Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Elmondaná nekem valaki azt,...

Elmondaná nekem valaki azt, hogy mit jelent "hitet gyakorolni"?

Figyelt kérdés
Vagy van hitem, vagy nincs hitem, a hitet,hogy lehet gyakorolni? Gyakorlom az angol nyelv tanulást, gyakorlom a zongorázast az úszást meg hasonlókat. De a hitet, hogy lehet gyakorolni?

2015. nov. 15. 22:43
 1/5 anonim ***** válasza:

Ez sokban függ attól is, hogy hogyan definiáljuk a hit fogalmát. Mi a hétköznapi szóhasználatnál tágabban értelmezzük:

"A hit magába foglalja a hitigazságokban való szilárd meggyőződést, az Istenbe vetett feltétel nélküli bizalmat, a nyitottságot az Ő kegyelmének befogadására, és a jócselekvő tevékeny szeretetet."

A hit fogalmába tehát beletartoznak olyan dolgok is, amit bőven lehet gyakorolni :)

2015. nov. 15. 22:47
 2/5 anonim ***** válasza:

A gyakorolni szónak több értelme van, és jelen esetben nem azt az értelmet kell nézzük, hogy gyakorolsz, hogy jobb legyél, hanem azt, hogy teszed.

A hit nem egyenlő a hiszékenységgel, ahogy azok akarják beállítani, akik nem ismerik Istent, hanem hiszem, hogy bűneim megbocsátást nyertek és annyira szeret engem is Isten, hogy meghalt értem a kereszten, hogy ne nekem kelljen kifizetnem a bűneim árát.

2015. nov. 15. 23:03
 3/5 anonim ***** válasza:

Isten nem tud meghalni, ezért az előző hozzá szóló válasza előtt érthetetlenül állok.

A hit többek között abban mutatkozik meg, hogy hogyan éled az életed (Jakab 2:26). Úgy tudsz hitet gyakorolni Jézusban, ha összhangba hozod az életed mindazzal, amit mondott és tett. Ehhez jól kell ismerned Jézust és az Atyját. „Az pedig az örök élet – mondta Jézus –, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról” (János 17:3).

Hitet gyakorolni Krisztus váltságáldozatában megkívánja, hogy pontos ismeretet szerezzünk az igazságról. Ezenkívül azt is magában foglalja, hogy átadjuk életünket Jehovának, ezt vízben való megkeresztelkedéssel szimbolizáljuk, és összhangban élünk azzal a mintával, amelyet Jézus Krisztus meghagyott (1Péter 2:21).

(1Péter 2:21) 21 Valójában erre a pályára hívtak el titeket, mert Krisztus is szenvedett értetek, mintát hagyva nektek, hogy szorosan kövessétek a nyomdokait.

2015. nov. 16. 07:56
 4/5 anonim ***** válasza:

(Jakab 2:19, 20) 19 Ugye hiszed, hogy e g y Isten van? Jól teszed. Csakhogy a démonok is hiszik, és reszketnek. 20 De akarod-e tudni, ó, te balga ember, hogy a hit cselekedetek nélkül tétlen?

valaminek a gyakorlása azt jelenti, hogy rendszeresen tevékenykedem, illetve részt veszek abban a feladatban, vagy dologban

a hit halott cselekedetek nélkül.- ahogy írja a Szent írás

Jézus mutatta meg, mit jelent az Istenbe vetett hit gyakorlása,

Az ördög, és a démonok is hisznek Istenben és rettegnek, mert nem úgy élnek, ezért csupán hinni passzívan, nem keresztény életpálya

2015. nov. 16. 08:02
 5/5 yuda ***** válasza:

A hit gyakorlása kézzelfogható.

Ha hiszel Istenben, hiszel Isten igéjében, hiszel a megválás igazságaiban, akkor a cselekedeteid, beszédet, egész lényed, kisugárzásod...mindent amit teszel, -áthatja az a természetfeletti személy, akit megtéréskor hív be az ember az életébe: A Messiás Jézus, Isten Fia.

Isten akaratában élsz, ami erős kontúrral el van választva attól, ahogy általában az ember élnek a világban.

2015. nov. 16. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!