Van valamilyen jövendölés a Bibliában ami esetleg egy mostanában közeledő világvégére vagy nagy eseményre utal?
@Péter: ezek a jelek minden korban megvoltak. És az, hogy "megsokasodnak" ezek, nem egy olyan egzakt paraméter, ami alapján ki lehetne jelenteni bármit is. Jelenleg pl. a hírközlés eljutott olyan szintre, hogy egy egységsugarú átlagember naponta több információhoz jut hozzá, mint régebben évtizedek alatt. Természetes, hogy megszaporodtak az ilyen hírek is...
És azt sem állíthatod, hogy ez még nem tud tovább fokozódni -akár nagyságrendekkel is.
Annyi biztosb hogy jelenleg közelebb vagyunk hozzáb mint eddig bármikor -de ez csak azt jelenti, hogy múlik az idő...
Kedves Lucifer :-)
"Jehováknál hetente van. 1914-ben pedig megkoronozták Jézust. Jó kis dátumot választottak." - mi van nálunk hetente?, Jehova tanúinál? Gyülekezet? az kétszer is - hetente :-)
Nem tudom mennyire hiszel a Bibliának, ahonnan te is származol? :-)
Ott ez van írva:Máté 24:3–36
"Amikor az Olajfák hegyén ült, a tanítványok külön odamentek hozzá, és így szóltak: „Mondd meg nekünk, hogy mikor lesznek meg ezek, és mi lesz a jele a jelenlétednek és a világrendszer befejezésének?”
Jézus pedig így válaszolt nekik: „Vigyázzatok, nehogy bárki is félrevezessen titeket, mert sokan jönnek majd az én nevemben, és ezt mondják: »Én vagyok a Krisztus«, és sokakat félrevezetnek. Háborúk zaját fogjátok hallani, és háborúkról kaptok híreket, de ne ijedjetek meg, mert ezeknek meg kell lenniük. Ez azonban még nem a vég.
Mert nemzet támad nemzet ellen, és királyság királyság ellen, és lesznek élelmiszerhiányok meg földrengések egyik hely után a másikon. Mindez a gyötrő fájások kezdete.
Akkor majd üldöznek és megölnek benneteket, és a nevem miatt minden nemzet gyűlölni fog titeket. Továbbá akkor majd sokan feladják a hitüket, elárulják és gyűlölni fogják egymást. Sok hamis próféta lesz, és sokakat félrevezetnek, és a törvénytelenség növekedése miatt a legtöbb emberben kihűl majd a szeretet. De aki mindvégig kitart, az megmenekül. És a királyságról szóló jó hírt hirdetni fogják az egész lakott földön, hogy minden nemzet halljon róla, és akkor jön el a vég.
Mikor tehát meglátjátok, hogy a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta beszélt, szent helyen áll (az olvasónak tisztánlátásra van szüksége, hogy ezt megértse), 16 akkor akik Júdeában vannak, meneküljenek a hegyekbe. Aki a háztetőn van, ne menjen le a házba, hogy kihozza onnan a holmiját, és aki a szántóföldön van, ne térjen vissza, hogy felkapja a felsőruháját. Jaj a terhes és a szoptatós asszonyoknak azokban a napokban! Kitartóan imádkozzatok, hogy ne télen kelljen menekülnötök, és ne is sabbatnapon, mert akkor nagy nyomorúság lesz, olyan, amilyen nem volt a világ kezdete óta mostanáig, nem, és nem is lesz többé. Bizony, ha Isten nem rövidítené meg azokat a napokat, senki sem menekülne meg, de a választottak miatt megrövidíti azokat a napokat.
Akkor ha valaki azt mondja nektek: »Nézzétek! Itt a Krisztus!«, vagy: »Amott van!«, ne higgyétek el. Mert hamis krisztusok és hamis próféták jönnek, és nagy jeleket meg csodákat tesznek, hogy ha lehet, félrevezessék még a választottakat is. Előre figyelmeztettelek titeket. Ha tehát azt mondják nektek, hogy »a pusztában van«, ne menjetek ki, vagy hogy »a belső szobában van«, ne higgyétek el. Az Emberfiának a jelenléte a villámláshoz hasonlítható, mely kelettől nyugatig mindenhol látható az égbolton. Ahol a tetem, oda gyűlnek a sasok.
Mindjárt azoknak a napoknak a nyomorúsága után a nap elsötétül,+ a hold nem világít, a csillagok lehullanak az égről, és az égben lévő erők megrázkódnak. Akkor megjelenik az Emberfiának jele az égen, és a föld minden nemzete verni fogja magát bánatában, és látni fogja az Emberfiát eljönni az ég felhőin, hatalommal és nagy dicsőséggel. És elküldi az angyalait nagy trombitaszóval, azok pedig összegyűjtik a választottait a négy égtáj* felől, az ég egyik végétől a másik végéig.
Értsétek meg ezt a szemléltetést a fügefáról: mihelyt fiatal ága rügyezni kezd, és leveleket hajt, tudjátok, hogy közel a nyár. Hasonlóképpen, amikor látjátok mindezeket, teljesen biztosak lehettek benne, hogy ő közel van, az ajtónál áll. Higgyétek el, hogy semmiképpen nem múlik el ez a nemzedék, míg mindezek meg nem történnek. Az ég és a föld elmúlik, de az én szavaim semmiképpen nem múlnak el.
Senki sem tudja, melyik az a nap, és melyik az az óra, sem az ég angyalai, sem a Fiú, csak az Atya." - nos elhiszed? Ez minden embernek íródott egyformán. Csak van aki elhiszi, és van aki nem.
" nos elhiszed? Ez minden embernek íródott egyformán. Csak van aki elhiszi, és van aki nem."
Szerintem ő elhiszi, de az őrtorony már nem, mert számos téves dátumot adott meg a világvégére. Kérdés inkább az, hogy ha egy ennyire lényeges dologban ennyiszer tévedett egy szervezet (az őrtorony), akkor másban mennyire lehet neki hinni. Szerintem semennyire.
14-es: "... mert számos téves dátumot adott meg a világvégére"
Belinkelnél legalább EGY dátumot? mert én évtizedek óta egyetlen eggyel sem találkoztam!
Az utóbbi néhány évtizedben valóban nem is volt, de korábban legalább három is.
1874 - személyesen Russel pásztorotok adta meg.
1914 - Miután első dátum nem jött be, hozzá lett adva 40 év.
1975 - Frederick William Franz alelnök jóslata volt.
16os hszóló
Ezek a te személyes állításaid! Linkeld be a forrást kérlek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!