Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyek azok a bibliai tanításo...

KZitus kérdése:

Melyek azok a bibliai tanítások, elvárások, amelyeket nehéznek gondoljátok megtartani?

Figyelt kérdés
pl. ne lopj, ne ölj, ne hazudj, légy becsületes, szeresd felebarátodat......persze írhattok másat is, amelyeket nehéznek találjátok megélni.

2019. jan. 14. 20:00
1 2
 11/18 Alex Fly ***** válasza:
Ahogy elnézem, ma mindenkinek a nemiséggel kapcsolatos előírásokkal van a legnagyobb baja...
2019. jan. 16. 16:33
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Általános keresztény erkölcsi alapelveket is nehéz betartania egy 21. századi fiatalnak, nem, hogy a Biblia minden szavát. Tisztelet annak a sok embernek, aki betart mindent, én ehhez gyenge vagyok, vagy nem tudom...

Ilyenek például a mindig józannak maradni, és most nem kokainról beszékek, meg nem a detox visszajáró vendégeiről van szó, hanem egy-egy buli alkalmával nekem az alkohol segít a szórakozásban.

Az a rengeteg keresztény, aki minden vasárnap templomban van,mert egy kereszténynek ott kell lennie... én is járok, de azért nem mindig.

Rendszeres ima, minden keléskor, lefekvéskor, étkezés előtt. Nekem is fontos Istennel való kapcsolat, de nem csak Ő van az életemben.

Ne paráználkodj! Egyértelmű nálam ez a legnehezebb dolog amit be kell tartanom. Távol vagyok még ahhoz, hogy házasodjak. Nem is akarok, de cölibátust sem szeretnék fogadni. Nem fekszem össze fűvel-fával, és nem vagyok a "még a guruló követ is" férfi, de ez sem elég, hogy azt mondhassam, hogy jó keresztény vagyok. Hitem szilárd, de számomra ezek az elvárások túl magasan vannak.Persze mert olyan életet élek, de nem készülök pásztornak, vagy papnak, nem fognak soha szenté avatni, nem is akarom.

2019. jan. 16. 17:02
 13/18 anonim ***** válasza:
A Biblia ezt írja: 14Aki féli az Urat, azt eligazítja, szívesen fogadja, aki hozzá fordul. 15A törvény kutatóját betölti a törvény, de a képmutató belegabalyodik. 16Megigazul mind, aki az Urat féli, akárcsak a fény, ragyognak jótettei. 17A bűnös nem tűri a rendreutasítást, annyi kibúvót lel, amennyi csak kell. 18Az okos ember nem veti meg a jótanácsot, a dölyfös hitetlen nem tud a törvényről.
2019. jan. 19. 11:11
 14/18 jdfGabrella ***** válasza:
Ne hazudj!
2019. máj. 9. 16:32
 15/18 anonim ***** válasza:
Szex csak a házasság után, nem félni az emberektől... sajnos paranoiás vagyok és gyakran félelemmel közeledem másokhoz. Pedig "nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten..."
2019. máj. 9. 19:17
 16/18 A kérdező kommentje:

jdfGabrella

"Ne hazudj!" - elmondanád miért nehéz NEM hazudni?

2019. máj. 9. 20:51
 17/18 anonim ***** válasza:

Jehova tanújaként ez az egyik legnehezebb:

"Monda azért nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: Ha nem eszitek az ember Fiának testét és nem iszszátok az ő vérét, nincs élet bennetek. A ki eszi az én testemet és iszsza az én véremet, örök élete van annak, és én feltámasztom azt az utolsó napon. Mert az én testem bizony étel és az én vérem bizony ital." (János 6)

2022. szept. 6. 00:33
 18/18 NTBS ***** válasza:
A szexualitással kapcsolatosak.
2022. szept. 6. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!