem hinnék el, hogy ő az, mert az őrtorony mást tanít?
Szia.
Ezt most hallom először!
„Szüntelenül imádkozzatok....” 1Tesszalonika 5:17. Ezt tanítja a Biblia :-)
@Rachel Warner
Hagyd rá... Most is úgy csinál, mintha semmi sem történt volna ebben a topicban.
#Wesker
Jogos,lehet azt kéne. Aki már azt is letagadja,amit alig 2 hete írt egy ellenőrizhető fórumra,az reménytelen.
El vagyok képedve, micsoda szavakat használnak itt,
mi az, hogy "fröcsögni" meg ezekhez hasonlók. Komolyan mondom, az ember esze megáll....
Nem beszélve az ilyen megszólításról, hogy "jól van Tanú", meg "arcodba"...stb. engem itt agresszív, elmebeteg Nőnek titulálnak, pedig nem használok tiszteletlen sértő, embert alázó szavakat.
Nem vagyok ingerült, inkább sírhatnékom van, milyen gyalázat folyik itt, némelyek lázító gondolatai miatt.
Csak gratulálni tudok, hogy hova jutottak az emberek itt ezen az oldalon is. "Hála" a bosszúszomjas egyéneknek.
"beleidézhetem az arcodba,ahol szó szerint ott van,hogy nem imádkozhat mindenki. Oké,így közvetlenül nincs,de ha imádkozik,csak épp jehova nem hallgatja meg,"
Most ott van vagy nincs? Egyébként pedig Istenünk a szavában állítja, hogy aki nincs elfogadható állapotban előtte, annak az imája is utálatos, és nem hallgatja meg. számtalan példa van erre, Pl Jób esetében:
(Jób 42:7, 8) . . .témáni Elifázhoz: „Fellángolt haragom ellened és két társad ellen, mert nem az igazságot mondtátok rólam, miként az én szolgám, Jób. 8 Most tehát vegyetek magatokhoz hét bikát meg hét kost, és menjetek el szolgámhoz, Jóbhoz, és mutassatok be égő áldozatot magatokért. Jób, az én szolgám fog imádkozni értetek. Csak az ő arcát fogadom el, hogy valami csúfságot ne tegyek veletek, mert ti nem az igazságot mondtátok rólam, miként az én szolgám, Jób.”
(Jakab 5:14, 15) 14 Beteg valaki köztetek? Hívja magához a gyülekezet véneit, és imádkozzanak fölötte, megkenve őt olajjal Jehova nevében. 15 És a hitből való ima meggyógyítja a gyengélkedőt, és Jehova felemeli őt. Ha bűnöket követett is el, megbocsáttatik neki.
Ha valaki szellemileg sérült, akkor egy helyeselt állapotban lévő imádkozik helyette, mert Isten így rendelte el. ami nem jelenti, hogy akkor nem szólhat a Teremtőjéhez. A vétkes ezzel alázatosan elismeri a hibáit, és az első lépés ez azt illetően, hogy bánja amit tett, és szeretné kijavítani.
Minden korban így volt a vétkessel, ha hibát követett el.
Hogy mi van?...
Ilyet nem írtam sehol. Hát na... szörnyű....
Jehova tanúja!
Az, hogy ellenállás van veletek szemben, saját magatoknak köszönhetitek. Erről már beszéltünk. Minden egyes ilyen megnyilvánulás viszont tovább táplálja ezt az ellenszenvet, mivel most sem azt olvasom, hogy felülvizsgáltad volna a szervezeted tanításait, történelmét, hogy megbizonyosodj arról, jogos-e az ellenállás, hanem panaszkodsz, és úgy állítod be magad, hogy jogtalanul viszonyulnak hozzád negatívan.
Azt gondolom egyébként, hogy jelenleg teljesen alkalmatlan vagy a társalgásra, ugyanis akármit mondd neked az ember, te képtelen vagy legalább egy kicsit más szemszögből nézni a dolgokat. Ez pedig nem sértés, hiszen a szervezeted azt tanítja, hogy minden ellenkező hazudik, amit úgy értelmezel, hogy el sem kell gondolkodni az érveinken.
Én azt javaslom neked, hogy fújd ki magad egy kicsit, gondold át a dolgokat, aztán ha hajlandó vagy változtatni, gyere vissza. Ha nem változtatsz, és úgy jössz vissza, valószínűleg nem számíthatsz továbbra sem pozitív dolgokra. És ezt most jó indulatból mondom neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!