Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Te mit kérdeznél Istentől?

Te mit kérdeznél Istentől?

Figyelt kérdés
Jelenleg egy novellát írok, amiben a főhős kérdéseket tehet fel Istennek, és ez a szegmense hiányolja a filozófiai és teológiai mélységet, emiatt kérdezem meg itt az embereket: HA megkérdezhetnél istentől, a mindentudótól BÁRMIT! Mi lenne az? Több kérdést is feltehetnél neki.

2019. jan. 31. 12:10
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
0%
Mikor vilagosodik meg minden testvérünk végre???? Mikor jön el végre az úr ideje???? Mikor törli el végre a földről az alkoholt, a disznohust, a nőkmegmaradtjogaitésahitetleneket végre????
2019. jan. 31. 15:24
 12/25 anonim ***** válasza:
3%
Mikor indul a következő keresztes hadjárat? Mikor lesz újra inkvizíció? Mikor lehet újra halára kínozni más vallásúakat? Mikor lehet újra boszorkányokat, eretnekeket égetni?
2019. jan. 31. 15:59
 13/25 anonim ***** válasza:
47%

"Te mit kérdeznél Istentől?"

Hogyan működteti a kvantumokon keresztül a világot? Hogy kell egyszerűen megérteni, hogy Ő örökkévaló, nincs időbe és térbe zárva? Hogy értem meg, hogy mindenki jelenje, jövője és múltja egyszerűen örök jelenben van benne? Stb...

Azaz tanítson nekem emelt szintű "fizikát"

2019. jan. 31. 16:08
 14/25 anonim ***** válasza:
0%
Hogyan tudnám meg#@ az egyik dögös asszisztens T a cêgnél
2019. jan. 31. 16:55
 15/25 anonim ***** válasza:
57%
Azt hogy szándékában áll e az osztatlan boldogságot helyreállítani/megvalósítani vagy pedig viseltetik e valamilyen vonzódással a szenvedés felé.
2019. jan. 31. 21:57
 16/25 0 száza-lékos ***** válasza:
Nem tudom.
2019. febr. 1. 08:44
 17/25 anonim ***** válasza:
34%

Én azt kérdezném, hogy miért állítja magáról, hogy ő isten, amikor nyilvánvalóan nem lehet azonos az istennel, amit az emberek annak tartanak, hiszen az isten önmagában egyrészt nem definiált (mindenki azt tart istennek, amit ő akar), másrészt nagyon jól leírt tulajdonságai vannak, amelyek egyfelől önmagukban is ellentmondásosak (a mindenhatóság feltétele a mindentudás, és ez a kettő ki is zárja egymást logikailag), továbbá a mindenhatóság önmagában is ellentmondás.

Tehát ha logikai úton arra a következtetésre jutunk, hogy sem mindentudó, sem mindenható nem lehet, akkor mije marad, amitől ő joggal nevezhetné istennek magát?

Ha nem mindenható, akkor egész egyszerűen egy rakás neki tulajdonított cselekményt nem hiszünk el. Azt se, hogy a világot ő teremtette.

Ha mégis ragaszkodik hozzá, hogy ő teremtette a világot, akkor felmerül az újabb kérdés, hogy őt ugyan ki a fene teremtette? A világ rendkívül bonyolult, így aki teremti, annak szükségszerűen legalább olyan bonyolultnak, ha nem bonyolultabbnak kell lennie annál. És ha ez a rendkívül bonyolult világ mindenképpen teremtőre szorul, akkor a nálánál még bonyolultabb teremtő IS még inkább szükségképpen teremtőre szorul, és az ő teremtője is, és így tovább.

Megkérdezném tőle, hogyan bizonyítaná nekem, hogy valóban istennel beszélgetek, nem például meghasadt a tudatom, és a skizofrén énemmel társalgok? Honnan tudom megkülönböztetni őt a hallucinációimtól, ami az emberi agy teljesen hétköznapi szokása?

2019. febr. 1. 09:44
 18/25 anonim ***** válasza:
73%
Csak annyit kérdeznék, hogy "Miért?"
2019. febr. 1. 13:57
 19/25 Lux morulus ***** válasza:
Ugyan ezt akartam írni, mikor a kérdést elolvastam. :)
2019. febr. 1. 15:18
 20/25 anonim ***** válasza:

#17: A mindenhatóságra:

Tud-e Isten akkora követ teremteni, amit már saját maga sem tud megmozdítani?

2019. febr. 1. 15:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!