Jól tudom, hogy a reformátusoknál nő is lehet lelkész, viszont ez nem mond ellent a Bibliával?
"Tehát Jézust azzal vádolni, hogy szemében a nők nem emberek, lényegében már-már istenkáromlás"
Senki nem követett el istenkáromlást. Az, hogy te nem tudsz szöveget értelmezni (a korábbi válaszomra értem), az a te bajod.
Én ugyanis nem azt írtam, hogy Jézus szemében nem emberek a nők, hanem azt, hogy Jézus kora és társadalma volt olyan, hogy nem tekintette a nőket embernek. Ez utóbbit pedig lehet csűrni-csavarni, bele lehet mindent magyarázni, de lényeg a lényeg: a nők nem számítottak embernek.
Ha az Ószövetség korába is visszamegyünk, láthatod, nem azt írták le valakiről, hogy hány gyerek volt, hanem hogy hány FIA. Az, hogy mennyi lánya volt, az említésre sem volt méltó.
"Én ugyanis nem azt írtam, hogy Jézus szemében nem emberek a nők, hanem azt, hogy Jézus kora és társadalma volt olyan, hogy nem tekintette a nőket embernek."
Nyilván értettem, csak levontam az állításodból egy következtetést. Hiszen ha Jézus nem választott férfi apostolokat, az 3 dolog miatt lehetett ezek szerint. Első és leginkább kézenfekvő, hogy a papság Isten által lett férfiaknak rendelve. Második, Jézus megalkuvó volt, alkalmazkodott a korabeli szokásokhoz, így csak férfiakat hívott apostolnak. Harmadikat pedig írtam korábban. Szerintem Jézus nem volt megalkuvó, szerintem a nőket és férfiakat egyenlőnek tekintette (3. lehetséges ok is kizárva), tehát csak az első lehetséges magyarázat maradt.
Hatalmasat tévednek azok, akik a társadalmi helyzetet, vagy kultúrát hozzák fel.
Ugyan is Isten, minden embernek íratta a szavát, és időt álló, soha nem évül el. Mindig minden korban az marad az alapelv, bizonyos elvekben, nincs modernizálás....
Isten nem változtat ezen.
Ez nem jelenti azt, hogy Nők el vagyunk nyomva, ahogy egyik korban sem voltak, és Isten mindig is védte a nőket, mert hozott olyan rendelkezést, ami nem tűri meg hogy hátrányos helyzetbe hozzák csak mert nem férfi.
Hogy ennek ellenére némely férfiak, vagy emberek ezt még is megtették, Isten szándéka ellen vétettek, nem marad el a bünti.
Nő nem tölthet be Férfira ruházott szerepet, amint Isten rendelte. Tette ezt azért, mert az elrendezés alapján a Férfi volt előbb.
S ezt örökké meg is fogja tartani, még az új rendben is.
Ezért akár tetszik némelyeknek, akár nem, egy Nő vállalhat az imádatban némely feladatot, de sem pap, sem, sem olyan feladatot nem láthat el, amit Isten kimondottan, férfinak osztott ki.
(1Timóteusz 3:2) 2 A felvigyázó azért legyen feddhetetlen, egyfeleségű férj, . . .
(1Timóteusz 3:4) 4 olyasvalaki, aki jól igazgatja a saját háznépét, és akinek gyermekei alárendeltségben vannak, teljes komolysággal
Ezt Nem végezheti Nő, amint látahtó is.
(1Timóteusz 3:12) 12 A kisegítőszolgák egyfeleségű férjek legyenek, . . .
(Titusz 1:6) 6 ha van olyan, aki vádtól mentes, egyfeleségű férj, kinek hívő gyermekei vannak,. . .
Pál a Biblia Róma levél 8.fejezetében arról próbál meggyőzni, hogy lélek szerinti emberek legyünk. Férfi és nő pedig csak test szerint különbözik. Ha a Biblia szerint ne testi emberként éljünk és olvassuk a Bibliát, akkor a Férfi és a Nő megjelölés alatt lehet, hogy másra kellene gondolnunk? Fogadjuk el, ami már megadatott nekünk:
4.Veletek kapcsolatban szüntelenül hálát adok az Istennek azért az isteni kegyelemért, amelyet Krisztus Jézusban nyertetek. 5.Benne gazdagok lettetek minden tanításban és ismeretben. 6.A Krisztus melletti tanúságtétel is megszilárdult köztetek. 7.Így semmi kegyelmet sem nélkülöztök, amíg Urunk, Jézus Krisztus megjelenését várjátok
1Korinthus 1:4-7
Legyünk nyitottak mindenre, köztük a világ szellemi ajándékaira is. Mert ha csak a betűk szó szerinti dolgaira hagyatkozunk, akkor az romlást hoz. Írja a Biblia, hogy "A ki alkalmatosokká tett minket arra, hogy új szövetség szolgái legyünk, nem betűé, hanem léleké; mert a betű megöl, a lélek pedig megelevenít."II.Korinthus 3:6 a betűk mögötti szellemet(szellemiséget) értsük meg. Milyen csodás, hogy alkalmasakká lettünk téve erre!
Bibliához hasonlóan Francois Villon Ellentétek című költeményében is láthatunk a látszólag ellent mondó dolgokat, de van egy út, amivel megláthatjuk, hogy mit akart közölni. Fogadjuk be a Szent szellemtől kapott bölcsességet a szívünkbe, és kijelentést kapjunk, hogy mit akarhatott a Nő és Férfi jelző mögé rejteni.
///Jézusra nem volt hatással a társadalom, mert Ő Istentől származó szellemet birtokolt, nem a társadalom(világ) által kapott sztereotipikus, szűkebb szellemet(nem alkalmazkozott az emberek szelleméhez, csak . (Habár Isten így is tud akárkivel és akármivel üzenni a világon, Jézus viszont csak az Istentől jövő üzeneteket fogadta be, mert ismerte őket, de más nem tudta mi honnan származik. Ezért írja a János 14:6-ban, hogy "Én vagyok az út, az igazság és az élet – válaszolta Jézus. – Senki sem juthat el az Atyához, csak általam.")
Ő tudta az igazságot, de mégiscsak a társadalom embereinek kellett átadnia a szellemi üzenetét szavakkal.///
Hálás vagyok Istennek a Szent Szellem által kapott kijelentéseiteknek. Hiszem, hogy élő vizek kitisztulnak és üres medrekbe is képesek leszünk vizet önteni. "...Ingyen kaptátok, ingyen adjátok." Máté 10:8
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!