Ha én nem akarok feltámadni, akkor is feltámadok?
Igen, de ha senki nem fog kiásni a koporsóból, akkor hiába csattogtatod majd a fogaidat.
Lesz aki kiabálni fog Jézusnak a nyomorban:
- Jézus, Istennek fia, könyörülj rajtam!
Ekkor Jézus ránéz teljesen érzelemmentesen és gúnyosan rákérdezés majd, hogy egy xyz -nek? (itt valamelyik bűnödet sorolja).
Majd tovább halad. Ekkor az Úr angyalai fújjogva kapával még bele-bele vágnak a koporsóba, majd újra sötét lesz és hideg és nyirkos és jajj....
#2 Honnan veszed, hogy a kérdező csattogtatja a fogait? :O
Jézus pedig nem néz gúnyosan, a bűnösökre sem. :)
Ok, vegyük komolyan. Mivel h.n. adventista voltam, ezért én azt a verziót tudom mondani. A többiek majd leírják a saját egyházuk tanítását.
Tehát dióhéjban:
Igen, akkor is fel fogsz támadni, ha nem akarsz. Kérdés, hogy mire támadsz majd fel: az üdvösségre, vagy a kárhozatra.
Nem nevezted meg, hogy melyik vallás szerint. Mivel a keresztény tanítást ismerem, ezért a szerint válaszolok.
Igen, feltámadsz. Mindenki feltámad a Szentírás szerint, ki az örök üdvösségre, ki az örök kárhozatra. Bár Jézus lesz a bíró, de lényegében az ember önmagát fogja elítélni majd a teológusok szerint.
Miért nem szeretnél feltámadni? Ez elég ritka, mert az ember már ősidőktől fogva minél hosszabb, sőt örök életet óhajt.
A feltámadás, nem így fog zajlani.
aki arra méltó, az azt veszi észre, hogy él, és ott ahol ez megtörénik, már várják a szerettei.
Két nézet létezik.
- Az egyik szerint nem fogsz feltámadni, ha nem akarsz.
- A másik szerint örökké szenvedni fogsz.
Kényszeríteni senki sem fog, hogy élj.
(nem fogja addig csavargatni a szöget Jézusban az Úr, amíg a vérfagyasztó sikításától inkább élni nem akarsz).
Ami még vita tárgya szokott lenni, hogy az ítélet napján milyen lehetőségeid lesznek a választásban.
- Van aki szerint már nincs választásod.
- Van aki szerint még ha megismered Istent, akkor megbánhatod a bűneidet.
- Van aki szerint te dönthetsz, de nem fogsz máshogy, mint amit érdemelesz stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!