Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért azt bünteti Isten,...

Miért azt bünteti Isten, akinek nincs vétke?

Figyelt kérdés

Évek óta keresem a választ, de nem találom. Hogy miért az gyógyíthatatlan beteg, aki tisztességes, becsületes életet élt, egy legyet sem bántott, hitt Istenben és segített másokon?

A betegség és csapás miért a jó embereket sújtja? Nem azt kellene büntetni, aki vétett embertársai ellen?

És amit még nem értek.

Mamám istenhívő, templomjáró ember volt, mindenki jótevője. Áldott jószívű volt, hozzá hasonló jó asszony sose lesz, mindenkit szeretett. Tavasszal lesz 6 éve hogy meghalt. Kínok között, kórházban halt meg, több mint 1 hónapig szenvedett a halálért. Egészséges állapotban került kórházba kis megfázással. Majd egyik napról a másikra leépült.

A rosszak meg álmukban halnak meg, csak becsukják a szemüket és szenvedés nélkül hagyják itt az életet.

Ez lenne az Isteni igazság? Nem hinném...

2019. febr. 6. 21:15
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
41%
Akkor a te szerinted jó ember valami kiválasztott faj, akik az általad jónak vélt tettek miatt kizárólag csak jól élhetnek és még meghalni sem halhatnak meg, mert megfelelnek a te követelményeidnek? Vagy hogy gondolod te ezt?
2019. febr. 6. 21:20
 2/23 A kérdező kommentje:
Úgy gondolom, hogy a rosszak életükben is csak pozitív dolgokat kapnak istentől, de halálukat is szenvedés nélkül érik el.
2019. febr. 6. 21:22
 3/23 anonim ***** válasza:
71%

Örülj neki, hogy nem hirtelen halt meg, volt ideje felkészülni a halálra és elköszönni családjától. Sokkal rosszabb szerintem, amikor az ember egyik pillanatban még él, mintha semmi baja nem lenne, másikban pedig már nem.

Egyébként azt írod, hogy hívő volt, van is ilyen ima, hogy a hirtelen haláltól mentsen meg minket Isten, lehet őt meghallgatta. Persze vannak olyan betegségek, amikor a halál már inkább megváltás a kínzó fájdalmak miatt, de a leírásod alapján nem ilyen eset volt hála Istennek.

Egy hívő ember pedig nem úgy tekint a szenvedésre, mint egy hitetlen. Hanem a szenvedés átértékelődik és hasonlatossá válik a szenvedő ebben Krisztushoz.

Én nem szeretnék hirtelen meghalni.

2019. febr. 6. 21:24
 4/23 Karena26 ***** válasza:
28%

A bűnbeesés miatt Ádám és Éva minden utóda eleve bűnben születik, és az ősök rossz döntésének a következményeit genetikusan örökli a testében, és a lelkében, amíg nem születik újjá.

Isten szemében mindannyian bűnösök vagyunk fogantatásunktól kezdve, mert Tőle elválasztva, az eredeti tervhez képest céltévesztésben élünk.

Jézus Krisztus Urunk véráldozata óta Isten szemében megigazult ember mindenki, aki hit által elfogadja a megváltást önmagára nézve. A megigazultság azt jelenti, hogy Isten úgy tekint arra az emberre, mint magára az Egyszülött tökéletes Fiára. Ekkor az ember új szívet kap az Úrtól, újjászületik szellemtől és Jézus beköltözik a szívébe, Isten Szelleme pedig a testébe, s ez vezérli az embert innentől fogva. Csak így képes az ember Istennek engedelmeskedve jól cselekedni, enélkül nem! Ekkor az ember üdvözül és örök életet nyer Istennel a Mennyben.

De az elmét is meg kell ezután újítani, ami átprogramozást jelent a régi önazonosságról az új önazonosságra. Az elme megújításának arányában tűnnek el az ember életéből a betegség, bűnös cselekedetek, szegénység, stb...

Én most az igaz bibliai istenhitről beszélek, nem a vallásról! A vallás emberi szabályrendszer, a hit Isten által adott szabadság. A kettőnek semmi köze nincs egymáshoz, sőt, fordított arányban állnak egymással: valaki minél inkább hitből él, anbál kevésbé lesz vallásos.

Szóval Istennek való engedelmesség nélkül nincs igazi jócselekedet, csak emberi céltévesztés, aminek gonoszak a gyümölcsei: "a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve".

2019. febr. 6. 21:41
 5/23 anonim ***** válasza:
33%

Értsétek már meg: Isten NEM büntet embereket, NEM kínozza őket, NEM Isten terjeszti a halálos betegségeket, NEM kerget senkit semmilyen bűnbe.

IGEN, Isten élet és halál Ura, Ő dönt, ha eljön az időd, és megmenti azt, aki erre érdemes. Mint a mamádat! Köszönd meg hát neki, hogy véget vetett minden szenvedésének,és örök boldogságot kapott.

Egyébként " istenhívő, templomjáró ember volt" sokan vagyunk így, mégsem ez alapján fogunk üdvözülni. Ez édeskevés hozzá, és ahhoz is, hogy elkapjunk egy betegséget, ami hosszú és kínkeserves halált okoz.

2019. febr. 6. 21:45
 6/23 A kérdező kommentje:
Ezektől a válaszoktól nem lett nyugodtabb a lelkem... Nem írtam ki részletesen a betegség részt, mert nem tartozik senkire, úgysem fognátok fel emberi érzésekkel!
2019. febr. 6. 21:53
 7/23 anonim ***** válasza:
70%

Bizonyára nem, nekünk keresztényeknek egyrészt nincsenek emberi érzéseink, ráadásul soha nem halt meg hozzátartozónk se, csak nektek, kívülállóknak.

De ha a mamád hívő volt, akkor legalább rá tekintettel tartsd tiszteletben a nézeteit.

2019. febr. 6. 22:01
 8/23 anonim ***** válasza:
26%

Isten senkit nem büntet. Aki ismeri a szavát az tudja, hogy jelenleg, miért vannak ezek a rettenetes események, fájdalmak. Ez valaminek a következménye, amit jelenleg, minden embert érint még, sajnos, De már nem sokáig.

Ha megengeded neked is javaslom Asáf zsoltárát, aki hasoló érzésekkel a szívében fordult Istenhez.

(Zsoltárok 73:2–19)  2 Nekem pedig már-már elfordult a lábam, Kevés híja, hogy meg nem csúsztak lépteim.  3 Bizony irigykedni kezdtem a dicsekvőkre, Látva a gonoszok békéjét.  4 Mert nincsenek halálos kínjaik, És hasuk is kövér.  5 Nincs részük a halandók bajában, Nem éri őket csapás, mint más embereket.  6 Ezért nyakláncként viselik a gőgöt, Erőszak borítja őket ruha gyanánt.  7 Szemük kidülled a kövérségtől, Messzebbre jutnak szívük elképzeléseinél.  8 Csúfolkodnak és rosszat beszélnek, Csalásról szólnak fennhéjázva.  9 Az egekre tátják szájukat, És nyelvük bejárja a földet. 10 Ezért visszahozza a népét ide, És kiöntetnek nekik a bőséges vizek. 11 Így szólnak: „Hogy is tudhatná Isten? Van-e ismeret a Legfelségesebben?” 12 Íme, ezek a gonoszok, akik időtlen időkig gondtalanok; Gyarapítják vagyonukat. 13 Bizony hiába tisztítottam meg szívemet, Hiába mosom ártatlanságban kezemet. 14 Egész nap csapás sújt, Minden reggel helyreigazítást kapok. 15 Ha azt mondtam volna: „Én is úgy beszélek”, Íme, csalárdul cselekedtem volna Fiaid nemzedékével. 16 Eltűnődtem, hogy megértsem ezt; Gyötrődés volt ez szemeimben, 17 Mígnem bementem Isten dicső szentélyébe. Tisztán akartam látni jövőjüket. 18 Bizony síkos talajra állítod őket, Romlást hozol rájuk, elbuknak. 19 Ó, mint lettek döbbenetté egy pillanat alatt! Elérte őket a vég, végük lett a hirtelen rémülettől!

Asáf is tapasztalt olyat, hogy némely Istentelenre "könnyebbnek tűnő, sikeresebb út" van kilátásban az életben. De ez csak most van, mert ennek a világnak nem Isten az uralkodója.

Azok az emberek akik ilyen életet élnek, nem változnak, és Isten azon a napján, számadást adnak majd a Tetteik felől. Nem irigylésre méltó helyzetben lesznek Ők.

az Isteni igazság pedig abszolút.

S minden rossz indulat nélkül szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy ahogy TE vagy Én, a nagymami sem volt büntelen tökéletes ember, Jézushoz képest.

Ha valaki, akkor Jézusról lehet egyedül elmondani, hogy vétek, bűn nélküli ember volt. Ennek ellenére kapta azt a megvetést az emberektől, és nem Istentől, hogy meg is ölték, vagy is meghalt ok nélkül.

Mindennyian vétekben foganunk, és bűnre való hajlammal születünk, ezért a halál egy igazságos eljárás. amit Jézus halála ment fel, de majd abban a rendszerben, ahol Ő fog uralkodni, Istentől kapott hatalma által.

Addig még, mindannyian megöregszünk és meghalunk.

Sátán világában, nem lehet békés, probléma mentes élete, egy Istent szerető embernek. Viszont addig is kikell tartania, ha kell a haláláig, Isten mellett, hogy hűséges maradjon.

Még talá Jób története az ami talán segít megérteni, miért vannak nagyobb problémákban a hűségesek. De az ne kerülje el a figyelmedet, hogy a bűnben élők sem usszák meg, ha utóbb is, de meghalnak.

2019. febr. 6. 22:15
 9/23 anonim ***** válasza:
37%
Isten mindenkit megöl. Hamarosan én is emlék leszek, te is emlék leszel. Aztán mindent elnyel a homály. Olyan lesz, mintha sosem történt volna meg ez a beszélgetés és előbb utóbb az emlékek is elvesznek örökre.
2019. febr. 6. 22:43
 10/23 anonim ***** válasza:
23%

Luci, hogy mondhatsz ilyet?

Egyszer támogatod Istent, máskor ellene mész.

Isten senkit nem ől meg. Mert az gyilkosság. Isten pedig nem gyilkolászik.

Hogy még is halnak meg emberek, az Ő jogos ítélete alatt, az nem gyilkosság, vagy is nem megöl valakit, hanem az életre vló jogát vonja meg, hogy másokat ne korlátozzon a jó előre haladásában.

2019. febr. 6. 22:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!