Mesélnétek az iszlámra való áttérésetekről?
Véleményem szerint, ezt rosszúl látod.
Ahogy az autószerelőket sem autószerelők tanítják, úgy a szakácsokatbsem szakácsok. Persze erre is van példa, nyilván.
Te személyesen, ha utánanézel tudsz írni szakácskönyvet, részletesen el tudod írni, mit hogy kell elkészíteni, egy csomó szakmai fortélyt is bele tudsz írni.
Szóval a szakács megfőzi, a gasztroenterológus, vagy egy gasztroblogger, gasztronómus meg több mindent tud, mint egy szakács.
Képzeld, édesapám szakács és szakácsok tanították :) Gasztroblogger vagy gasztroenterológus jó ha egy teát meg tud főzni. Eszembe nem jutna őket megkeresni ha szakács akarnék lenni.
Most komolyan azt akarod állítani hogy az általad felsorolt személyek jobban értenek az iszlámhoz mint maguk a muszlim vallástudósok :) ?
Én lassan úgy érzem, hogy elmondtam mindent ezzel kapcsolatban, amit akartam. Persze lehetne magyarázni, de szerintem értitek ti is, csak éppen nem értetek vele egyet.
Tudomásul veszem, hogy más a véleményetek, de nekem erről veletek ellentétben, nekem más véleményem van.
Fölöslegesnek is tartom a továbbiakat, mert amit írtam, az most egy kicsit igazolódni is látszik. Az objektivitásra gondolok. A belső nézőpont előtérbe helyeződéséről, felőletek.
A 24 # egyszerűbb lesz.
Csak egy dologgal nem egyezünk, mégpedig azzal, hogy csak muszlim tud az iszlámról, érdemben nyilatkozni.
A többit értem.
23#
"Képzeld, édesapám szakács és szakácsok tanították :) "
Elképzelem.Jó dolgod van,biztos ragadt rád valami.
De.Mit is írtam neked a 22hsz 2 bekezdésében? Na akkor ennyi.Nincs vita köztünk.
"Gasztroblogger vagy gasztroenterológus jó ha egy teát meg tud főzni. Eszembe nem jutna őket megkeresni ha szakács akarnék lenni."
Itt már van látásmódbeli különbbség.
Ezen az emberek-többsége -kiválóan főz, és olyan nagy tudással rendelkezik a gasztronómia területén, amilyen csak a legjobb séfek sajátja. Egy átlag szakács nem rendelkezik azzal amtudással
öint ők. Jó példa erre a hazánkba is látjató főző versenyek is, ahol sok szakács elbukott az úgymond amatőrökkel szemben.
Ez speciel kiváló példa a 24 es állítására, és megerősíti azt amit írt. Ahogy írtam vele csak egy pontban vélemény különbbségem. De én ezt nem látom problémának. Ahogy azt sem, hogy te mást gondolsz mint én.
"Most komolyan azt akarod állítani hogy az általad felsorolt személyek jobban értenek az iszlámhoz mint maguk a muszlim vallástudósok :) ?"
Nem írtam ilyet, de itt tisztázni kéne, hogy kit gondolsz vallástudósnak. Ugyan is ha egy "akármilyen" mollára, müezinre, ajatollahra, kalifára stb re gondolsz, akkor nagyon hamar az a helyzet állhat elő, hogy igen. Többet és pontosabban tudhatja, mert sokkal szélesebb körben tanulmányozza.
Légyszíves, ezen most ne sértődj meg, mert ezzel nem lebecsülni akarom a -bármilyen nézet, vallás, eszme- tanítóit, vallási vezetőit.
Most lehet hogy hü..e példát mondok, de sietek.
A falusi egyszeri gazda (egyszeri molla stb), jobban ért a földműveléshez, mint a jobbágy. De tudásban meg sem közelíti az agrármérnököt, de még a mezőgazdasági talajtechnikus tudását sem.
Nem kívánom tovább ezt mondogatni, ha érted jó, ha nem, akkor fogadd el, hogy más a véleményem, mint neked.
"Erre kizarolag olyan ember tud valaszt adni ertekelheto modon, aki ezt megtette. Tehat muszlim"
Igen, most már megvan. Mivel ahogy írtam is "sietésben" voltam és agyakori olyan tehetetlen, hogy nem
látod a válaszokat így keveredés volt.
Igen, az áttérést nyilván csak az tudja, aki áttért. Pont. Nagyon sarkalatosan valóban ennyi.
A 24 es válasszal egyetértek, teljes egészében.
"Igen, most már megvan. Mivel ahogy írtam is "sietésben" voltam és agyakori olyan tehetetlen, hogy nem látod a válaszokat így keveredés volt."
Fantasztikus. Akkor ebből levonhatod a tanulságot, miszerint el kell pontosan olvasni a kérdést, aztán értelmezni, majd átgondolni vajon érdemes-e hozzászólnod, így nem fecsérled az saját és mások idejét.
Köszönöm tanácsod,de nem szorulok rá.
Amit elnéztem azt meg is mondtam, de amire reagáltam 11,12 stb azt továbbra is fenntartom.
Esetleg megfogadhatnád, a saját tanácsodat, és akkor te sem mozgatnád a bajszod (ujjad )fölöslegesen.
A 24 es válaszával egyet értek, mert az valóban elfogadható a kérdés kiírása alapján.
Mi ketten viszont másról beszélgettünk, amit el is magyaráztam. Mint véleményt fenn is tartom. Úgy látszik, hogy te, a másik ember véleményének elfogadásával kapcsolatban, komoly kihívásokkal küszködsz, annak ellenére, hogy én el tudom
fogadni azt, hogy te máshogy gondolod.
Legyen ez a továbbiakban, a te problémád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!