Vallásos keresztények szerint a hithű muzulmánok hova jutnak haláluk után?
Tehát egy muzulmán ember hithű életet élt nem vétkezett a saját vallása szerint,
Keresztények szerintetek ő ebben az esetben hova jut halála után?
Sőt ha egy ateista (itt a szimplán csak vallás nélküli emberre gondolok) élt a társadalom normái szerint tisztességes becsületes életet akkor ő hova kerül?
Hiszen mindketten teljes értékű, “jó” életet éltek.
Kedves nyolcaska, ha én a jehovistákra emlékeztetek, akik mellesleg egyáltalán nem a Názáreti Jézus nevével házalnak, akkor te a buddhistákra hajazol, akik szerint sok út vezet a hegyre. Meglehet, de az a hegy, amire az a sok út vezet, az a lábunk alatt van, a Biblia pedig Pokolnak nevezi, bár látom, számodra a név tiszta egy merő szimbólum. Nevezzük hát a kedvedért hosszú-hosszú forró nyárnak a búbos kemencében.
A Biblia egyébként nem osztozik a relativizmusoddal, mert komoly védelemmel vette körül Isten nevét, amit nem lehet csak úgy ok nélkül emlegetni, noha szerinted az nem több fonetikai artikulációnál, de a Biblia szerint a név a személyt jelenti.
Kedves heteske/tizenegyeske, a buddhisták mióta tanítják, hogy Krisztus üdvözít? Mert én konkrétan azt írtam. De idézem, mert láthatóan nem ragadta meg a figyelmedet:
"Krisztus üdvözít, nem pedig a neve."
"mert komoly védelemmel vette körül Isten nevét, amit nem lehet csak úgy ok nélkül emlegetni"
Annyira nem, hogy mára a zsidók már teljesen el is felejtették a nagy "nem emlegetés" közepette. Jelenleg senki sem tudja a név kiejtését. Szóval nem csak ok nélkül, de egyáltalán nem lehet emlegetni, fizikai képtelenség. Amit nem ismerünk, azt nem is tudjuk emlegetni.
Egyébként milyen védelem? Kimondod és beléd csap a villám? Vagy ezt a védelmet hogy kell elképzelni?
"noha szerinted az nem több fonetikai artikulációnál"
Valóban nem több. Krisztus egyszerűen Atyának szólította Istent. Nem úgy tűnik, mintha a betűhalmaz olyan sokat jelentene. A Biblia nem rögzítette, hogy akár egyetlen egyszer is Jézus kiejtette volna a JHVH nevet. Szerintem ez elég sokat elmond.
"másképp ítél el"
Ez itt a lényeg. Elítél. Már aki hagyja magát elítélni, egy JHVH nevű kitalált törzsi istentől.
Az ítéletről:
Mt.7,2.Mert a milyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és a milyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek.
Mt.12,36.De mondom néktek: Minden hivalkodó beszédért, a mit beszélnek az emberek, számot adnak majd az ítélet napján.
Mk.12,40.A kik az özvegyeknek házát fölemésztik és színből hosszan imádkoznak: ezek súlyosabb ítélet alá esnek.
Jn.5,22.Mert az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta;
Jn.5,27.És hatalmat ada néki az ítélettételre is, mivelhogy embernek fia.
Jn.5,30.Én semmit sem cselekedhetem magamtól; a mint hallok, úgy ítélek, és az én ítéletem igazságos; mert nem a magam akaratát keresem, hanem annak akaratát, a ki elküldött engem, az Atyáét.
Jn.8,16.De ha ítélek is én, az én ítéletem igaz; mert én nem egyedül vagyok, hanem én és az Atya, a ki küldött engem.
Jn.9,39.És monda Jézus: Ítélet végett jöttem én e világra, hogy a kik nem látnak, lássanak; és a kik látnak, vakok legyenek.
Jn.16,8.És az, mikor eljő, megfeddi a világot bűn, igazság és ítélet tekintetében:
Jel.20,12.És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten előtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, a mely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, a mik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint.
Jel.20,13.És a tenger kiadá a halottakat, a kik ő benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, a kik ő nálok voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint.
Jel.22,12.És ímé hamar eljövök; és az én jutalmam velem van, hogy megfizessek mindenkinek, a mint az ő cselekedete lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!