Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Táncolni bűn? Gondolok itt...

Táncolni bűn? Gondolok itt főleg a rúdtáncra vagy a hastáncra.

Figyelt kérdés
Bűn szexinek és kihívónak lenni?

2019. febr. 5. 22:04
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
0%
Engem nyugodtan megpróbálhat valaki felizgatni erotikus tánccal, rúdtánccal!
2019. febr. 6. 23:03
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

Na, de komolyabban a kérdés mélyére nézve: A Bibliában hol vannak példák arra, hogy ne táncolj, mert baj lehet belőle? Lehet, hogy vannak, én nem tudok róla. Viszont többször is táncoltak benne a szereplők, pl. Dávid király az Úr ládája előtt, meg amikor Jézus bevonul valahova (kövezzetek meg, de nem jut eszembe, pontosan hova, de ott mondják, hogy ha az emberek nem kiabálnának, akkor a kövek kiáltanának), már ha jól emlékszem, ott is volt némi tánc. (De lehet, hogy nem jól emlékszem, akkor iszonyatosan nagy bocsánat utólag is.)

Na, meg a zsoltárokban is van szó arról, hogy dícsérjük az Urat tapssal, tánccal, mindenféle hangszerekkel.

Na, de ezek a táncformák nem más embereknek szólnak, hanem az Úrnak.

Lehet, hogy tévedek, de eddigi szerény ismereteim alapján a Biblia nem szól a tánc ellen, sőt inkább mellette van. Lehet, hogy vannak begyöpösödött szentfazekak, akik nem csípik a táncot és begyöpösödött szektás helyek, ahol az ilyen szentfazekaknak akarnak tetszeni, nem pedig az Igét veszik alapul, de velük nem kell foglalkozni.

Lufiferkó kérdése két kérdés egyszerre. Maga a tánc az önmagában oké. Szexinek és kihívónak lenni más, ahhoz is lehet a tánc is eszköz, de más eszköz is lehet.

A testmozgás kell, a sport kell, járjon az ember lánya rúdtáncra, ha neki az jó, eléggé jól kondiban tartja a testet, erősít, eléggé megmozgatja az izmokat, kitartást, állóképességet fejleszt és sok mást is. Csak ne mások előtt csinálja, akiket szexuálisan felizgat vele. Ahogy pl. a konditeremben sem azért eddzenek az emberek, hogy nézzék közben őket.

2019. febr. 6. 23:12
 23/23 anonim ***** válasza:

A hastánc jó tud lenni, de a rúdtánc sajnos elég hülyén néz ki. Pedig sportnak jó, bár szerintem a derék vastag lesz tőle mert túlságosan megerősíti a ferde hasizmokat.

Szerintem pl hiphop dance jó stílusban.

2019. júl. 22. 12:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!