Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az emberi test börtön? A...

Az emberi test börtön? A lélek börtöne?

Figyelt kérdés

Ha igen, akkor Krisztus tekinthető Isten börtönének?

Jézus teste kiről lett formáza?

2019. febr. 17. 02:09
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
0%

Igen tudom, hogy a Krisztus felkentett jelent.

Jézus viszont háromszorosan felkentnek számít teológusok szerint:

pap, király, próféte egyben.

Ez az Isteni minőség teljesebb képviseletére azaz megintcsak az IGére utal. "Én vagyok az IGazság és...."

... Ja és nem papok, próféták kenték fel. Keresztelő Jánossal találkozva is jön a Szent Lélek...

2019. febr. 18. 08:21
 22/28 anonim ***** válasza:
0%

"Ha igen, akkor Krisztus tekinthető Isten börtönének?"

Továbbra sincs a szellemi dolgoknak fizikai helyük

2019. febr. 18. 13:16
 23/28 anonim ***** válasza:
Amennyiben kiderül végre, hogy mi az a "lélek", el lehet kezdeni a többin gondolkodni.
2019. febr. 18. 16:52
 24/28 anonim ***** válasza:
50%
Az örök titok az ego számára utolsó
2019. febr. 18. 17:08
 25/28 anonim ***** válasza:

Ha van lélek, akkor ő a SZEMlélődő ebben a (anyagi) világban. Test pedig a SZEM, ami az anyagiakat érzékeli.

A szemet nem nevezném a szemlélődő börtönének. Egyszerűen a szem lehetőségei korlátozottak a szemlélődőhoz képest. De ez nem korlátozza a szemlélődőt... legfeljebb félrevezeti. Az összes tanítás viszont épp ezen félrevezetés leküzdséről szól

Jézust nem vezette félre e világ látomása. Tudatában volt igazi valójának. Sőt épp ezt jött tanítani.

Én vagyok a világ (ama) világa... szavakkal adta vissza a vak látását.

2019. febr. 19. 08:52
 26/28 anonim ***** válasza:

Apu szokta ezt mondani, hogy a test egy börtön. Ha nem lenne, akkor korlátok nélkül tudna élni. Ha ezt nézzük, egy angyalnak sokkal jobb, akár teleportálhatja magát, szabadon mehet az anyagi világ és szellemvilág között.

Tényleg Hawkings nem jó hasonlat volt, mert szegénye ember mit össze kínlódott. Isten megbüntette még a földi életben az ateizmusa miatt. Olyan mint a kemény szívű Fáraó, aki minduntalan ellent mondott az Istennek.

2019. máj. 21. 15:55
 27/28 anonim ***** válasza:

Bocsi, nem olvastam végig a kommenteket, lehet, hogy írta már valaki ezt:

A görög filozófia, meg a gnoszticimus gondolta úgy, hogy a test börtön, a kereszténység szerint viszont a test az jó. Jézus is megtestesült, továbbá a feltámadáskor a test is feltámad, szóval keresztény szemmel nézve a test nem börtön és nem is rossz dolog, hanem ez igenis fontos, és hozzátartozik az emberi mivoltunkhoz. :)

2019. máj. 21. 16:04
 28/28 anonim válasza:
48%

Én börtönnek és börtönőrnek is érzem a testem.

Állandóan szolgálni kell.

Vagy éhes, szomjas, fázik, melege van, fáradt, vagy a hormonok miatt kívánós.

Emellett borzasztóan sérülékeny. Mindenki csak akkor tudja mondani, hogy "Az élet szép", amikor a börtönőr minden igénye kielégítetett. Észre sem veszik, hogy testi igényeiken keresztül látják a világot és ezen igények kielégülése (vagy éppen nem kielégülése) alapján ítélik meg azt. Olyanok, mint a drogosok. Amikor van drog, akkor az élet szép, amikor nincsen, akkor meg rossz és nem veszik észre, hogy alapvetően az okozza a gondot, hogy függők és nem az anyag megléte vagy nem léte. Lehet, hogy még az utolsó pillanatban is meggyötör majd a testem, de utána a halál megszüntet minden határoltságot és átvisz ebből a jelenségvilágból a változatlan megnyílvánulatlanba.

Én nem vagyok biztos abban, hogy a halál a "rosszfiú"...

2021. febr. 19. 14:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!