Hogyan kezdjem el gyakorolni a buddhizmust?
pl nézd meg elsőnek ezt - zen
Úgy hogy betartod az öt szabályt:
1. Tartózkodsz az élet kioltásától, ez állati életre is vonatkozik. (Lehetőség szerint nem eszel húst, nem hordasz bőr cuccokat.)
2. Nem veszed el azt, amit nem adnak. (Ez szigorúbb megközelítés, mint a "ne lopj!". Csak azt veszed tulajdonodba, amit konkrétan neked adnak. De ha találsz valamit, azt már nem tarthatod meg, és a közösből sem veheted ki a részed, csak ha adja valaki.)
3. Soha sem mondhatsz valótlant. Apró füllentést, kegyes hazugságot sem.
4. Nem fogyassz alkoholt és semmilyen más tudatmódosító szereket. A tudatot mindig tisztán kell tartani. (Valójában ez nem csak a szerekre vonatkozik, érzelmekkel, indulatokkal sem szennyezheted a tudatodat.)
5. Szexuális önmegtartóztatás. Ha nem megy, akkor szex csak a házastárssal, alkalmi kapcsolatok nem megengedettek.
Ha ezeket megtartod, akkor azzal már Buddha világi követője vagy, a szerzetesekre több és szigorúbb szabály vonatkozik.
Ezek mellett fontos még a rendszeres meditáció, de ebbe ne vágj bele egyedül. Ehhez egy tapasztalt mester útmutatása szükséges. Ezek közül a közösségek közül vedd fel a kapcsolatot valamelyikkel. Akár többel is:
Köszönöm mindenkinek aki időt szánt arra hogy válaszoljon nekem!
Én magamat keresem igazából azt hogy miért vagyok itt .
Én személy szerint abban hiszek hogy mindenkinek megvan a saját uta a rendeltetése .
Na én ezt keresem.
Ezt tudom!
De valahogy a buddhizmus közelebb állnhozzám!
Miért ne állna neki keresni kutatni? Ha nem találja meg a választ arra amit keres, úgyis továbbáll. :)
Mit kéne csinálnunk? Adjuk a kezébe a mi általunk helyesnek tartott útmutatást?
A legjobb úton jársz, ha Önmagadat keresed :)
Néhány évvel ezelőtt én is hasonlóképpen voltam a buddhizmussal, igazából csak felszínesen érintettem, de azóta is úgy érzem, hogy ez áll hozzám a legközelebb. Sok-sok világi történés kellett ahhoz, hogy megértsem: Önmagamat csak úgy találhatom meg, ha a SAJÁT spirituális utamra lépek. A meditáció nagyon sokat segít abban, hogy egyáltalán képben legyünk azzal, hogy kik vagyunk valójában. Akkor tudsz majd igazán komolyan-hatékonyan elkezdeni dolgozni ezen, amikor elkezd oszlani a köd, amikor néha-néha már átlátsz az illúzió fátylán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!