Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért fizetnek emberek önjelöl...

Miért fizetnek emberek önjelölt kuruzslóknak a gyógyulásért, tanításért?

Figyelt kérdés

Szervusztok. Szeretném azzal kezdeni hívő vagyok, tehát a kérdésem nem a hitben élő emberek ellen irányul.

Tehát. Ma már több tízezer ezoterikus, mindenféle a kereszténységből kivált, vagy annak részét képző, felhígult vallás, hit létezik. Ezekkel nem is lenne baj, mert mindenki abban hisz, amiben akar, azonban ezek az új keletű gyülekezetek vezetői, hatalmas pénzeket akasztanak le a híveitől, gyógyulást, és spirituális utak tanítását ígérvén. Hallottam én már sámánképzést, mindenféle papi, spirituális ördögűző, angyalkommunikáció, druida stb képzéseket, a lista tényleg szinte végtelen.

Most az teljesen mind1, hogy az ősi hitek, vallások hitelessége mennyire létező, avagy nem, mert a legtöbb ilyen vallásnak az írott dokumentumai szinte teljesen elpusztult, vagy olyan minimális töredék maradt fent, hogy azokhoz, mindenféle jött-ment pénzmániás, kuruzsló nem férhet hozzá. De még ha hozzá is férhet, ez semmit nem jelent, mivel nem tudjuk, van e valódi haszna.

Szóval itt vannak ezek az emberek, akik árúba bocsájtják, a természet, és annak szellemi javait, mint a gyógyulást, amely Istentől amúgy ingyen kapható, az emberek százezrei, hanem millió meg teljesen elhiszik őket. De miért? Én úgy hiszem, ha például a Biblia újszövetségét olvasom, hogy amire szükségem lehet, szellemi, spirituális, lelki, stb szinten, azt megkaphatom, és ehhez nem kell fizetnem, mert Isten nem egy üzletember, vagy a természet, amely árúba bocsájtja a cikkeit, mégis vannak, akik úgy hiszik az van rendjén, hogy igen.

De miért?

2019. jan. 3. 13:21
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%
Van sajnos olyan élethelyzet, amikor az ember már mindent megpróbál a gyógyulás érdekében. És ha a betegség előtt megkérdezték volna, hogy szerinte ez meg ez az ezós angyalkommunikáció szerinte nem egy szemfényvesztés-e, akkor minden bizonnyal azt mondta volna, hogy dehogynem... Csak van, mikor az ember már mindenbe belekapaszkodik, hátha segít.
2019. jan. 4. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!