Az év vége felé azt olvasom, hallom mindenütt, hogy adják hálát az elmúlt évért. Hogy tegyem meg, mikor semmi jó nem történt?
Kérdező!
A hálaadást most hagyjuk egy kicsit: előtte szerintem próbáld meg pozicionálni magad. Vagyis gondolkozz el azon, hogy hol vagy, és hol lehetnél még.
Azt ugye tudod, hogy akik szüzen házasodnak, azoknál 40 éves koruk körül van egy nagyon kritikus pont, ahol a legtöbb házasság felbomlik? Pont azért, amit írtál.
Régen ez nem így volt, hanem ilyen esetben a férj naponta megverte a feleségét (közben még esetleg csalta is).
Tehát itt jól jártál.
Azon kívül nem vitte el a lakásod, vagyonod, és a gyereked sem. Ha férfi lettél volna, akkor valószínűleg ez történik.
Nézzük a munkád:
nyilván már régóta tudod azt is, hogy a munkakörök manapság megszűnnek - a tiédről is biztos hallottál. Tehát akkor tudtál volna ebben lépni. De ha idáig nem is léptél: most olyan időszak van, amikor viszonylag könnyű munkát találni.
Ezen kívül végkielégítést is kaptál, és segélyt is kaphatsz.
Régen ez sem volt: akinek nem volt munkája, az éhen halhatott, esetleg még börtönbe is ment, mint munkakerülő vagy adós.
Egy olyan apróságról már ne is beszéljünk, hogy mióta nincs nálunk háború?
Régebben egy átlag embernek ezzel 10-20 évente szembe kellett nézni.
Ott aztán mindened elveszíthetnéd, az életed is!
Úgyhogy szerintem érdemes lenne felfognod, hogy jelenleg a Föld legszerencsésebb negyedében élsz. Bárhol máshol vagy máskor élnél, elég jó eséllyel a mostaninál rosszabb lenne az életed.
...ezek után azt már rád bízom, hogy mindezért hálát adsz, vagy pedig elkezded keresni a lehetőségeket, hogyan lehetne javítani a dolgokon.
Szinte tudtam, hogy mindenki a nehéz helyzetben levő kérdezőbe fog belerúgni.Ha már nincs bennetek érzelem, akkor legyen eszetek.
Kérdező, a lehető legrosszabb amit írok, de el fog múlni ez az állapot.Próbálj erős lenni.
Én voltam ugyanilyen lent,aztán egyesével rendbe jöttek a dolgaim.Akiket elvesztettem, az nem jött rendbe, a fájó hiányuk ma is megvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!