Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért a keresztény Isten az...

Miért a keresztény Isten az igazi Isten? Miben különbözik a többi vallástól a kereszténység, miben valósságosabb?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok és szeretnék valami mélyebb alapot adni az életemnek ami túlmutat a materialista dolgokon. Mivel 17-18 éves koromig jártam gyülekezetbe, ezért adta magát a kereszténység.

Viszont érdekelne (persze mindenki véleményére kíváncsi vagyok) olyan emberek véleménye, akiknek megtérésük előtt nem volt kapcsolatuk a vallással, tehát teljesen idegenként csöppentek bele, hogy miért pont a keresztény Isten felé fordultatok? Mi fogott meg a kereszténységben? Előtte próbáltatok közeledni más vallás felé is?

2018. dec. 12. 22:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
38%

Szia kedves kérdező!

Én nem voltam vallásos, családom sem volt az, nem is nevelkedtem benne. Történt az életemben egy dolog, amikor is Isten belépett az életembe közel 27 évvel ezelőtt.

Olyan, hogy igaz vallás, nem létezik. Isten nem vallás alapító! Isten megteremtette a világot és benne az embert. Az ember engedetlen lett, ezért kiesett abból a szférából, ahová teremtve lett. Ennek következménye lett a testi halál. Isten viszont megígérte, hogy lesz feltámadás.

Ezért Isten megjelent köztünk testben, Jézus személyében. Ő pedig nem követelt meg semmilyen vallási formát! Két dolgot mondott:

37.Jézus pedig monda néki: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.

39.A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat.

Luk.10;

25.És ímé egy törvénytudó felkele, kísértvén őt, és mondván: Mester, mit cselekedjem, hogy az örök életet vehessem?

26.Ő pedig monda annak: A törvényben mi van megírva? mint olvasod?

27.Az pedig felelvén, monda: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből és teljes lelkedből és minden erődből és teljes elmédből; és a te felebarátodat, mint magadat.

28.Monda pedig annak: Jól felelél; ezt cselekedd, és élsz.

Rm.13,8.Senkinek semmivel ne tartozzatok, hanem csak azzal, hogy egymást szeressétek; mert a ki szereti a felebarátját, a törvényt betöltötte.

Rm.13,10.A szeretet nem illeti gonoszszal a felebarátot. Annakokáért a törvénynek betöltése a szeretet.

A vallásosság emberi eredetű, saját hitpótló cselekedetek kreálásából és azok betartatásából áll.

Isten, Jézus nem követelt ilyet, szemben más vallásalapítókkal. Más vallásalapítók teljes mértékben emberek voltak, bűnben születtek és nemi gerjedelemből születtek. Ezzel szemben Jézus nem férfiúi gerjedelemből, testi szeretkezés által fogant, hanem Isten Szelleme által. Egy emberi vallásalapító sem mondta, hogy Ő isten. Ezzel szemben Jézus kijelentette, hogy Ő és az Atya egyek. Egy igaz isten, Aki a kezdet és vég, Alfa és Omega. Ő az egyedüli és rajta kívül nincs más Isten, nincs más szabadító.

Ez a Krisztusi hit, azaz a keresztény hit, és aki megbánja őszintén és alázatosan a bűneit Jézusnak és befogadja, behívja Őt az életébe, szívébe Istenként, Úrként, Személyes Megváltóként, annak a szívében valóságosan lakozást vesz az Isten Szelleme, a kegyelem és megbocsátás Lelke, megtisztítva és újjászülve az ember szívét. Ez pedig valóságos és erre képtelen minden más, bármi más.

2018. dec. 13. 12:20
 12/18 anonim ***** válasza:
0%

"Viszont érdekelne (persze mindenki véleményére kíváncsi vagyok) olyan emberek véleménye, akiknek megtérésük előtt nem volt kapcsolatuk a vallással, tehát teljesen idegenként csöppentek bele, hogy miért pont a keresztény Isten felé fordultatok? Mi fogott meg a kereszténységben? Előtte próbáltatok közeledni más vallás felé is?"

Próbáltam erőteljesen az ezotériát, de Jézustól akkor olyan erős vonzást kaptam, hogy megtértem. Ellenőrizve a vallásokat csak a Bibliában találtam mindenre kiterjedő válaszokat, és csak a Biblia nem cáfolható sem logikailag, sem természettudományosan.

2018. dec. 13. 12:24
 13/18 anonim ***** válasza:

"a kereszténység miben valóságosabb"

Nincs objektiv mérce amivel ki lehetne mutatni melyik vallás vezet Isten felé, de én azt javasolnám neked, hogy keresd a természetfelettit mert lehet már eddig is kopogtatott a szíved ajtaján. Ne elégedj meg szabályokkal, törvényekkel, se műveltséggel, mert biztos alapot az ember életének Isten ad, aki azokkal lakik mindörökké akik az övéi. Ha az Ő kezébe teszed az életed akkor soha nem vesz onnan ki senki. Ehhez csak oda kell fordulni Jézus felé és hallgatni, meghallani. Jézus az alap, kősziklára nyugodtan épitheted az életed.

Próbáld meg úgy elolvasni az újszövetséget mintha komolyan vennéd azokat a beszédeket, mert azok a hitünk szerint elmúlni soha nem fognak.

2018. dec. 13. 13:08
 14/18 anonim ***** válasza:
0%

"Jézus az alap, kősziklára nyugodtan épitheted az életed"

Nyugtan éppenséggel nem épitheti, ugyanis a hívők képzelgesei ellenére Jézus sok esetben nem menti meg a követőit, és nem is teszi erkölcsösebbé sem. Pont ez ellentmondás miatt van válságban a kereszténység, és csinálnak belőle 1000 modon viccet.

2018. dec. 13. 13:31
 15/18 A kérdező kommentje:
Utolsó, ezt kifejtenéd bővebben is? Köszönöm.
2018. dec. 13. 15:32
 16/18 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Igen kifejtem neked bővebben:

A hívők - különösen a szektások, akik az érzelmekre igyekeznek hatni (pl. pünkösdisták) a kereszténységet és Istent egyfajta segélyszervezetként használják, ami majd megjobbítja az életüket. Természetesen ha ezt egy illetekes olvassa, azonnal tagadni fogja, hogy ez nem így van. De mit tanítanak valójában?

Számos hívő, aki prédikál, valamilyen módon arról számolhat be, hogy neki Jézus mennyit segített, hogy mennyire másabb lett az élete. Következésképp légy te is a vallása tagja imádd Jézust úgy, ahogy ő teszi (persze ha Jehova tanúja az illető, Jézus imádására nem fog felszólítani), és veled is ezek a csodák fognak megtörténni. Nos, ami azt illeti, Jézus sok esetben úgy néz ki, hogy nem segít. Persze rögtön kész a magyarázat is erre: nem jól imádkoztál, Isten utjai kifürkészhetetlenek, próba elé állít (ez utóbbi tényleg valószìnű). A lényeg azonban az, hogy nincs azonnali változás, vagy még rosszabb lett.

A magam részeről úgy gondolom, Isten figyelemmel kíséri a dolgokat a Földön, de nem szól bele ma az ember életébe. A dolgok csak zajlanak, aztán a hivők belemagyarázzák Istent, vagy a Sátant. Ha azonban Isten mégis beleszól valamennyire az nagyon ritkán, vagy minimálisan történik, annyira, hogy a "gondviselő Isten" szerepkörét nem tölti ki. Paradox módon mégis ez válhat az ember javára, ha megedződik a nehézségekben. És ha nem? Akkor esetleg idegösszeomlás vagy öngyilkosság lesz a vége. Úgy tűnik, hogy Isten abba sem szól bele.

A másik dolog, amivel a hívők érvelnek a vallás mellett, az a jellem átalakulása. Magyarul: milyen jó emberek lettek. Nos ez több esetben csak látszólagosság, ugyanis a vallás sok esetben elhülyíti az embereket (nézd meg a szekták miket csinálnak/tanitanak). Más esetben meg nem is változik meg az ember, vagy ha megváltozik, kétséges, hogy ahhoz van-e köze Istenhez.

Mindezek alapján nem tartom olyan olyan szilárdnak azt a kősziklát. Természetesen én nem állítom azt, amiket a keresztények hallgatólagosan, hogy tévedhetetlen lennék. Nem vagyok az. Lehet tévedek, de most igy látom a dolgokat.

Még valami: számos keresztény imádkozik. Bizos mondtak már, vagy mondani fognak ilyet: imádkozz ezért, azért. Véleményem szerint azonban az imádság nem akaratátvitel, hanem akaratátvétel. Vagyis nem kényszerítjük Istent bizonyos dolgokra, hanem belenyugszunk az Ő akaratába (ezt a tanítást nem én fedeztem fel, hanem olvastam/hallottam mástól). Ugye ez is ellentmond a hagyományos istenképnek, ami kívánságautómataként akarja használni Istent.

Még valami: azt állítanám, hogy Isten kegyetlen, vagy nem érdemes vele foglalkozni? Távol legyen tőlem - Szent Pált idézve. Pusztán azt mondom, hogy Isten gyakran másképp gondolkodik és cselekszik, mint ahogyan azt némelyek állítják.

2018. dec. 13. 17:55
 17/18 KZitus ***** válasza:

Szia

Érdekes ahogyan feltetted a kérdésedet.:-) Ha most visszarepülnénk úgy kb. 3500 évet, vajon feltehetted volna ebben a formában a kérdésedet? Akkor még nem létezett "keresztény Isten". Akkor ebben a formációben "zsidók Istenéről" beszélhettünk volna, mert akkor az volt a népe. Ma azért beszéltetünk "keresztény Isten"-ról, mert az a népe, aki krisztusi életet él, aki követi z élete minden területén a parancsait, tanításait. A közöttük lévő szeretetről lehet őket megismerni. "Arról fogja tudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretet van köztetek.” János 13:35 Erről sok helyen olvashatsz a Bibliából. Olvasod a Bibliát?

Én abba a csoportba tartoztam épen valamivel idősebben mint te, akinek "...nem volt kapcsolatuk a vallással,..."

Rengeteg képmutatást, visszataszító dolgot láttam az itt élő vallásosak életében, és a vallásban(pl. a fiam keresztelésekor), ami taszított, de nem értettem, Isten miért tűri ezt?

Hittem, hogy van Isten, azt teljes mértékben bizonyította számomra az alkotott teremtés, világ amelyben élünk, de a Bibliára nem tudtam úgy tekinteni, mint bizonyítékra, vagy Isten szavára. Mielőtt elkezdtem olvasni, kutattam, miket írnak róla a Biblia tudósok. De itt is zsákutcába értem, mert annyira különbözött a véleményük a Bibliáról, mindegyik a maga igazát bizonygatta. Ezért úgy döntöttem, belekezdek a Biblia olvasásába, bár eléggé vaskos könyvnek tartottam.

Alig értettem belőle valamit. Ma már látom, hogy Isten megáldotta a kitartásomat, mert egy hosszabb idő itán "összeállt" a kép, rájöttem miért Isten Szava a Biblia, és miért van okom hinni minden egyes szavában. Mennyire igazak a Zsoltárok 1:1-3 versei!

A kérdésed második fele.

Abban különbözik a többi "vallás"-tól, hogy ezt maga Isten (Fia) hozta létre, ezért küldte a Teremtő őt ide, hogy ezt IS megtegye. Az áldozati halálával mintegy pecsétet tett arra, hogy semmi más nem elfogadható az Atyja előtt, csak az a tanítás, amit a döldön hagyott mielőtt visszatért az égbe.

„Senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam” János 14:6

„Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem jut az Atyához, csakis általam” János 14:6.

Sok másban is különbözik. Itt éppen csak a legfontosabbat említettem. De ha nem a Bibliából keresed a választ, aligha találod meg.....

2018. dec. 14. 09:38
 18/18 anonim ***** válasza:

Kedves "16"-os.

Válaszod azért olyan, amilyen, mert külső szemlélő vagy hitetlenül Jézus nélkül a szívedben.

Korábban leírtam, hogy a különbözőségek, ellentmondások az emberi vallás alapításból származnak, akik nem ismerték meg az egy Igaz Élő Istent, de hinni akarnak.

Tudod annak idején a Niceai a Zsinatra azért volt szükség a 300-as években Constantinus császár idejében, mert, már abban az időben is sok hamis és téves tanítás volt és folyt a kereszténység nevében, Jézus Krisztusra és Istenre hivatkozva! Ezért összegyűjtötték az összes iratot, amit lehetett, hogy felállítsanak egy egységes keresztény hitvallást. Megalkották a Bibliát, Újszövetséget.

De ez nem volt elég, mert az 1800-as évek végén újra felütötte a fejét a szabad elvűség és ismét több keresztény irányzat indult útjának. Többen akadtak, akik máshogy értelmezték az írásokat és megalapították saját keresztény hitvallásukat. Ez Angliára és az USA-ra volt jellemző! Ennek következményeként ismét sok az ellentmondás a keresztény hitvalláson belül. Ám ez nem az igazság miatt, hanem az emberi okoskodás miatt, amikor az ember hozzáteszi saját véleményét, elképzelését. Ennek következménye a sok téves Biblia fordítás is. Sok keresztény vallás már saját értelmezésű és saját fordítású Bibliát használ, hogy a saját igazukat igazolják.

Isten csak egy van, Aki kijelentette magát Jézus személyében. Ő a testben megjelent Krisztus azaz a testben megjelent Isten. Nem kért más mint azt fentebb idéztem. Istent imád, szeresd felebarátodat, mint magadat.Tégy jót másokkal!

Nem is értem miért bonyolítják ezt túl? Ezen múlik minden! Számomra egyszerű, mégis a világ számára a legbonyolultabb dolog önzetlenül szeretni másokat, embertársainkat és önzetlenül jót cselekedni másokkal. Megmaradni az igazságban, megtartani az igazságot.

A világnak ez azért bonyolult, mert képtelenek az önzetlenségre, mert önzők, büszkék, gőgösek, irigyek, harácsolók, pénzimádók, hatalomra vágyók, elismerésre vágyók, stb. Mert nem ismerték meg az Élő Isten szeretetét, kegyelmét, irgalmát, megbocsátását.

2018. dec. 14. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!