Jehova tanúival, hogyan tanulmányozhatnék Bibliát titokban?! Egy családtagom nem hívő úgy mint én. Volt egy Őrtorony vagy Ébredjetek, folyóírat amiben az volt, hogy egy nő titokban tanulmányozta, és Jehova tanúja lett.
#10 ha nekem szól a kérdés (#9 vagyok), nekem a Károli Gáspár féle Bibliám van és abból kapom a válaszokat (más kérdéseimre is, én csak mondtam egy példát ami mindig érdekelt)
De ez lényegtelen, mert Biblia csak egy van, a fordítás más és más de a lényeg ugyan az.
Vidiripi
Kedves kérdező!
Miért van az hogy Jehova tanúinak tanítani kell azt hogy ne vállaljanak katonai szolgálatot? Több egyház tagjainak ezt nem tanítják még is úgy döntenek hogy nem vállnak katonai szolgálatot! Jehova tanúi miért nem ismerik ezt fel maguktól?
Ugyan ez igaz a politikára is!
Jehova tanúinak miért kell ezt is külön tanítani hogyan lehetséges az hogy maguktól nem ismerik ezt fel?
9. válaszoló!
"Off téma, de elmondom, hogy én életemben először tőlük kaptam normális választ a kérdéseimre, pl miért történik annyi tragédia. Pedig hívő családban nőttem fel. És nem, nem egy könyvből mutatták a választ hanem az én Bibliámból, ami megvan nekem már vagy 6 éve, mégse beszélt erről még senki."
Vajon a hívő családod amelyről írsz melyik egyház szerint volt hívő? Vagy még is mit vallott hitének? (jól gondolom hogy a családod katolikus?)
És tényleg kerested a válaszokat a kérdéseidre vagy csak összefutottál Jehova tanúival és így lettek a válaszaid! Mert ha csak így akkor azt nem lehet kijelenteni hogy mindent megtettél azért hogy megtaláld a válaszokat!
6 éve megvan a Bibliád. És hányszor olvastad már végig?
" Hallgatok tanításokat a jw.org-oldalon.Jó éjt ! "
Hopp,ott is van a reklám!
De most őszintén,ki kérdezte...?
inkább normál ISKOLÁBA menjetek ... tanulmányozás helyett.
arra ráérsz szabad idődben is.
a butább embert mindig csak kihasználják én ezt tanultam meg a 50-60 évem alatt.
Nem vagyok Jehova tanúja.
Ha lenne egy e-book ami végig vezetne normálisan a Biblián, akkor azt használnám.
Vannak dolgok amiket nem értek a Bibliában.
Ott vannak az Evangéliumok, de nincsen oda írva, hogy ki írta. Ha jól emlékszem János evangéliuma végén az van, hogy Jézusnak egy titkos tanítványa írta. De ki? Mindjárt elő is veszem a Bibliát. K.G fordítás a dédnagyapámé volt.
Miért ne lehetne titokban tanulmányozni?Sőt,nekedmég nem mondták,hogy ha acsalád ellenzi lehet hazudni nekik?Mert ez amolyan "kegyes hazugság"amit megbocsájt Jehova.
Ha tényleg igaz amit irtál és nem reklám,akkor azt ajánlom,hogy előbb tájékozódj és ne keresztelkedj meg,mert azonnal lehúll a gyülekezetbeli barátaidról a mézes-mázas álarc
Vidiripi
"Ha lenne egy e-book ami végig vezetne normálisan a Biblián, akkor azt használnám."
De tudod ezzel már is kérdések merülnek fel! Ne hogy azt hidd hogy a másik ember nem jön rá hogy valami nincs rendben. Eleve a kérdésed is annyira életszerűtlen. Ha valamit titokban akarsz csinálni akkor miért is írod ki az internetre? Ismered a hivatalos weboldalt is te magad írod. Ott pedig van elérhetősége a tanúknak. De már tanulmányoztál is velük csak megszakítottad. És nincs meg annak az elérthetősége akivel tanulmányoztál vagy nem tudod hogy hol a helyi Királyság terem? És akkor még nem is említettem hogy a tanúk kiszoktak állni a kis mozgó pultjukkal valami forgalmas helyre tehát ott is összefuthat velük az ember.
"Vannak dolgok amiket nem értek a Bibliában."
És még is az az első kérdésed hogy hogyan tanulmányozhatnál titokban Jehova tanúival. Most kit akarsz becsapni, minket vagy magadat?
"Ott vannak az Evangéliumok, de nincsen oda írva, hogy ki írta. Ha jól emlékszem János evangéliuma végén az van, hogy Jézusnak egy titkos tanítványa írta. De ki? Mindjárt elő is veszem a Bibliát. K.G fordítás a dédnagyapámé volt."
De igen oda van írva hogy ki írta. Egyébként Jézusnak nem volt titkos tanítványa!
Megjegyzem az Őrtorony szervezet által kiadott Ú.V.F.-ról még azt sem lehet tudni hogy kik készítették. Nem adták a nevüket a munkájukhoz!
Erről mi a véleményed?
"Most, hogy a kezemben fogtam a Bibliát azt érzem, hogy ezt nekem egymagam kell elolvasnom, elejétől a végéig. Végül a saját érzéseimre hallgatva eldöntenem, hogy hogyan tovább."
Akkor tulajdonképpen csak kaptál választ még ha nem is arra amit kérdeztél és nem is volt hozzá szükség Jehova tanúira. Sőt pont hogy rájuk nem volt szükség!
Szia, rengeteg bibliatanulmányozással foglalkozó könyv van, még az interneten is lehet találni ingyenesen. Meg lehet rendelni az interneten is a Philip Yancey-Tim Stafford féle Magyarázatos Bibliát (Harmat Kiadó), 8 ezer forint, de csak egyszer kell megvenni és egy életet keresztül lehet belőle tanulmányozni a Bibliát, segítség nélkül és a saját tempódban.
Én azt javaslom a kezdő bibliatanulmányozóknak, hogy legelőször kezdjék olvasni az Újszövetséget, az evangéliumokat - főleg János evangéliumát egy egyszerű fordítású Bibliából, - és csak ezután az Ószövetséget. Ha megengeded, javasolnám a Nicelife, az Abonyi Sándor féle Keskeny út/Narrow way oldalakat, Cseri Kálmán, Paul Washer Folk Iván-Zsuzsa,Eredményes Élet Találkozó, Kubinyi Károly videókat,Rostás Zoltán (Dombóvári Gyülekezet), ezek tiszta tanítások (szerintem)).
Hidd el, ha tiszta szívvel kéred a Szent Szellem segítségét, Ő majd elvezet azokhoz a tanításokhoz, amikre szükséged van.
Vannak olyan vallások - mint pld. Jehova Tanúi -, akik vissza akarnak vinni a törvény alá, pedig már Jézus vére által mi már megváltottak vagyunk, ránk az Újszövetség vonatkozik.
Ehhez újjászületésre van szükségünk, meg kell vallani és bánni a bűneinket, el kell azokat hagyni, és kérni kell a Szellem vezetését. Ehhez alázatra van szükségünk. Nem kell egy olyan vallásba bemenni, ahol emberek irányítanak, törvényeskednek feletted, sőt uralkodnak rajtad. Az igék nem azért vannak, hogy azzal "vágjanak" fejbe és egy szerető Isten helyett egy büntető, haragvó istenkép legyen előtted. Ne emberek irányítását várjad, emiatt el fogod veszíteni az életed feletti vezetést, nem lehet majd önálló gondolatod, és a cselekedeteidet is emberek fogják irányítani.
A legborzasztóbb az, hogy mindezt Isten nevében teszik, átveszik tőle az uralmat és az irányítást, helyette ítélkeznek és tanítanak. Sajnos, Jehova Tanúi egy torz istenképet ismertetnek meg a emberrel, a tanításuk és a bibliájuk pedig egyenesen istenkáromló tévelygésbe vezeti el a hívő embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!