Van aki felnőtt korában buddhista lett?
Igen,én magam ugyan nem vagyok kinondottan buddhista, de sok mindent tanultam a buddhizmusból.Szerintem nem kell "lemondanod" semmit.A megkeresztelkedés nem egy béklyó, de még az se ha elsőáldozó vagy bérmálkozó voltál.
Gondolom más függvénye nincs annak hogy vallást/hitrendszert válts.
Lemondani, mint az ebédrendelést vagy az HBO előfizetést... :D Felhívsz egy számot és lemondod... :D
Egyébként meggondolnám a helyedben. A buddhizmus egy életforma, több mint hogy szimpatikusnak találsz benne 1-2 dolgot. Akik valóban buddhisták, ők ebbe születtek bele, gyerekkoruk óta ezt gyakorolják és folyamatosan fejlődnek benne. Ahogy a kereszténység sem egy hobbitevékenység. Miből gondolod, hogy épp a buddhizmus mellett kitartanál (ami sok szempontból szigorúbb életformát ír elő, mint a kereszténység), mikor a kereszténység mellett sem sikerült?
Igen, pontosan ahogy előttem leírták, a kereszténységet nem tudod lemondani. Egyszerűen nem követed, ahogy eddig sem.
Az meg amúgy mind szép és jó, hogy a buddhizmus felkeltette az érdelődésedet, nekem is. Érdekel a furcsa keleti kultúra, a szép helyek, a felvilágosult tanítások, és ahogy a világra tekintenek.
Ezzel csak az a baj, hogy ha felveszed a buddhizmust, mint vallást, attól még nem fogsz egyből a himaláyába teremtődni...
Kereszténységbe is milyen sokan megtérnek Kínából például. Mert Nagyon sok Kínait vonz a nyugati kultúra, és úgy akarnak élni, és gondolkozni, ahogy nyugaton (milyen buták)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!