Te mit kérdeznél Istentől?
"Te mit kérdeznél Istentől?"
Hogyan működteti a kvantumokon keresztül a világot? Hogy kell egyszerűen megérteni, hogy Ő örökkévaló, nincs időbe és térbe zárva? Hogy értem meg, hogy mindenki jelenje, jövője és múltja egyszerűen örök jelenben van benne? Stb...
Azaz tanítson nekem emelt szintű "fizikát"
Én azt kérdezném, hogy miért állítja magáról, hogy ő isten, amikor nyilvánvalóan nem lehet azonos az istennel, amit az emberek annak tartanak, hiszen az isten önmagában egyrészt nem definiált (mindenki azt tart istennek, amit ő akar), másrészt nagyon jól leírt tulajdonságai vannak, amelyek egyfelől önmagukban is ellentmondásosak (a mindenhatóság feltétele a mindentudás, és ez a kettő ki is zárja egymást logikailag), továbbá a mindenhatóság önmagában is ellentmondás.
Tehát ha logikai úton arra a következtetésre jutunk, hogy sem mindentudó, sem mindenható nem lehet, akkor mije marad, amitől ő joggal nevezhetné istennek magát?
Ha nem mindenható, akkor egész egyszerűen egy rakás neki tulajdonított cselekményt nem hiszünk el. Azt se, hogy a világot ő teremtette.
Ha mégis ragaszkodik hozzá, hogy ő teremtette a világot, akkor felmerül az újabb kérdés, hogy őt ugyan ki a fene teremtette? A világ rendkívül bonyolult, így aki teremti, annak szükségszerűen legalább olyan bonyolultnak, ha nem bonyolultabbnak kell lennie annál. És ha ez a rendkívül bonyolult világ mindenképpen teremtőre szorul, akkor a nálánál még bonyolultabb teremtő IS még inkább szükségképpen teremtőre szorul, és az ő teremtője is, és így tovább.
Megkérdezném tőle, hogyan bizonyítaná nekem, hogy valóban istennel beszélgetek, nem például meghasadt a tudatom, és a skizofrén énemmel társalgok? Honnan tudom megkülönböztetni őt a hallucinációimtól, ami az emberi agy teljesen hétköznapi szokása?
#17: A mindenhatóságra:
Tud-e Isten akkora követ teremteni, amit már saját maga sem tud megmozdítani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!