Mi a motiválja a JW tagjait amikor nem vesznek részt a munkahelyi karácsonyi ünnepségen?
De mi történik ha én részt veszek egy ilyen munkahelyi ünnepségen???
amely nem Dec 25-26-án van hanem előbb szokták tartani, vagy mi van olyankor ha a kollégák adnak egymásnak ajándékot??? és mi van olyankor ha családon belül Dec 24-én ajándékot adunk egymásnak???
Isten megharagszik???
Ezeket az Igehelyekkel igazolható meg lehet tartani Jézus születésnapját Isten nem fog megharagugn érte !!!
Róm 14:6 Aki ügyel a napra, az Úrért ügyel: és aki nem ügyel a napra, az Úrért nem ügyel. Aki eszik, az Úrért eszik, mert hálákat ad az Istennek: és aki nem eszik, az Úrért nem eszik, és hálákat ad az Istennek.
Kol 2:16 Senki azért titeket meg ne ítéljen evésért, vagy ivásért, avagy ünnep, vagy újhold, vagy szombat dolgában.
Gal 5:13 Mert ti szabadságra hivattatok atyámfiai; csakhogy a szabadság ürügy ne legyen a testnek, sőt szeretettel szolgáljatok egymásnak.
"Ezeket az Igehelyekkel igazolható meg lehet tartani Jézus születésnapját Isten nem fog megharagugn érte !!!"
Miért haragudna meg érte Isten, ha egyszülött Fia megtestesülését ünnepled?
Egyébként a zsidóknak is volt sok ünnepe, amit nem Isten rendelt el. De láthatóan nem volt egyikkel se gondja Istennek. Sőt maga Isten szól így a teremtéskor:
„Legyenek világító testek az égbolton, s válasszák el a nappalt az éjszakától. Ezek határozzák meg az ünnepeket, a napokat és az éveket. Fényeskedjenek az égbolton, s világítsák meg a földet.”
Tehát az égitestek hivatottak segíteni az ünnepeket is. Isten nem hogy ellenzi, de támogatja is az ünnepeket.
Akkor ezen a napon mégsem szabad megtartani csak azért mert ekkor van egy pogány ünnep?
Most ki a nagyobb Jézus vagy ez a pogány isten?
Én Jézus születésnapját ekkor akarom megünnepelni és az újszövetségbe meg is van rá a szabadságom!!!
"Egyszerűen nevetséges ez a hisztéria, amit néhányan a karácsony körül csapnak. Ha nem akarod, ne ünnepeld, ennyi."
Ha te meg akarod ünnepelni mert nem látsz kivetnivalót te dolgod, de itt a kérdező volt az aki számonkérte a tanukon hogy miért nem ünneplik. Ha neked jogod van megünnepelni, nekik pedig joguk van nem megünnepelni.
Ahogy mondtam nem vagyok tanú de megértem hogy távol maradnak a karácsonytól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!