Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Buddhizmus, van itt olyan...

Buddhizmus, van itt olyan valaki aki gyakorolta a buddhizmust és elért valamit?

Figyelt kérdés
Milyen személyes tapasztalataitok vannak?
2019. jan. 21. 01:37
1 2
 1/12 kreténpali ***** válasza:
83%

Mondhatni gyakorlok néhány dolgot, amiről úgy gondolom, hogy a buddhizmus része.

"elért valamit?" A terhek lepakolása az, ami a gyakorlással jár.

"Milyen személyes tapasztalataitok vannak?" Személyes tapasztalatok.

2019. jan. 21. 09:55
 2/12 anonim ***** válasza:
13%
Hát roppant hasznos egy válasz!
2019. jan. 21. 10:44
 3/12 anonim ***** válasza:
87%

az 1 igen, hasznos, a 2 meg egy ostoba kötekedés. Valóban az lényegi, hogy itt a gyakorlás során nem "valamit" elérni, kapni lehet, hanem a fölöslegeket / kötöttségeket / akadályokat/ szenveket lerakni lehet és "eléri/elérheti" az ürességet, a tiszta tudat állapotát. A személyes tapasztalatot nem helyettesíti SEMMI.

Zazen: Tessék leülni!

[link]

2019. jan. 21. 10:57
 4/12 A kérdező kommentje:
Nekem eddig csak a 2-es válasz volt hasznos!
2019. jan. 21. 11:22
 5/12 kreténpali ***** válasza:
83%

Megpróbálom máshogy. Itt egy történet, ami a buddhizmus egyik ágából maradt fenn. Ez elmond néhány érdekes dolgot arról, hogy például mit lehet megtapasztalni.

"Nobushige, a katona azt kérdezte Hakuintól, a híres Zen Mestertől:

- Valóban van Paradicsom és Pokol?

- Te ki vagy? - érdeklődött Hakuin.

- Szamuráj vagyok. - válaszolt Nobushige.

- Te! Szamuráj! Miféle uraságnál szolgálsz te? Úgy nézel ki mint egy koldus!

Nobushige felbőszülten rántotta elő kardját.

- Úgy! Szóval kardod is van! Talán untatlak, hogy le akarod vágni a fejem?

Nobushige felemelte a kardját.

- Csak tessék. Nyitva a Pokol kapuja. - jegyezte meg Hakuin.

Ekkor a szamuráj leengedte a kardot és mélyen meghajolt.

- Csak tessék. Nyitva a Paradicsom kapuja. - mondta a Mester."

De ez csak egy történet. A fontos dolog, úgy, ahogy a kereszténygében is, hogy a mindennapjaidban is úgy élsz, mint ahogy azt tanultad/tapasztaltad és "helyesnek" véled.

2019. jan. 21. 11:32
 6/12 anonim ***** válasza:
62%
4 gratulálok, akkor ha így áll a helyzet, hogy csak az egyik-másik válaszba való kötekedés, amit akarsz, akkor én is tudnék neked "hasznosat " írni, de nem teszem, mert kitiltanának. Az #5 koanja nekem jó volt.
2019. jan. 21. 11:48
 7/12 A kérdező kommentje:

"ha így áll a helyzet, hogy csak az egyik-másik válaszba való kötekedés, amit akarsz, akkor én is tudnék neked "hasznosat " "

Pont hogy nem a kötekedést szeretném olvasni, de senki sem írt sajat tapasztalatokat konkrétan! Csak téríteni szeretnétek, amit Én pedig nem szeretnék!

A kretén is meg te is csak térítésről beszéltek, de miért térnék meg ha tapasztalatokat sem tudtok felsorakoztatni??!

2019. jan. 21. 22:46
 8/12 anonim ***** válasza:
87%

ugyan, senki se akar téríteni

saját tapasztalatról meg nincs időm zengedezni - menj és szerez saját tapasztalatokat, keress, és megtalálod a helyet, ahol jó neked. Buddhizmusnak ezer ága van. És ha hiszed, ha nem nagyon mélyen együtt van a gyökerük a kereszténységgel. Mindkettő lemondás alapú vallás - ellentétben az áldozati vallásokkal. A különbség nagy. Az áldozati vallásnál feláldoznak egy bűnbakot/állatot/embert (pl az azték vallásnál) és rendben van, ezzel a bűn megoldottnak tekinthető. A lemondás alapúnál nincs erre lehetőség, meg kell oldani külső áldozat nélkül. "Az életet a Létért fel kell áldozni." Krisztus követésével is azt teszi a követő. Buddha tanaiban is megtalálható: a szenvedést a vágyak okozzák, a vágyak megszüntetésével a szenvedés is megszűnik. Ennek útja a tanításban, meg kell ismerni ezeket.

2019. jan. 21. 23:05
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

"A kretén is meg te is "

Most látom milyen, kedves a megszólításod

- én egy másik kretén vagyok egyébként.

2019. jan. 21. 23:07
 10/12 anonim válasza:
57%
Én azt értem el, hogy találtam egy olyan vallást, amivel egyetértek, ami nem ítélkezik, vagy uszít gyűlöletre.
2019. jan. 22. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!