Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten elítéli azokat a fiukat...

Isten elítéli azokat a fiukat lányokat akik a saját nemükhöz vonzódnak? Vagy a biszex embereket?

Figyelt kérdés

2018. nov. 26. 17:39
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
19%

Isten válasza:(1Korintusz 6:9) . . ., sem természetellenes célokra tartott férfiak, sem férfiakkal háló férfiak,(1Korintusz 6:10) . . . nem fogják örökölni Isten királyságát.

(1Timóteusz 1:9) . . .törvényt nem az igazságos emberért tesznek közzé, hanem a törvénytelenekért . . .(1Timóteusz 1:10) . . ., férfiakkal háló férfiakért,. . .(1Timóteusz 1:10) . . .és bármi egyébért, ami ellentétben áll az egészséges tanítással,

(Róma 1:26, 27) . . .mert asszonyaik is felcserélték a testükkel való természetes élést természetellenessel, 27 s hasonlóképpen a férfiak is elhagyták az asszonnyal való természetes élést, és gerjedelmükben egymás iránt gyúltak heves lángra, férfiak férfiakkal, s ocsmányságot cselekedtek, és a tévelygésükért járó teljes fizetséget megkapták önmagukban.

(Róma 1:32) 32 Ezek — bár nagyon is jól ismerik az Isten igazságos rendeletét, hogy akik ilyeneket gyakorolnak, halált érdemelnek — nemcsak hogy továbbra is teszik ezeket, de jóváhagyásukat is adják azoknak, akik ezeket gyakorolják.

2018. nov. 26. 18:48
 2/17 anonim ***** válasza:
11%

Hogy milyen kedves szókincseid vannak.

Csak gratulálni tudok.

2018. nov. 26. 19:57
 3/17 anonim ***** válasza:
58%

Milliószor átbeszéltük már a témát.

Miért teszel fel újabb kérdést erről?

A Szentírás tanítása szerint a bi és homoszexualitás önmagában nem bűn, de azok kiélése igen.

2018. nov. 26. 20:03
 4/17 anonim ***** válasza:
Tényleg fontos minden 3. nap feltenni ugyan azt a kérdést?
2018. nov. 26. 20:25
 5/17 anonim ***** válasza:
61%
22%, minden válaszoddal, amikben jó esetben van fél mondat, ami nem idézet csak magadat, sőt, a vallásodat alázod.
2018. nov. 26. 20:31
 6/17 anonim ***** válasza:
9%

"vallásodat gyalázod"

Már ne haragudj, de nem akartam a teljes idézetet kiírni, csak amik ide vonatkoznak. Ettől függetlenül, ez nem egyéni vallás, hanem Isten szava. Abból van ídézve, nem Én találtam ki, sem nem a "vallásom", nem találta ki.

2018. nov. 26. 20:39
 7/17 anonim ***** válasza:
72%

Miért kell minden nap ugyanazt a kérdést feltenni, csak más körítéssel? Minden alkalommal ugyanazt a csontot rágjuk végig. A homofóbok minden alkalommal bemásolják annak a 6 jelentéktelen bibliai idézetnek valamelyikét, amely a homoszexualitásról szól, a humánusabban gondolkodók pedig azt ecsetelik, hogy ebben nincs semmi bűn stb.

Ne érts félre, én magam is meleg vagyok, de már tényleg unalmas minden nap ezt a kérdést olvasni.

2018. nov. 26. 21:22
 8/17 anonim ***** válasza:
42%

7-es:

Érdemes lenne újragondolnod azt a gúnynevet (homofób), amit ti melegek és a veletek szimpatizáló, titeket népszerűsítő LMBTQ heterók alkalmaztok azokra, akik nem akarják termeszetesnek venni a homoszexualitást.

A gúnynév a nem tükrözi a valóságot, ugyanis - most kapaszkodj meg - sokan "nem félnek" a homoszexuálisoktól, nincs semmilyen fóbiájuk. Én is ismerek melegeket, nincs velük bajom, meg nekik sincs velem baja, de ez nem jelenti azt, hogy kíváncsi vagyok arra, hogy egymással mit csinálnak, ahogyan arra sem vagyok kíváncsi hogy egy heteró pár mit csinál.

Érdemes lenne tehát át gondolni a dolgokat és olyan gúnynevet szórni ránk, amely legalább tükrözi a valóságot, ha már mindenképp gúnyolódni akartok.

Csak ennyit akartam mondani,

szia

2018. nov. 26. 21:43
 9/17 anonim ***** válasza:
82%

"de ez nem jelenti azt, hogy kíváncsi vagyok arra, hogy egymással mit csinálnak, ahogyan arra sem vagyok kíváncsi hogy egy heteró pár mit csinál."

8-as!

Nem értelek, miért lennél te kíváncsi arra, hogy egymással mit csinálunk? Ez mit jelent? Én 7 éve vagyok együtt az (azonos nemű) párommal, soha nem csaltuk meg egymást, a környezetünk nem tudja rólunk, de az a kevés ember aki tudja, annak sem számolunk be a szexuális életünkről, mert az intim dolog, és csak kettőnkre tartozik. Szóval mi nem ártunk senkinek, nem botránkoztatunk meg senkit, ez neked miért fáj, nem értem....

2018. nov. 27. 15:14
 10/17 anonim ***** válasza:
68%

#8 szerintem (részben) igazad van. Volna pár javaslatom a homofób helyett és Wiki még el is magyarázza:

A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külső vagy belső tulajdonságait kiemeli, ezekhez morális, társadalmi vagy politikai különbségeket rendel hozzá, és az így létrehozott csoportok között – feltételezett tulajdonságaik vagy értékeik alapján – hierarchiát állít fel.

Gyűlölködő - A gyűlölet egy tartós vagy rövid idejű érzelmi állapot, amelynek tárgya lehet egy személy, emberek csoportja, állat, vagy tárgy, esetleg elvont fogalom. Lényege a gyűlölet tárgyának teljes elutasítása, utálata.

azért idekívánkozik az eredeti szó jelentése is (hogy miért is nem CSAK a félelemmel kapcsolják össze:

A homofóbia félelem, idegenkedés a homoszexualitástól, illetve a homoszexuálisoktól. Tágabb értelemben a homoszexuálisokkal szembeni ellenérzések, hátrányos megkülönböztetés általános megnevezése.

Hogy a kérdésre is válaszoljak. Lerágott csont amin nincs már mit rágni. A nézetek egy picit sem közelednek egymáshoz ahogy ez a legtöbb vallási megközelítésű kérdés esetében már csak így szokott lenni.

Jöhetnek az idézetek, hogy miért jutok pokolra. Ámen.

2018. nov. 27. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!