Egy keresztény nőnek kötelessége szülni?
Egy házas keresztény nőnek sem kell gyereket vállalnia. Az, hogy az egyházad ezt mondja, az egy dolog. Biblia nem is utal olyanra, hogy mindenkinek gyereket kellene vállalnia, meg ha házas akkor is. Arról sem ír, hogy a fogamzásgátlás bűn lenne.
"Sokasodjatok és szaporodjatok és népesítsétek be a Földet!"
Megtörtént. Ami azt illeti túlsagosan is. Ha így növekszik tovább a populáció, hamarosan visszafordíthatatlan következményei lesznek. Így is minden másodpercben majdnem 5gyerek születik, ha statisztikát nézzük. Ebből 2 éhen fog halni. És ez ha így folytatódik rosszabb lesz, hamarosan elérjük a 10 milliárd főt, ami túl sok ennek a bolygonak, biztos vagyok benne, hogy nem ennyi embernek lett teremtve.
Kérdem én, szerintetek Istennek ez a célja az emberiséggel? Annyira elszaporitani, hogy tömegesen hallanak éhen nyomorban, lerombolva a környezetet körülöttünk? Biztos vagyok, hogy nem ez volt Isten terve. Ezek alapján, aki gyerekeket vállal, az Isten akaratával megy szembe, mert csak a bolygó elpusztitasahoz járul hozzá. Ezért nem ír a Biblia sem kötelező gyerekvallalasról, sem fogamzásgátlás kerüléséről. Persze én is azt mondom, hogy a gyermekáldás Isten ajándéka, nem foszt meg minket ettől, de nem is kényszerít rá.
"Ezek alapján, aki gyerekeket vállal, az Isten akaratával megy szembe, mert csak a bolygó elpusztitasahoz járul hozzá."
Meddig fogják még az emberek bevenni ezt a szöveget? Valaki egyszer kitalálta, és azóta ezt rikácsolják.
Barátom, érvek a túlnépesedés mítosz ellen:
- az erőforrások eloszlása nagyon rossz, ezért éhezik rengeteg ember, és nem azért mert kevés lenne az étel. Te mennyi éhezőn segítettél?
- minél több ember van, statisztikusan annál több tudós lesz, akik aztán képesek olyan eszözöket fejleszteni, amik megoldják az esetleges ételszűkösséget, pl. fúziós erőmű annyi energiát termel, hogy szibériát is ki lehet fűteni, stb.
A fenti okok miatt ne problémázzon senki a túlnépesedés miatt: ha hívő vagy, akkor eleve vakon hidd el hogy Isten megadja amire szükséged van, ha pedig ateista, akkor beláthatod, hogy statisztikai szempontból a tudományos fejlődésnek az a jó ha minél több ember van.
"Egy házas keresztény nőnek sem kell gyereket vállalnia."
Akkor viszont felbonthatják a házasságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!