Mesélnétek az iszlámra való áttérésetekről?
Nézd, ne húzzuk egymás idejét. A kérdés nem neked szól. A kérdező olyan muszlimok válaszát várja akik korábban más vallást követtek. Hiába ajánlgatod nem muszlim szerzők könyveit, ráadásul már két különböző regisztrációról, ő nem ezt kérdezte. Máskor próbáld meg értelmezni a kérdést.
És csak hogy megnyugtassalak. A Magyarországi mecsetek imamjai megfelelő iskolai végzettséggel rendelkeznek. Általuk írott vagy ellenőrzött könyveket adják ki.
"Nézd, ne húzzuk egymás idejét. A kérdés nem neked szól. A kérdező olyan muszlimok válaszát várja akik korábban más vallást követtek."
Kénytelen-kelletlen, úgy vagyok korrekt, ha ebben egyetértek veled.
"Hiába ajánlgatod nem muszlim szerzők könyveit, ráadásul már két különböző regisztrációról, ő nem ezt kérdezte. Máskor próbáld meg értelmezni a kérdést."
Ezt már átbeszéltük.
"És csak hogy megnyugtassalak. A Magyarországi mecsetek imamjai megfelelő iskolai végzettséggel rendelkeznek. Általuk írott vagy ellenőrzött könyveket adják ki."
Ez meg, megérne egy külön kérdést, a miértekről, hogyanokról. Szintén belátom, hogy ez most nem ide való.
Tulajdonképpen, itt azt vettem észre,- szinte minden kérdésnél,- hogy a kérdezők nem információt keresnek, hanem megerősítést.
Ok. Most ennyi.
Gondoltam hogy sok ellentmondásos válasz lesz. Az iszlám.comról letöltöttem szinte az összes elérhető könyvet, egészen a kezdetektől a Korán fordításáig és értelmezéséig. Természetesen nem csak áttért de "született" muszlimok válaszát is várom, minden érdekel a vallással kapcsolatban. Vidéki vagyok, nálunk nincs mecset ahol tanácsot kérjek, vagy egyáltalán muszlimokkal beszélgessek.
Kérdésekre válaszolva meg vagyok keresztelve, sokáig gyakoroltam is a vallásom, olvastam a Bibliát (természetesen csodálatos könyv ez is), azért sem érzem idegennek az iszlámot mert attól függetlenül sok hasonlóságot véltem felfedezni a két vallás között, persze nem egyeznek (aki jártas ezekben az tudja is mire gondolok), más a "körítés" és a kifejezésmód ahogy gyakorlod a vallást. Úgy érzem a muszlimok sokkal összetartóbbak, így ha olyan helyre kerülök egyszer, akkor könnyebben sajátíthatom el a szükséges dolgokat.
Egy vallást nem a fanatikusok és a félreértelmező tévelygők alapján kell megítélni, én utánajártam, keresem a megnyugvásom, és ha minél több dolgot megtudok róla, annál jobban érdekel.
Köszönöm a válaszokat, 1-2 válaszolónak majd írok üzenetet is 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!