Sokan miért vélekednek ellenségesen a Jehova tanúiról?
Kedves 26-os!
Képzeld el,hogy az általad emlitett békés,tisztességes emberek között éltem évekig és mondhatom nem bántam meg,hogy kiléptem közülük.Nem cserélném vissza a mostani "hamis vallásomat" a korábbi "igazsággal"
"Ezért ha valaki KRISZTUSBAN van, ÚJ TEREMTÉS az, a régi elmúlt, és íme: új jött létre. (2Korinthus 5:17).
Ti hogy érzitek?
Újjászületett, megtért keresztények vagytok, akik elfogadják Jézus Krisztustól a megváltás ajándékát csupán a HIT által, nem pedig emberi erőfeszítések, egyfajta megfelelési kényszer hatására?
"Hiszen kegyelemből van üdvösségetek HIT által, ez nem tőletek van, Isten ajándéka, nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék" (Efézus 2:8-9)
Tudjátok mit jelent az üdvösség (szabadulás)?
Nem szebb így Isten Szava, mint kiforgatva, elferdítve a bibliai igazságokat és elzárva az örök élet lehetőségétől, felszabadítva az igazságra?
"Jehova Tanúinál senki nem hajléktalan" írja egy fenti válaszban egy hozzászóló. Lehet, de hogy Jehova Tanúinak rokona, családtagjai akik ugye "világiak", azok vannak szép számmal, akik pont ennek a vallásnak köszönhetően lettek hajléktalanok és családi otthonokból kiűzöttek!
Hajléktalanokkal a Tanúk egyáltalán nem foglalkoznak, még ha a saját gyermekükről, rokonukról van szó - tapasztalatból mondom -, valamint közömbös számukra a szervezetet bármely okból elhagyó "kiközösített" családtagok sorsa is, még ha a saját gyermekéről is van szó. Akkor kezdett "derengeni" nekem, hogy hova kerültem, amikor a volt gyülekezetemben azzal "dicsekedtek" a testvérnők, hogy milyen lojálisak Jehovához, amikor elmondták, hogy ki hány éve nem tartja a kapcsolatot a saját gyerekével, sőt még az unokájára sem kíváncsi! Sokan évekig, évtizedekig nem vesznek tudomást róluk!
Azért felháborító az egész, mert mindezt azzal indokolják, , hogy Isten ezt várja el tőlük! Ez egy hamis istenkép, ezzel is Istent gyalázzák és Isten szeretetét, irgalmát kérdőjelezik meg.
5 ös-nél említett videó linkje
magyarul eredetiben az őrtorony oldalán itt van :
tv.jw.org/#hu/mediaitems/StudioMonthly2018/pub-jwb_201809_1_VIDEO
Sosem felejtem el... Kb. 16 éves lehettem, mikor haverommal suli után bementem egy kávézóba és letámadott minket egy idős nő, hogy térjünk meg, mert a kárhozat vár ránk stb...
Rengeteg jehovát ismerek, a családban is van pár. Sokaknak elintézik, hogy rokkant nyugdíjat kapjanak, így egész nap tudnak házalni. Ez gusztustalan.
Ez emberek el tudják dönteni, hogy mi a jó nekik.
Nekem hondám van, mégsem megyek oda mindenkihez, hogy te is legyél hondás, mert milyen szar lesz neked mikor lerobbansz én meg elhajtok melletted. Ha megkérdeznek elmondom a véleményem, de nem erűszakolom rá másokra azt, amit jónak tartok. (Ez csak egy hasonlat volt, ne kezdjenek el gyalázkodni a többi márka tulajdonosai :) )
Másik... A jehova rokonom mesélte egyszer, hogy ha eljön a vég, akkor gyülekeznek egy helyen és valami ruhát vesznek fel, hogy a jehova megvédhesse őket... WTF? Akkor nem kell senkinek sem jehovának lenni, elég csak egy olyan ruhát beszerezni :)
A nagynéném is jehova, az unokatesóimnak sosem volt karácsonyuk, mint a rendes gyerekeknek... Mindkét gyerek utálja a szüleit, amiért tönkretették a gyerekkorukat.
Ill. egy régi szomszédom a "vének tanácsának tagja" vagy valami ilyesmi, már nem tudom, hogy hogyan nevezik magukat, aki egy alkoholista állat, aki veri a feleségét és egy ilyen mondja rám, hogy tisztátalan vagyok.
Egy másik ismerősöm terhes volt, sújos autóbalesetet szenvedett és meghalt a magzat, mert nem akarta elfogadni a tisztátalanok vérét, így várni kellett egy hívőre, hogy vért adjon neki... Milyen ember az ilyen?
Másik rokon: Anyu-apu jómódu és jehova. Négy fiú gyerek van a családban, mindegyik bűnöző (pedig nem lenne rá semmi indok) és drogos, egy jelenleg is a rácsok mögött van, azt pedig mondanom sem kell, hogy egyik sem hívő..
Hogyan akarják elhitetni bárkivel is, hogy jó az amit csinálnak... Szeintem ha tényleg jó dolog lenne a jehova, meg úgy az egész közösség, akkor a gyerekek is biztos gondolkodás nélkül megtértek volna, elvégre egész életüket jehova szülőkkel töltötték, de mégsem lettek azok.
Másik: Egy jehova bácsinak meghalt a felesége, beleszeretett egy keresztény nőbe, ezért kiközösítették és csak úgy járhatott templomba, hogy leghátul ült és nem szólt senkihez, így végül elhagyta a szeretett nőt, hogy újra befogadják.
2000-es évek elején volt valami olyasmi, hogy egy kisbolygó, vagy meteor (nem tudom, mert kicsi voltam) ütközni fog a bolygóval, a jehovák akkor is járták a házakat, hozzánk is jópárszor becsengetteg, hogy térjünk meg, mert itt a világ vége. Aztán a világvége elmaradt... (Gondolom érdeklődés hiányában :) )
Engem nem izgat, hogy mit csinálnak, miben hisznek, de ne akarják már mindenkire ráeröltetni a baromságukat.
Persze, hogy a többségnek ez ellenszenves.
Utolsó már az első bekezdésben lebuktál, hogy hazudsz :D
De van több olyan dolog is a mondandódban, hogy aki picit is jobban ismeri a tanukat átlát a szitán. Nem tudom mi hasznod van belőle, hogy hazugságokat terjesztessz másokról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!